Romania, sub puhoaie: Cod rosu prelungit, drumuri blocate de ape, bilantul victimelor creste

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 08:36
2686 citiri
Romania, sub puhoaie: Cod rosu prelungit, drumuri blocate de ape, bilantul victimelor creste
Foto: Arhiva

Inundatiile fac ravagii in mai multe judete din sudul tarii. Zeci de localitati au fost afectate de apele revarsate, drumurile nationale si judetene au fost blocate si sute de oameni au fost evacuati.

Cel putin trei oameni au murit din cauza viiturilor, in Arges si Valcea, conform Realitatea TV. In aceste judete, apele au ajuns pana la acoperisul caselor. Bilantul victimelor indica, marti seara, doi morti din cauza inundatiilor.

Descarca aplicatia Ziare.com si ai direct pe telefon informatii despre vreme si starea drumurilor, plus toate alertele meteo!

Nici Teleormanul nu a scapat de furia apelor: zeci de gospodarii din opt localitati ale judetului au fost inundate in ultimele ore ca urmare a ploilor torentiale, potrivit Mediafax.

Viiturile ameninta in continuare: Cod rosu de inundatii in Oltenia, codul portocaliu, prelungit

Un bilant dat publicitatii marti noapte de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Teleorman arata ca in urma cantitatilor mari de precipitatii, a scurgerilor de pe versanti si a revarsarii raurilor Tecuci si Clanita si a paraielor Burdea si Cainelui, s-au produs inundatii in comunele Tatarastii de Sus, Tatarastii de Jos, Trivalea Mosteni, Vedea, Balaci, Didesti, Silistea Gumesti si Scurtu Mare.

De asemenea, raul Gilort a facut ravagii in judetul Gorj, unde, potrivit autoritatilor, viiturile au atins niveluri record. Peste 500 de de oameni au fost evacuati, cea mai grava situatie fiind in localitatea Novaci. Locuitorii au fost scosi din puhoaie cu elicopterul, iar pericolul nu a trecut.

Codul rosu de inundatii a fost prelungit pana miercuri dimineata, la ora 9:00, pentru judetele Gorj, Valcea si Olt, in timp ce codul portocaliu de inundatii pe rauri din noua judete a fost prelungit pana miercuri dupa-amiaza.

Viiturile ameninta in continuare: Cod rosu de inundatii in Oltenia, codul portocaliu, prelungit

Asadar, de marti, ora 13.00, pana miercuri, ora 14.00, sub cod portocaliu de inundatii se afla raurile din bazinele hidrografice Jiul de Est si afluentii de stanga ai Jiului, Jiu pe sector aval confluenta Gilort - amonte Podari, rauri aferente judetelor Hunedoara, Gorj si Dolj, afluentii Oltului mijlociu si inferior din judetele Gorj, Valcea, Olt si Arges, bazinul superior al Vedei (Vedea amonte S.H. Valeni si Teleorman amonte S.H. Tatarastii de Sus) - judetele Olt, Arges si Teleorman si pe ceilalti afluenti ai raului Vedea din judetul Teleorman, bazinele superioare ale Argesului si Dambovitei (judetele Arges si Dambovita), Ialomita sector aval confluenta cu Cricovul Dulce - acumularea Dridu (judetele Dambovita si Ilfov).

Starea drumurilor

De asemenea, circulatia pe mai multe drumuri este blocata sau restrictionata, miercuri dimineata, din cauza ploilor abundente si a inundatiilor.

Astfel, in judetul Valcea - DN65C, in zona Maldaresti; pe DN7A Brezoi - Voineasa, circulatia a fost reluata pe un fir in zona localitatii Malaia, anunta Centrul Infotrafic.

Traficul este blocat in judetul Hunedoara - DN7A, in zona orasului Petrila (km 100) si in judetul Arges - DN67B Pitesti - Dragasani, la km 159+500 de metri, in zona Vedea (podet afectat de viitura).

Pe DN7 Pitesti - Ramnicu Valcea nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, din cauza unei alunecari de teren produse in zona Dedulesti. Politistii rutieri recomanda rute ocolitoare: DN64 Ramnicu Valcea - Ganeasa, DN65 Ganeasa - Slatina -Pitesti sau DN1 Vestem - Brasov, DN1A Brasov - Ploiesti - Bucuresti.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#inundatii cod rosu Gorj, #inundatii victime Romania, #cod rosu inundatii prelungit, #bilant victime inundatii , #inundatii