Romania, sub puhoaie: Pericolul nu a trecut - cod rosu de inundatii pentru sapte judete (Video)

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 12:58
3220 citiri
Romania, sub puhoaie: Pericolul nu a trecut - cod rosu de inundatii pentru sapte judete (Video)
Foto: Arhiva

Meteorologii au emis, miercuri, un nou cod rosu de inundatii, valabil pentru mai multe judete din tara.

Astfel, de miercuri de la ora 14:00 pana vineri la ora 14:00, avertizarea este valabila pe raul Vedea si pe afluentul sau Cotmeana (judetele Olt, Teleorman si Arges).

Incepand cu data de joi, de la ora 06:00, codul este valabil pe raurile din bazinul hidrografic Lotru (judetul Valcea).

Totodata, in intervalul 31 iulie, ora 03:00 - 1 august, ora 06:00, mai multe rauri din patru judete se afla sub cod rosu de inundatii.

Hidrologii avertizeaza ca se vor inregistra scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale severe se pot produce in unele bazine hidrografice mici din judetele Caras Severin, Mehedinti si Dolj.

Totdata, se mentina cod portocaliu pe raurile din bazinele hidrografice: Jiu sector aval Filiasi - amonte Podari (judetul Dolj), Lotru (judetul Valcea), Oltet (judetele Gorj, Valcea si Olt), Teleorman amonte S.H. Tatarastii de Sus (judetele Arges si Teleorman), afluentii raului Vedea din judetul Teleorman, Neajlov amonte Vadu Lat (judetele Arges si Giurgiu).

Incepand de joi, de la ora 03:00, intra in vigoare un cod portocaliu pe raurile din bazinele hidrografice: Bistra, Cerna (judetele Caras Severin si Gorj), Drincea, Desnatui (judetele Mehedinti si Dolj), afluentii Jiului din judetele Gorj, Mehedinti si Dolj, afluentii Oltului mijlociu si inferior din judetele Valcea, Gorj, Dolj, Olt si Arges, bazinele superioare ale Argesului si Dambovitei (judetele Arges si Dambovita).

Ramane in vigoare si avertizarea de cod galben pe raurile din bazinele hidrografice: Jiu superior, Gilort si Jiu pe sector aval Racari- judetele Gorj si Dolj, afluentii Oltului din judetele Gorj, Valcea si Olt, Teleorman aval Tatarastii de Sus si Neajlov aval Vadu Lat (judetele Teleorman si Giurgiu).

Incepand de joi, de la ora 03:00, cod glaben va fi pentru raurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Barzava, Moravita, Caras, Nera, bazinul superior si mijlociu al Begai, bazinul superior al Timisului, Poganis (judetele Caras Severin si Timis), afluentii Muresului din judetul Hunedoara, afluentii Oltului din judetul Sibiu, bazinul superior al Argesului, bazinul mijlociu al Dambovitei si Sabar (judetele Arges, Dambovita, Ilfov si Giurgiu).

Tot de joi, de la 03:00, scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale se pot produce si in alte bazine hidrografice din judetele Hunedoara si Sibiu.

Descarca aplicatia Ziare.com si ai direct pe telefon informatii despre vreme si starea drumurilor, plus toate alertele meteo!

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#cod rosu inundatii, #inundatii cod rosu , #inundatii