Ion Sandu, seful ANM: Pana pe 7 martie nu vom vedea inundatii

Joi, 23 Februarie 2012, ora 15:38
1482 citiri
Ion Sandu, seful ANM: Pana pe 7 martie nu vom vedea inundatii

Ion Sandu, seful Administratiei Nationale de Meteorologie, a declarat joi ca pana pe 7 martie nu vor exista, in Romania, conditii de producere a inundatiilor.

Ion Sandu a fost intrebat de ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, daca in opinia sa exista riscuri de producere a inundatiilor.

"Punctul meu de vedere este ca informatiile cu privire la inudnatii puternice sunt evaluari pe baza de incalziri si temperaturi de 15-20 de grade Celsius si cantitati de precipitatii de 40-50 de litri pe metru patrat, dar informatia pe care suntem 90% siguri este ca pana pe 7 martie nu vedem aceasta situatie in Romania", a spus Ion Sandu.

Acesta a precizat ca in urmatoarele trei zile se asteapta cantitati de precipitatii de maxim 4-5 litri pe metru patrat in 24 de ore, dar si o scadere a temperaturilor pana la minus 10 grade Celsius in timpul noptii si intre zero si zece grade pe timpul zilei.

ONU avertizeaza ca se pot produce inundatii devastatoare in Europa de Est

Ministrul de Interne Gabriel Berca a cerut prefectilor si primarilor sa fie pregatiti in eventualitatea in care vor exista inundatii, sa cunoasca manualul pentru autoritati si sa aiba la dispozitie toate materialele pentru situatii de urgenta.

"Rolul nostru nu este de a transmite un mesaj alarmist, ci de a fi pregatiti, nu vreau sa aud ca autoritatile nu au fost pregatite, exista cadrul legislativ", a declarat ministrul Gabriel Berca.

Acesta a subliniat ca nu exista, momentan, risc de inundatii, insa a cerut prefectilor si primarilor sa fie pregatiti pentru aceasta situatie. "Vreau sa identificati de urgenta situatiile de risc din fiecare judet, din experienta anilor trecuti stim unde avem punctele nevralgice", a spus Berca.

Citeste si:
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
Fostul premier și fost șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a vorbit public despre actuala criză politică din România precum și despre situația pandemică. Acesta e de părere că...
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat vineri, 15 octombrie, că a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis şi i-a prezentat cum au decurs discuţiile pentru alcătuirea noului guvern. "Am...
Sursa: Ziare.com