Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Inundatiile au facut pagube de 64 de milioane de lei infrastructurii din Prahova

Joi, 06 Iunie 2019, ora 19:54
2659 citiri
Inundatiile au facut pagube de 64 de milioane de lei infrastructurii din Prahova
Foto: Arhiva Ziare.com

Ploile torentiale din ultimele zile au distrus drumuri, poduri si podete in peste 30 de localitati ale judetului Prahova, valoarea pagubelor produse infrastructurii fiind evaluata la 64 de milioane de lei, iar autoritatile judetene solicita alocarea de fonduri de la Guvern pentru reparatii.

Potrivit unei evaluari partiale realizate de membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Prahova, ploile de la sfarsitul lunii mai si inceputul lunii iunie au provocat pagube de aproximativ 64 de milioane de lei la infrastructura din 34 de orase si comune unde s-au produs inundatii si alunecari de teren.

Joi, CJSU Prahova a votat un proiect de hotarare si cere Executivului alocarea acestei sume din Fondul de interventie la dispozitia Guvernului

"In sedinta de astazi (joi - n.r.) asta am stabilit. Sedinta de saptamana viitoare, cand se vor finaliza toate constatarile pe teren si evaluarile, vom cere alte sume" a declarat prefectul judetului Prahova, Madalina Lupea, intr-o conferinta de presa sustinuta vineri dupa amaiza, la finalul sedintei Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Totodata, vor fi acordate ajutoare catre aproape doua sute de familii afectate de inundatii.

Astfel, Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectia Sociala acorda ajutoare pentru prevenirea riscului de excluziune sociala unui numar de 193 de familii, a anuntat seful institutiei, Narcis Toboc. Suma totala, alocata din bugetul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, este de 396.000 de lei, iar fiecare familie va primi intre 1.500 si 3.000 de lei, in functie de gradul de afectare a locuintei.

In plus, doua familii, una din orasul Breaza si alta din comuna Sangeru, vor primi, conform legii, cate 5.000 de lei ajutoare de inmormantare, dupa ce un barbat din Breaza si patru copii, frati din Sangeru, au murit fiind luati de viituri.

Astfel, conform evaluarilor, sapte locuinte au fost afectate in proportie de peste 90 la suta, peste 172 de case au fost afectate in proportie de peste 50 la suta si 14 locuinte cu un grad de avariere de sub 50 la suta.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#inundatii pagube infrastructura Prahova , #inundatii