Peste 450 de jandarmi actioneaza in opt judete pentru limitarea efectelor inundatiilor

Sambata, 03 Iulie 2010, ora 14:31
1162 citiri
Peste 450 de jandarmi actioneaza in opt judete pentru limitarea efectelor inundatiilor

Peste 450 de jandarmi actioneaza pentru consolidarea digurilor, cautarea persoanelor disparute, paza bunurilor si a ajutoarelor, plus evacuarea persoanelor in mai multe localitati din opt judete ale tarii, afectate de inundatii, informeaza Jandarmeria Romana, printr-un comunicat.

Potrivit comunicatului, jadarmii intervin, in prezent, in judetele Bacau, Botosani, Galati, Ialomita, Iasi, Neamt, Suceava si Tulcea.

Astfel, in Bacau, aproximativ 60 de jandarmi, impreuna cu lucratorii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, actioneaza in localitatile Saucesti, Schineni, Serbesti si Siretul pentru salvarea si evacuarea persoanelor si a bunurilor. Gruparea de Jandarmi Mobila ,,Alexandru cel Bun'' din Bacau, la solicitarea ISU Bacau si a Institutiei Prefectului Judetului Bacau, a participat cu 96 de jandarmi, pentru consolidarea digurilor de protectie in localitatile Siretu, Serbesti si Holt.

Inspectoratul de Jandarmi Judetean Botosani, la solicitarea I.S.U.J. Botosani si a Prefectului Judetului Botosani, a trimis 33 de jandarmi si 3 elevi jandarmi pentru a pazi casele persoanelor evacuate din Dorohoi, dar si a ajutoarelor primite de sinistrati.

La Galati, 30 de jandarmi au actionat pentru consolidarea digurilor de protectie in localitatea Sendreni, in timp ce in Ialomita, 40 de jandarmi au lucrat la suprainaltarea digului-bratul Borcea in localitatea Fetesti.

La Iasi, 50 de jandarmi au ajutat la evacuarea persoanelor si a bunurilor in localitatile Pascani si Luncasi, iar la Neamt, alti 25 de jandarmi au facut acelasi lucru pentru populatia din satele Doljesti, Tamaseni si Buruienesti.

La Suceava, 68 de jandarmi si 14 elevi jandarmi au lucrat in localitatile Patrauti, Brosteni, Liteni, Dolhasca, Frasin, Gura Humorului, Voievodeasa, Darmanesti, Mitocul Dragomirnei, Vicovul de Sus, pentru inlaturarea efectelor inundatiilor, consolidarea digurilor, transportul ajutoarelor si evacuarea persoanelor.

La Tulcea, 22 de jandarmi au intervenit pentru intarirea si limitarea infiltrarilor in digul dintre in localitatile Partizani si Maliuc pe Bratul Sulina.

De asemenea, aproximativ 30 de elevi jandarmi din cadrul Scolii Militare de Subofiteri Jandarmi Falticeni au actionat pentru limitarea efectelor inundatiilor si consolidarea digurilor in localitatea Darmanesti, se mai arata in comunicatul Jandarmeriei Romane.

Avertizare prelungita pentru Prut si Siret

Hidrologii au prelungit avertizarea cod rosu de inundatii pe raurile Prut si Siret de vineri, la ora 16.00, pana duminica, la ora 16.00, potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA),

Avertizarea se refera la cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de pericol, inundatie si atentie prin propagarea viiturilor formate anterior si posibile scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu efect de inundatii locale. Bazinele hifrografice sunt cele ale raurilor Prut, Siret si Olt.

Astfel, a fost prelungit codul rosu pe Prut, pe sectoarele Stanca Aval-amonte Ungheni (judetele Iasi si Botosani) si Sivita-Dunare (jud. Galati) si pe raul pe Siret pe sectoarele Nicolae Balcescu-Dragesti (jud. Neamt si Bacau) si Sendreni-Dunare (jud. Galati).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații teribile în Dubai: trei muncitori filipinezi au murit. Traficul aerian este în continuare perturbat FOTO/VIDEO
Inundații teribile în Dubai: trei muncitori filipinezi au murit. Traficul aerian este în continuare perturbat FOTO/VIDEO
Autoritățile au anunțat că trei lucrători filipinezi au murit în urma inundaţiilor fără precedent care au afectat la începutul acestei săptămâni Emiratele Arabe Unite. Traficul...
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#inundatii, #jandarmi inundatii, #operatiuni salvare inundatii, #judete inundate , #inundatii