Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Romania, in furtuna: Acoperisuri avariate, copaci doborati, gospodarii inundate

Luni, 16 Iulie 2012, ora 10:09
3259 citiri
Romania, in furtuna: Acoperisuri avariate, copaci doborati, gospodarii inundate
Foto: Arhiva

Furtunile au produs pagube in mai multe judete, duminica seara, smulgand acoperisuri si copaci, blocand circulatia feroviara si intrerupand alimentarea cu energie electrica.

In Bacau, furtuna a avariat acoperisurile unor locuinte, a doborat copaci si a rupt cabluri electrice. In plus, mai multe gospodarii au fost inundate.

In Bistrita, o furtuna care a durat doar cateva minute a smuls mai multi arbori. Un copac a blocat un sens al bulevardului Republicii din Bistrita, strabatut de DN 17, insa nimeni nu a fost ranit.

In judetul Suceava, mai multi copaci au fost smulsi din radacini si au cazut pe carosabil si pe calea ferata.

Circulatia rutiera a fost blocata pe DN 17, la iesirea din comuna suceveana Iacobeni, dupa ce un copac a cazut peste o masina. Un alt copac a cazut in Vatra Dornei pe DN 17 B, blocand circulatia. De asemenea, din cauza intreruperii alimentarii cu energie si a copacilor cazuti, mai multe trenuri au fost oprite in gari din judet.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, duminica, o informare vizand instabilitate atmosferica accentuata, valabila de duminica dupa-amiaza pana luni seara.

Astfel, potrivit ANM, din dupa-amiaza zilei de duminica si pana luni seara instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in majoritatea regiunilor si se va manifesta prin intensificari ale vantului, care trecator vor lua aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice si pe arii restranse caderi de grindina. Vor fi si averse, izolat torentiale, iar cantitatile de apa vor depasi local 20-30 l/mp, in special in Moldova si zona montana. In cursul zilei de luni, vremea se va racori in toata tara si doar izolat in sudul extrem se vor mai atinge la amiaza valori de 35-36 de grade.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#furtuna copaci doborati Suceava, #inundatii furtuna cabluri rupte, #acoperis avariat furtuna , #inundatii