Romania va primi 8,5 milioane de euro de la UE, compensatie pentru inundatii

Marti, 23 Iunie 2015, ora 20:10
4006 citiri
Romania va primi 8,5 milioane de euro de la UE, compensatie pentru inundatii
Foto: Arhiva/Ziare.com

Comisia pentru bugete a Parlamentului European a aprobat marti, cu 35 de voturi pentru, niciunul impotriva si doua abtineri, raportul deputatului european Siegfried Muresan, care prevede alocarea unui ajutor de 8,5 milioane de euro Romaniei pentru a compensa pagubele provocate de inundatiile din 2014.

Sprijinul financiar provine din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE), care a fost creat special pentru a sprijini statele membre si pe cele candidate afectate de catastrofe naturale majore, se arata intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Inundatiile din lunile aprilie - mai 2014 au afectat 30 din cele 42 de judete ale tarii, iar cele din iulie - august, acelasi an, au lovit regiunea Sud-Vest Oltenia.

Numai in cazul inundatiilor din sud-vestul Romaniei, au fost avariate 2.300 de case, 20 de scoli si 11 biserici, iar mai multe diguri si baraje au fost distruse. In total, peste 126.000 de romani au fost afectati de viituriile din 2014, se mai arata in comunicat.

Ploile aduc inundatii: Cod galben pentru 9 judete

Pe langa cele 8,5 milioane de euro acordate Romaniei, raportul aprobat marti mai prevede acordarea a 2 milioane de euro pentru Bulgaria, respectiv, 56 de milioane de euro pentru Italia, tot pentru inundatiile din 2014.

Votul final pe raportul deputatului european Siegfried Muresan va fi acordat de plenul Parlamentului European in sedinta din 6 - 9 iulie 2015.

#compensatii inundatii Romania, #bani Romania inundatii UE, #compensatii UE inundatii Romania , #inundatii