Inundatiile ameninta Romania: Patru zile de cod galben si portocaliu - Vezi raurile vizate

Luni, 08 Decembrie 2014, ora 13:49
4364 citiri
Inundatiile ameninta Romania: Patru zile de cod galben si portocaliu - Vezi raurile vizate
Foto: Ziare.com

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis, luni, mai multe atentionari de tip cod galben de inunatii valabile pentru mai multe rauri din tara si mai multe de tip cod portocaliu.

Primul cod portocaliu este valabil pe raul Neajlov - sector Moara din Groapa - amonte Calugareni (judetele Dambovita si Giurgiu). Acesta intra in vigoare luni la ora 14:00 si expira la ora 24:00.

Codul galben valabil in acelasi interval orar este valabil pentru raurile: Jiu pe sectorul aval confluenta Motru - Podari (judetul Dolj), Calmatui, Teleorman si pe alti afluenti mici ai raului Vedea (judeteleOlt si Teleorman), Neajlov si Sabar (judetele Arges, Dambovita, Giurgiu si Ilfov).

De asemenea, Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a mai emis un cod galben de inundatii valabil de luni de la ora 24:00 pana marti la ora 06:00.

Acesta vizeaza raurile din bazinele hidrografice Drincea, Desnatui (judetele Mehedinti si Dolj), Motru si unii afluenti mici ai Jiului dinjudetele Gorj, Mehedinti si Dolj, Jiu pe sectorul aval confluenta Motru (judetul Dolj), afluentii Oltului inferior dinjudetele Valcea, Gorj, Dolj si Olt, Calmatui, Vedea superioara amonte Valeni, Teleorman si pe alti afluenti mici ai raului Vedea (judeteleOlt, Arges si Teleorman), Raul Doamnei, Neajlov, Sabar si alte rauri mici din bazinul mijlociu si inferior al Argesului (judetele Arges, Dambovita, Giurgiu si Ilfov).

Cod galben de ploi si ninsori in mai mult de jumatate de tara

Intre aceleasi ore va fi valabila si o atentionate de tip cod portocaliu pentru raul Neajlov - sector Vadu Lat - Calugareni (judetul Giurgiu) si pe Teleorman (judetul Teleorman).

Marti, dupa ora 06:00 va intra in vigoare un cod galben de inundatii ce vizeaza raurile din bazinele hidrografice: Jiu pe sectoarele Sadu-amonte Filiasi si aval Podari, precum si pe afluentii Jiului dinjudetele Gorj, Mehedinti si Dolj, Vedea aval Valeni (judetul Teleorman), Arges si afluentii sai dinjudetele Arges, Dambovita, Giurgiu si Ilfov),Ialomita-bazin mijlociu (judetele Dambovita si Prahova). Acesta va expira vineri la ora 14:00.

Tot de marti, de la 06:00 pana vineri la ora 14:00, va fi valabila o avertizare de tip cod portocaliu pentru raurile din bazinele hidrografice: Drincea, Desnatui (judetele Mehedinti si Dolj), Motru si unii afluenti mici ai Jiului dinjudetele Gorj, Mehedinti si Dolj, Jiu pe sector Filiasi-Podari (judetele Gorj si Dolj), Oltet si afluentii mici ai Oltului inferior dinjudetele Valcea, Gorj, Dolj si Olt, Calmatui, Vedea superioara amonte Valeni, Teleorman si pe alti afluenti mici ai raului Vedea (judeteleOlt, Arges si Teleorman), Neajlov, Sabar si alte rauri mici din bazinul inferior al Argesului (judetele Dambovita, Giurgiu si Ilfov).

De asemenea, meteorologii au emis, luni, un cod galben de ploi si ninsori pentru judetele din jumatatea de est a tarii. In aceste conditii, premierul Victor Ponta a convocat pentru ora 15:00 Comitetul national pentru intemperii si calamitati la Palatul Victoria.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alertă de inundații pe mai multe râuri din țară până joi la prânz. Zonele amenințate de apele umflate
Alertă de inundații pe mai multe râuri din țară până joi la prânz. Zonele amenințate de apele umflate
Este cod galben de inundații pe râurile mici din Dobrogea, respectiv din judeţele Tulcea şi Constanţa, au anunțat hidrologii miercuri, 17 aprilie. Potrivit Institutului Naţional de...
S-au umflat râurile. E risc de viituri în mai multe județe ale țării, până joi, la miezul nopții
S-au umflat râurile. E risc de viituri în mai multe județe ale țării, până joi, la miezul nopții
A plouat torențial în mai multe zone ale țării, iar cantitățile mari de precipitații au dus la umflarea unor râuri existând riscul ca acestea să iasă din matcă, informează hidrologii....
#cod portocaliu inundatii, #cod galben inundatii, #avertizare cod portocaliu inundatii , #inundatii