Peste 165 de locuinte si gospodarii inundate in judetul Ialomita

Sambata, 01 Iunie 2019, ora 19:54
3913 citiri
Peste 165 de locuinte si gospodarii inundate in judetul Ialomita
Foto: Arhiva Ziare.com

Peste 165 de locuinte si gospodarii au fost afectate de caderile semnificative de ploi, in judetul Ialomita, potrivit bilantului realizat de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.

Inca din seara zilei de 31 mai, pompierii ialomiteni si autoritatile locale lucreaza la foc continuu pentru inlaturarea efectelor vremii nefavorabile din ultimele 24 de ore.

In tot acest timp, serviciile voluntare pentru situatii de urgenta, coordonate de primarii localitatilor afectate, in cooperare cu fortele ISU Ialomita, au actionat pentru evacuarea apei acumulate din ploi din peste 80 de locuinte si 165 de curti, cu 18 utilaje si autospeciale si un efectiv de peste 70 de cadre.

Situatiile de urgenta s-au produs in localitatile Saveni, Barbulesti, Tandarei, Gura Ialomitei, Platonesti, Sinesti, Marculesti, Moldoveni, Vladeni si Fierbinti Targ.

In continuare, situatia cea mai sensibila se inregistreaza in comuna Saveni, unde pompierii actioneaza in acest moment in 5 locatii diferite.

De asemenea, in comuna Platonesti intervine serviciul voluntar pentru situatii de urgenta pentru evacuarea apei din 4 gospodarii si pompierii din una, iar in comuna Barbulesti pompierii intervin pentru scoaterea apei din 2 curti.

Situatia este in dinamica, solicitarile sunt preluate grupat, cetatenii solicitand sprijinul fortelor de interventie atat prin apel la 112, cat si direct la fata locului.

Ca urmare a avertizarii hidrologice imediate COD ROSU de inundatii la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Barbu Catargiu" al jud. Ialomita au fost aplicate masurile pentru cresterea capacitatii operationale prin suplimentarea fortelor de interventie, iar grupa operativa a inspectoratului gestioneaza centralizat misiunile si solicitarile cetatenilor.

Reprezentantii ISU Ialomita recomanda populatiei din zonele aflate sub avertizari sa evite deplasarile in zonele cursurilor de apa pentru a nu fi surprinse de eventuale viituri si sa colaboreze cu autoritatile locale si centrale in cazul in care se impune evacuarea anumitor zone.

Vezi si Cod portocaliu de inundatii pe rauri din 16 judete, pana duminica

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#inundatii judetul Ialomita, #cod portocaliu inundatii Romania , #inundatii