Ziare.com

Ploile au facut prapad in Romania: Peste 800 de gospodarii, inundate

Sambata, 26 Mai 2012, ora 22:14

   

Ploile au facut prapad in Romania: Peste 800 de gospodarii, inundate
Peste 100 de localitati din 20 de judete au fost afectate din cauza ploilor torentiale din ultimele 24 de ore si mai mult de 800 de gospodarii au fost inundate, potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

Mai exact, in ultimele 24 de ore au fost afectate 103 localitati din 20 de judete - Arges, Bacau, Braila, Buzau, Caras-Severin, Constanta, Covasna, Dambovita, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Ilfov, Mehedinti, Neamt, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui si Vrancea si municipiul Bucuresti, se arata intr-un comunicat al IGSU.

Codul galben de inundatii se extinde

"In total, au fost inundate 818 gospodarii si anexe gospodaresti, 831 hectare de teren arabil, 54 hectare pasuni si fanete, iar 40 de fantani au fost colmatate", conform documentului citat.

De asemenea, au mai fost afectate sapte drumuri judetene si 25 comunale, pe o suprafata totala de 119 de km, doua tronsoane de cale ferata (0,55 de kilometri) doua poduri si 37 de podete.

Avertizari de inundatii pana sambata dupa-amiaza

Pentru limitarea efectelor produse de fenomenele meteorologice au actionat 667 de angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor, din care 640 militari profesionisti din cadrul IGSU, au actionat cu 207 mijloace de interventie, mai mult de 200 dintre acestea apartinand inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta.

In zonele afectate, alaturi de efectivele Ministerului Administratiei si Internelor au fost angrenati si 400 de membri ai serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta si de la alte structuri, care au actionat cu 147 mijloace de interventie.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2267 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor