Pastele aduce inundatii. Cod galben si portocaliu in aproape jumatate de tara

Sambata, 19 Aprilie 2014, ora 15:46
4091 citiri
Pastele aduce inundatii. Cod galben si portocaliu in aproape jumatate de tara

Hidrologii au emis un cod portocaliu si un cod galben de inundatii pentru pentru raurile din mai multe judete din tara, care intra in vigoare sambata, la ora 16:00, si expira duminica seara, la ora 18:00.

Vizate de codul portocaliu sunt raurile Cosustea (judetul Mehedinti), pe Jiu la Racari (judetul Dolj), pe Oltet, in amonte de Otetelis si pe afluentul sau Cerna (judetul Valcea), pe Vedea, in amonte de Valeni, pe Teleorman, in amonte de Telorman si pe Paraul Valea Cainelui, in aval de Vartoapele (judetele Olt, Arges si Teleorman), pe Dambovnic si pe Neajlov, pe sectorul din aval de confluenta Dambovnic - Vadu Lat (judetele Teleorman si Giurgiu), Teleajen, in aval de Moara Domneasca, pe Cricovul Sarat si pe raul Prahova, in aval de confluenta cu Cricovul Sarat (judetul Prahova).

Vizate de codul galben sunt bazinele hidrografice ale raurilor Caras, Nera, Cerna (judetul Caras-Severin), Drincea (judetul Mehedinti), Desnatui (judetul Dolj), Jiu - pe sectorul din aval de Sadu (judetele Gorj si Dolj) si pe unii afluenti din bazinul mijlociu si inferior (judetele Gorj, Dolj si Mehedinti), Lotru, Oltet si pe unii afluenti ai Oltului inferior din judetele Gorj, Olt, Valcea si Dolj.

Nou cod galben de inundatii, pana in seara de Inviere

Totodata, vizate de codul galben sunt si raul Vedea, in aval de Valeni si pe celelalte rauri din bazinul Vedea si pe Calmatui (judetele Olt si Teleorman), pe raurile din bazinele superioare ale Argesului si Dambovitei (judetele Arges si Dambovita), Neajlov si Sabar (judetele Teleorman, Dambovita, Giurgiu si Ilfov), pe Ialomita, Prahova si unii afluenti (judetele Dambovita si Prahova), pe afluentii Buzaului mijlociu si inferior din judetul Buzau si pe Putna (judetul Vrancea).

Hidrologii avertizeaza ca se pot produce cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice vizate de cele doua coduri, cu depasiri ale cotelor de atentie si de inundatie.

Vineri, hidrologii au emis un cod galben de inundatii valabil pana sambata seara, pe mai multe rauri din Oltenia si din Muntenia. Ca urmare a ploilor cazute in ultimele zile, mai multe localitati din Prahova si Dambovita au fost deja inundate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cod portocaliu cod galben inundatii, #inundatii avertizare Paste Inviere, #cod hidrologic inundatii Paste , #inundatii