Romania sub ape: Inundatiile au facut ravagii in mai multe judete din tara

Luni, 01 Iulie 2013, ora 11:23
5233 citiri
Romania sub ape: Inundatiile au facut ravagii in mai multe judete din tara
Foto: Arhiva

Ploile torentiale au provocat pagube considerabile in mai multe judete din Romania, inclusiv in Bucuresti, unde sute de persoane au solicitat ajutorul pompierilor.

Mai multe zone din Capitala au fost inundate, duminica, in urma ploilor torentiale. ISU Bucuresti a primit sute de apeluri in legatura cu strazi si imobile inundate. Cele mai afectate zone au fost Calea Vacaresti, Facultatea de Stomatologie, Spitalul Sf. Ioan si Spitalul Marie Curie, unde s-a intervenit cu mare dificultate din cauza cantitatilor mari de apa.

Astfel, numarul pompierilor a fost suplimentat, intervenind la zeci de adrese in acelasi timp. Unii dintre acestia au fost nevoiti sa vina la munca in ziua lor libera, pentru ca echipele de interventie nu mai faceau fata.

Ploi abundente in Capitala: Strazi inundate, tramvaie si troleibuze blocate

ISU Bucuresti a intervenit si in judetul Ilfov, in localitatile Vidra, Rosu si Pantelimon, dar si in Frumusani din judetul Calarasi, dupa ce mai multe persoane ale caror locuinte erau inundate au solicitat ajutorul.

Bucurestiul si judetele Ilfov, Ialomita, Calarasi si Giurgiu au fost duminica sub avertizare cod galben de ploi. Aversele au depasit local 25 de litri pe metru patrat si izolat 35 de litri pe metru patrat.

Totodata, pompierii de la ISU Ilfov au intervenit si luni in mai multe localitati ilfovene, precum Popesti-Leordeni, 1 Decembrie si Cernica, unde numeroase gospodarii au fost inundate.

ISU Ilfov a intervenit, duminica, in 17 localitati din Ilfov afectate de ploaia torentiala: Vidra, Pantelimon, Popesti-Leordeni, 1 Decembrie, Berceni, Jilava, Dobroesti, Bragadiru, Chiajna, Chitila, Afumati, Cernica, Voluntari, Branesti, Copaceni, Stefanestii de Jos si Darasti, unde au fost semnalate peste 80 de cazuri de inundatii.

Ploi puternice in Romania - mai multe zone inundate (Video)

Nici Dobrogea si Constanta nu au scapat din calea apelor, care au provocat distrugeri considerabile in Tulcea, Cernavoda, Mamaia si Medgidia. In Tulcea, ploile au provocat numeroase pagube. Parcarea unui hotel de patru stele a fost complet inundata, in timp ce zeci de locuinte si strazi au fost afectate.

In judetul Constanta, mai multe localitati au fost, de asemenea, afectate de ploile abundente, unde zeci de gospodarii si strazi au fost acoperite de apa.

Astfel, mai multe strazi din cartiere din Constanta, Medgidia, Cernavoda, dar si o zona din nordul statiunii Mamaia au fost inundate, duminica, in urma unei ploi torentiale.

Nici la Iasi situatia nu este mai buna. Mai multe localitati din judet au fost afectate, insa inundatiile au provocat cele mai multe pagube in comuna Holboca. Un parau a iesit din matca, iar apa a intrat in curtile localnicilor. In municipiul Iasi, canalizarea a refulat, inundand mai multe strazi, iar zece persoane au ramas izolate la Manastirea Vladiceni, care a fost inconjurata de apa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertizare de inundații în România. Județele vizate de Codul galben HARTĂ
Avertizare de inundații în România. Județele vizate de Codul galben HARTĂ
Hidrologii au emis marți, 16 aprilie, un Cod galben privind producerea unor viituri pe sectoarele de râuri din șase județe. Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#inundatii Romania, #inudatii Bucuresti, #inundatii Iasi, #inundatii Tulcea, #inundatii Constanta , #inundatii