Ploi torentiale in toata tara Zeci de locuinte inundate, drumuri inchise, trenuri oprite

Miercuri, 12 Octombrie 2016, ora 10:53
4492 citiri
Ploi torentiale in toata tara Zeci de locuinte inundate, drumuri inchise, trenuri oprite
Foto: Arhiva/Ziare.com

Ploile cazute marti si miercuri dimineata au inundat locuinte si subsolurile mai multor imobile din numeroase judete din tara, au blocat drumuri, iar in gara din Galati circulatia feroviara a fost oprita.

Peste 60 de gospodarii din Bucuresti si Ilfov au fost inundate in urma ploilor abundente, pompierii de la ISU Bucuresti - Ilfov fiind solicitati sa intervina mai ales in noaptea de marti spre miercuri.

Dintre cele 60 de solicitari, 50 au fost solutionate, iar alte 10 sunt inca in desfasurare, a transmis ISU Bucuresti - Ilfov.

In Bucuresti, cele mai multe solicitari au fost pentru locuinte de pe soseaua Fundeni, strada Dealu Cotmeana, strada Livezilor, strada Bihor, strada Walter Maracineanu, strada Gheorghe Petre, Soseaua Bucuresti - Urziceni, strada Perinita, Anton Pann, strada Gramont si strada Mihai Viteazu.

Cele mai multe interventii sunt in judetul Ilfov, in localitatea Pantelimon. S-a intervenit cu motopompe si in localitatile Cernica si Afumati.

Si in Prahova au fost afectate de inundatii 15 localitati: Ploiesti, Valenii de Munte, Urlati, Baicoi, Boldesti Scaieni si in comunele Dumbravesti, Podenii Noi, Barcanesti, Berceni, Aricestii Rahtivani, Blejoi, Magurele, Maneciu, Valea Calugareasca, Varbilau.

Tot in Prahova doua persoane au ajuns la spital, miercuri, in urma unor accidente care s-au produs din cauza ploilor torentiale si a carosabilului umed.

Probleme din cauza apei de pe carosabil sunt si pe drumul national (DN) 1 B, unde doua TIR-uri s-au ciocnit.

Este afectat si DN 1 B Ploiesti - Buzau unde, in satul Loloiasca, pe o lungime de un kilometru si jumatate, carosabilul a fost acoperit cu apa care a ajuns pana la zece centimetri.

Si DN 10, Buzau - Brasov a fost inchis, in noaptea de marti spre miercuri, in zona Siriu, din cauza bolovanilor cazuti pe sosea in urma ploilor.

Liniile ferate din Gara Galati au fost acoperite de apa, asa ca circulatia trenurilor este blocata. Sunt blocate si trenurile de marfa din zona Garii Barbosi.

Probleme sunt in intreg judetul, unde mai multe curti si gradini au fost inundate. La ISU Galati s-au inregistrat peste 50 de apeluri la 112, cele mai multre referindu-se la evacuarea apei din curti si gradini.

Peste 80 de case au fost inundate in Sihlea, judetul Vrancea. Primarul Costica Gurbet a declarat la Realitatea TV ca multe dintre case sunt inundate pentru a doua oara in decurs de doua luni. "Ne asteptam la asa ceva", a mai spus el, precizand ca in acest moment nu se poate interveni. Se va raspunde solicitarilor abia dupa ce se va retrage apa, a mai spus edilul.

In intervalul miercuri, ora 6.00 - joi, ora 6.00, pe rauri din mai multe bazine hidrografice din jumatatea de est a tarii este valabil un cod portocaliu de inundatii. Acesta este valabil pentru noua judete din tara.

Avertizarea vizeaza urmatoarele bazine hidrografice: Trotus superior si afluenti (judetele Harghita, Neamt si Bacau), Putna - bazin superior si afluenti (judetul Vrancea), Barlad superior si afluenti (judetele Vaslui, Iasi, Bacau, Vrancea si Galati), afluentii mici aferenti cursului mijlociu si inferior al Siretului (judetele Bacau, Vrancea si Galati), afluentii mici ai Prutului, aferenti sectorului aval sistemului hidrografic Dranceni (judetele Vaslui si Galati) si raurile din Dobrogea (judetele Constanta si Tulcea).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri din bazinele hidrografice Putna, Trotus si Barlad, precizeaza INHGA.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#inundatii miercuri, #case inundate ploi torentiale, #cod galben inundatii, #ploi torentiale judete , #inundatii