Romania sub ape: doi morti si zeci de localitati inundate (Video)

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 10:59
4317 citiri
Romania sub ape: doi morti si zeci de localitati inundate (Video)
Foto: Antena 3

Inundatiile au afectat in ultimele zile intreaga tara, iar meteorologii anunta ca in continuare se vor inregistra ploi si vijelii.

Inundatiile au afectat peste 95 de localitati din 27 de judete (Alba, Arad, Arges, Bacau, Braila, Botosani, Brasov, Buzau, Caras-Severin, Cluj, Dambovita, Dolj, Galati, Gorj, Hunedoara, Iasi, Mehedinti, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Sibiu, Suceava, Timis, Tulcea, Valcea si Vrancea), potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne.

Au fost afectate terenuri agricole, institutii publice, drumuri, poduri, portiuni de cale ferata si gospodarii. In Alba, mai multe case din comuna Uioara de Jos au fost distruse de viituri. Cele mai afectate judete au fost Cluj, Alba si Neamt.

Inundatii in toata tara - doua persoane au murit, zeci de localitati sub ape

Doua femei au murit in Alba si Cluj, un alt clujean fiind dat disparut, iar in Prahova mai multe locuinte si artere au fost inundate. Ploile abundente din judetul Cluj au afectat 13 drumuri judetene, sute de gospodarii si ha de teren agricol, iar mai multe trenuri au avut intarzieri din cauza inundatiilor totalizand 800 de minute, transmite corespondentul NewsIn.

In Suceava, circulatia feroviara a fost blocata timp de mai multe ore in zona Frasin-Vama. In Mehedinti au fost inundate 19 gospodarii.

La Timisoara, mai multe masini s-au scufundat, fiind inundate subsolurile caselor, iar in unele zone s-au produs pene de curent. Mai multi soferi au ramas fara placutele de inmatriculare, care au fost luate de ape.

In Arad, pompierii au evacuat peste o suta de persoane, dupa ce casele lor au fost avariate de inundatii. 15 case au fost distruse.

La Galati, Dunarea a depasit miercuri cota de inundatie si a inundat o portiune a Falezei Inferioare si mai multe sectoare ale Santierului Naval Damen.

Inundatii au fost si in orasele Tulcea si Braila, unde mai multe cartiere erau sub apa marti.

La Vaslui, sute de familii din partea de sud a judetului au ramas fara curent electric, in urma furtunilor si descarcarilor electrice produse in cursul noptii de marti spre miercuri, informeaza NewsIn.

Meteorologii avertizeaza ca urmeaza si alte inundatii

Miercuri a fost emisa o avertizare de cod portocaliu si galben de inundatii pe mai multe rauri din Romania, valabila pana joi, urmand sa fie afectate in principal regiunile din vestul tarii.

Cod portocaliu de inundatii, pe mai multe rauri din tara

Hidrologii au emis miercuri o noua avertizare de cod galben si portocaliu de inundatii de miercuri, de la ora 10:00, pana joi, la ora 16:00.

Raurile vizate sunt Viseu, Iza, Tur, Somesul Mic, Crasna, Barcau, Crisul Repede, Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Jiu, Olt, Arges, Prahova, Siret si Prut.

S-a prelungit avertizarea de cod portocaliu si galben de inundatii pana joi

Hidrologii anunta ca se instituie cod portocaliu pe raul Prut sector Oroftiana-amonte acumularea Stanca Costesti (jud. Botosani). Se mentine codul portocaliu pe raul Crasna (jud. Salaj) si Satu Mare.

"Inundațiile secolului" în sudul Chinei. 11 persoane sunt date dispărute și zeci de mii de locuitori au fost evacuați VIDEO
"Inundațiile secolului" în sudul Chinei. 11 persoane sunt date dispărute și zeci de mii de locuitori au fost evacuați VIDEO
Unsprezece persoane sunt date dispărute în China după ploile torenţiale din sudul ţării, care au provocat inundaţii şi au dus la evacuarea a zeci de mii de locuitori, informează luni...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#inundatii, #inundatii localitati afectate, #bilant inundatii , #inundatii