Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Jaf armat ca-n filme: Bijuterii de 9 milioane de euro, furate pe o autostrada

Miercuri, 11 Martie 2015, ora 13:16
5516 citiri
Jaf armat ca-n filme: Bijuterii de 9 milioane de euro, furate pe o autostrada
Foto: Callagold

Un atac armat a avut loc, in noaptea de marti spre miercuri, pe o autostrada din Franta, fiind vizat un transport de bijuterii in valoare de 9 milioane de euro.

Circa 15 hoti inarmati au atacat doua dube care transportau bijuteriile, la miezul noptii, pe autostrada A6, la Avallon, circa 220 de kilometri sud-est de Paris, relateaza BBC.

Soferii nu au fost raniti, iar dubele au fost gasite ulterior abandonate si incendiate pe un camp de langa Quenne, in apropiere de Auxerre, la nord de locul producerii jafului.

Se pare ca membrii bandei ar fi fugit cu mai multe masini catre Paris.

Potrivit presei locale, dubele transportau diamante, alte bijuterii si opere de arta, de la Paris la Besancon, atacul avand loc aproximativ la jumatatea distantei.

Teroarea continua in Franta: Luare de ostatici intr-o bijuterie din Montpellier

Hotii de bijuterii au dat numeroase lovituri in Franta. In luna noiembrie, doi barbati inarmati au jefuit o bijuterie Cartier intr-un cartier din Paris, fugind de politie, au fost urmariti, au luat un ostatic si in cele din urma s-au predat.

De asemenea, in luna iulie 2013, un barbat inarmat a furat bijuterii in valoare de circa 53 de milioane de dolari, adica 40 de milioane de euro, pe Riviera Franceza de la Cannes.

Jaf record in Franta: Bijuterii de 53 de milioane de dolari, furate la Cannes

In luna mai a aceluiasi an, un colier de diamente in valoare de doua milioane de euro a fost furat in timpul unei gale organizate de productorul de bijuterii De Grisogono la Eden-Roc, Cap d'Antibes, cu ocazia Festivalului de Film din Cannes. Cu cateva zile inainte, mai multe bijuterii ale Casei Chopard in valoare totala de peste un milion de dolari au fost furate dintr-o camera de hotel de la Cannes.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#jaf bijuterii Franta, #jaf armat bijuterii , #jaf aur autostrada