Romania primeste de la UE 25 de milioane de euro pentru inundatiile din 2010

Miercuri, 06 Aprilie 2011, ora 16:15
1216 citiri
Romania primeste de la UE 25 de milioane de euro pentru inundatiile din 2010
Foto: Arhiva

Parlamentul European a adoptat miercuri, cu o larga majoritate de voturi, acordarea unui ajutor tarii noastre in valoare de 25 de milioane de euro pentru inundatiile din 2010, a anuntat europarlamentarul PD-L, Petre Luhan.

Parlamentul a aprobat acordarea sumei de 182.388.893 de euro din Fondul de Solidaritate al UE pentru cele sase tari comunitare afectate de inundatiile din mai-iunie 2010, o parte din acesti bani revenind si Romaniei, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Catastrofa de anul trecut a produs daune semnificative infrastructurii, sectorului agricol, precum si proprietatilor publice si private din numeroase judete ale tarii. Astazi, Parlamentul European si-a facut datoria, adoptand in cel mai scurt timp decizia Comisiei Europene cu privire la mobilizarea sumei de 24.967.741 EUR pentru tara noastra", a declarat Petru Luhan, membru in Comisia pentru Dezvoltare Regionala a Parlamentului European.

Petru Luhan a initiat anul trecut procedurile pentru introducerea Romaniei in rezolutia deja existenta referitoare la inundatiile din Europa Centrala (la vremea aceea rezolutia mentiona doar Polonia, Ungaria, Slovacia si Cehia) si a cerut in scris atat Presedintelui Comisiei Europene cat si Presedintelui Parlamentului European utilizarea Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene pentru ajutorarea Romaniei.

Ulterior Guvernul Romaniei a inaintat Comisiei Europene cererea oficiala prin care solicita asistenta din partea FSUE.

Asistenta a fost solicitata dupa ce, in iunie si iulie 2010, cea mai mare parte a teritoriului sau a fost afectata de inundatii grave si de alunecari de teren si a raportat Comisiei Europene pagube in valoare de 876.000.000 de euro, aceasta suma reprezentand 0,6669% din venitul national brut Romaniei si depaseste pragul normal de 0,6 % .

In urma inundatiilor de vara trecuta autoritatile romane au estimat o paguba totala de 875.757.770 de euro. Aceasta suma reprezinta 0,6669 % din Venitul National Brut si depaseste suma de 787.935 (0,6 % din Venitul National Brut pe baza anului 2008).

I.U.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Romanie primeste ajutor Europa, #ajutor judete afectate inundatii , #inundatii