Ponta, mesaj pentru politisti: Daca prindeti ticalosi care vor sa fure, folositi forta fara nicio jena!

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 17:18
4693 citiri
Ponta, mesaj pentru politisti: Daca prindeti ticalosi care vor sa fure, folositi forta fara nicio jena!
Foto: Cotidianul

Premierul Victor Ponta a vorbit, miercuri, despre situatia inundatiilor din sudul tarii, la Comandamentul pentru situatii de urgenta organizat la Guvern.

Victor Ponta a inceput prin a le multumi autoritatilor locale pentru modul in care au actionat, spunand ca se bucura ca multe vieti au fost salvate.

"Ma bucur ca ati salvat multe vieti, imi pare rau ca nu am reusit sa le salvam pe toate. Inteleg ca un deces a fost confirmat si mai sunt patru oameni disparuti, sa dea Dumnezeu sa ii gasim", a precizat prim-ministrul.

Ponta a subliniat ca "prioritatea absoluta este salvarea oamenilor, apoi a bunurilor", sustinand ca a vazut cat de greu se lasa acestia convinsi sa isi paraseasca locuintele.

Localnici din Novaci evacuati cu mascatii: Refuza sa plece din calea inundatiilor

"Ii inteleg, nu vrea nimeni sa isi piarda agoniseala, dar oamenii azi ne multumeau ca ieri i-am scos din case. Sa faceti un apel sa inteleaga ca viata lor e mai importanta decat ce au in curte", a spus Victor Ponta.

El a mentionat ca vigilenta maxima trebuie sa fie pe toata zona de sud, iar cei care stiu ca vor avea probleme in noaptea zilei de miercuri sa fie pregatiti din timp.

De asemenea, Ponta i-a alocat fiecarui ministru responsabil cate o zona in care sa mearga joi si sa se asigura ca situatiile sunt tinute sub control. Astfel, Gabriel Oprea va merge in Valcea, Liviu Dragnea, in Teleorman, Dolj, Mehedinti si Olt, Mircea Dusa, in Caras-Severin si Daniel Constantin in Arges.

Romania, sub puhoaie - Desfasurarea evenimentelor

In plus, el a facut un apel la Politie, sa nu ii lase pe ticalosi sa profite de pe urma inundatiilor.

"Politia, daca prindeti ticalosi care vor sa profite, sa intre, sa fure, va rog, duritate maxima! Este de zece ori mai condamnabil sa profiti de o asemenea situatie, asa ca forta impotriva lor puteti sa o folositi fara niciun fel de jena", a mentionat Victor Ponta.

Ponta a preciazat ca in sedinta de guvern, care a fost amanata pentru joi, vor fi alocate 12 milioane de lei pentru "cheltuieli urgente", cum ar fi benzina sau autospeciale, si reparatii de drumuri si poduri, in cazul celor trei judete cel mai grav afectate de inundatii, Gorj, Valcea si Arges. Premierul a afirmat ca in acesti bani nu se incadreaza si reparatiile digurilor, pentru care vor fi alocate fonduri distincte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta Comandament urgenta, #Ponta hoti Politie, #Ponta oameni inundatii, #Ponta bani inundatii , #inundatii