Viitura puternica la Aiud. Strazi si locuinte afectate de ploi, iar circulatia feroviara pe Magistrala 300 a fost intrerupta

Autor: N.G.
Marti, 23 Iunie 2020, ora 09:44
4256 citiri
Viitura puternica la Aiud. Strazi si locuinte afectate de ploi, iar circulatia feroviara pe Magistrala 300 a fost intrerupta
Foto: ISU Alba

Ploile masive din timpul noptii de luni spre marti au provocat inundatii puternice in municipiul Aiud din judetul Alba. Efectul maxim a avut loc in cursul diminetii, cand oamenii s-au trezit efectiv cu strazile pline de apa.

Apa a atins peste 1 metru, pe strazi, in apropierea vaii Aiudului. Pe timpul noptii, pompierii militari au evacuat dintr-o casa, de pe strada 1 Decembrie, o familie formata din doi adulti si un copil de 9 luni. In cursul diminetii, in zona a fost transmis si un mesaj RO-ALERT in legatura cu pericolul privind inundatiile.

Sunt inundate 8 strazi, iar circulatia feroviara pe Magistrala 300 a fost intrerupta. Inundatiile afecteaza si activitatea pe platforma industriala. Dupa ce podul de cale ferata de pe valea Aiudului s-a colmatat, apa si-a gasit un nou traseu care trece exact prin curtea societatii Prebet Aiud.

Primaria municipiului a indemnat la calm. "Autoritatile sunt in zona si gestioneaza situatia. Va rugam sa ramaneti calmi. Astfel de situatii se gestioneaza cu rabdare. Pentru moment va putem spune ca nu au fost inregistrate victime. Incepand cu ora 04:00 au fost evacuate mai multe persoane.

Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta a stabilit deja prioritatile de actiune. Ne concentram pe decolmatarea podurilor din aval pentru a fluidiza cursul apei. Tensiunea provocata de cantitatea imensa de apa este singurul pericol in acest moment. Continuam cu podurile din amonte. De indata ce apele se retrag, IGSU va ajunge in fiecare gospodarie afectata si va ajuta la scoaterea apei. Operatiunea poate 2-3 zile dupa ce se retrag apele", au transmis reprezentantii administratiei locale.

Potrivit Politiei Romane, circulatia feroviara pe magistrala 300 Teius - Cluj-Napoca este intrerupta la kilometrul feroviar 412, in statia C.F. Aiud, dupa ce apele raului Aiud au inundat calea ferata.

Circulatia trenurilor este oprita in statia Aiud, aflata pe sectia CF Teius - Razboieni, dupa ce liniile si peroanele au fost inundate, a anuntat purtatorul de cuvant al Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA, Oana Branzan.

Din cauza nivelului crescut al apelor, care au acoperit liniile de cale ferata si cinci macazuri, traficul feroviar nu se poate realiza in conditii de siguranta. Regionala CF Brasov asigura transbordare cu mijloace auto pe relatia Teius - Aiud si Aiud - Razboieni pentru urmatoarele trenuri: R 3083, IR 1835,IR 1836, R 2441 si R 2442.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UPDATE Circulație feroviară reluată în Ilfov după ce a fost suspendată temporar câteva ore din cauza unei defecțiuni
UPDATE Circulație feroviară reluată în Ilfov după ce a fost suspendată temporar câteva ore din cauza unei defecțiuni
Circulaţie feroviară este oprită temporar, duminică, pe relaţia Chiajna - Grădinari, din cauza unui deranjament la linia de contact, care ar fi apărut după ruperea pantografului unui tren...
Meteorologii anunță variații de temperatură și ploi pentru următoarele zile
Meteorologii anunță variații de temperatură și ploi pentru următoarele zile
Luna martie a început cu temperaturi mai mari decât ar fi normal pentru acest moment al anului. Meteorologii au anunțat vremea pentru următoarele zile. "Sâmbătă, dar și în zilele care...
#inundatii, #Aiud, #Alba, #case, #strazi, #trenuri, #pagube, #ploi , #inundatii