Noul bilant al inundatiilor din Galati: Peste 3.600 de oameni evacuati

Sambata, 14 Septembrie 2013, ora 13:27
1231 citiri
Noul bilant al inundatiilor din Galati: Peste 3.600 de oameni evacuati
Foto: Mondo News

Peste 3.600 de persoane au fost evacuate in judetul Galati din cauza inundatiilor provocate de ploile si viiturile din ultimele zile, a anuntat sambata purtatorul de cuvant al Prefecturii Galati, Petrica Patilea Crangan.

Potrivit acesteia, cel mai mare numar de persoane evacuate, 3.060, se afla in comuna Pechea, alte 550 fiind in Slobozia Conachi, localitati care in cursul noptii trecute au cazut prada unor noi viituri.

In total, in judetul Galati, sunt afectate de inundatii 34 de localitati dintre cele 65, un numar de 24 fiind grav afectate. De asemenea, sunt inundate 1.858 de locuinte iar 21 de case distruse.

Ramane in continuare blocat traficul pe DN 25 intre Vames si Tudor Vladimirescu, din cauza apei de pe carosabil, iar pe DN 26, in zona localitatii Mastacani, intra doar autovehiculele de interventie in situatii de urgenta, pentru ca exista risc de prabusire a unei parti din carosabil. DJ 253 este blocat intre Baleni si Cudalbi, din cauza avarierii unui pod. Traficul feroviar pe ruta Galati-Barlad este blocat in continuare la Targu Bujor din cauza aluviunilor.

Inundatii in Galati: A treia noapte alba pentru sinistrati, alte sute de gospodarii inundate

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a analizat si dispus distribuirea de locuinte modulare pentru sinistratii din zonele inundate, primele astfel de module ajungand la Cudalbi. In cursul zilei de sambata locuinte modulare vor fi duse si la Pechea.

In toate localitatile afectate de inundatii au continuat actiunile de salvare si evacuare a persoanelor, de distribuire de apa potabila si alimente, evacuare apa din locuinte, consolidari de diguri. Totodata, au fost distribuite catre primarii 70.000 de litri apa, 6.000 kilograme conserve de carne, 6.000 kilograme conserve pate, 600 paturi.

In noaptea de vineri spre sambata, peste 1.300 de angajati ai Ministerului de Interne si ai Ministerului Apararii au actionat in cadrul interventiilor.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu, reacții la dosarul de trafic de influență al lui Coldea: ”Nu se ține cont de culoarea politică”
Ciolacu, reacții la dosarul de trafic de influență al lui Coldea: ”Nu se ține cont de culoarea politică”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că, în opinia sa, sistemul de justiție funcționează în mandatul său. Reacția președintelui PSD vine după plasarea sub control...
Unul dintre cei mai influenți oameni din PSD analizează candidatura lui Geoană: ”Ar putea să fie în finala prezidenţială”
Unul dintre cei mai influenți oameni din PSD analizează candidatura lui Geoană: ”Ar putea să fie în finala prezidenţială”
Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării și președintele Consiliului Național al PSD, a declarat sâmbătă, 25 mai, că Mircea Geoană este credibil, dată fiind funcția înaltă pe care o...
#numar persoane evacuate Galati, #bilant inundatii sinistrati Galati, #drumuri cai ferate blocate inundatii , #inundatii