Doua jafuri in judetul Constanta, la o sala de jocuri si la o benzinarie

Vineri, 14 Mai 2010, ora 11:34
1311 citiri
Doua jafuri in judetul Constanta, la o sala de jocuri si la o benzinarie

Doua jafuri au avut loc, in noaptea de joi spre vineri, in judetul Constanta, la o sala de jocuri din Mangalia si la o benzinarie din satul Lazu, comuna Agigea.

Primul jaf a avu loc in Mangalia. La ora 00.25, politistii din localitate au fost sesizati telefonic despre faptul ca doi indivizi, avand fetele acoperite, l-au amenintat pe casierul de la o sala de jocuri mecanice amplasata la parterul unui bloc din Mangalia, sustragand incasarile, in valoare de 11.000 de lei.

Echipa operativa care s-a deplasat la fata locului a constatat ca sala de jocuri electronice este monitorizata de o firma de paza si interventie, ai carei reprezentanti au ajuns la locul faptei la 1 minut si 40 de secunde de la declansarea butonului de panica de catre casier, fara insa ca autorii sa fie depistati.

Din primele cercetari si investigatii efectuate de catre politisti a rezultat ca, in jurul orelor 24.00, dupa plecarea ultimului client, fara a incuia usa, casierul a scos banii din casetele de la cele patru aparate electronice si suma de 9.900 lei ce se afla intr-o cutie metalica dintr-o incapere din spatele salii, si in timp ce numara banii, in sala au intrat doi indivizi necunoscuti care purtau cagule. Potrivit declaratiilor casierului, unul dintre autori avea in mana un pistol, si fara a-l ameninta cu acesta, i-a solicitat sa ii dea toti banii. Casierul ar fi reusit sa actioneze butonul de panica, dar cei doi au luat de pe masa banii si au fugit.

Banii sustrasi proveneau din incasarile din ziua respectiva, iar cei 9.900 lei reprezentau banii necesari pentru efectuarea unor plati.

Al doilea jaf a avut loc la ora 03.45, cand doua persoane necunoscute au patruns intr-o statie de alimentare carburanti cu punctul de lucru in satul Lazu, comuna Agigea. Cei doi ar fi amenintat casierele cu un pistol tip jucarie si au sustras din casa de marcat aproximativ 500 lei.

Societatea in cauza este prevazuta cu camere video si este monitorizata de o firma de paza ai carei reprezentanti nu au ajuns la fata locului intrucat sistemul de alarmare nu s-a declansat. desi butonul de panica a fost actionat.

Politistii continua cercetarile in vederea identificarii si depistarii autorilor acestor fapte, in cele doua cauze efectuandu-se cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de talharie.

In ambele cazuri, politistii au efectuat cercetarea la fata locului, audierea partilor vatamate, a martorilor, au efectuat verificari si investigatii in zona comiterii faptelor precum si in localurile de alimentatie publica din apropiere si au organizat filtre de circulatie pentru depistarea autorilor.

Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
#jaf sala jocuri Mangalia, #jaf benzinarie Agigea , #jaf