Mai multe vedete, audiate la DIICOT in dosarul furtului de identitate. Printre cei jefuiti de hackeri ar fi Jean de la Craiova, actorul Adrian Nartea si Gabriel Dorobantu

Joi, 04 Februarie 2021, ora 12:41
3148 citiri
Mai multe vedete, audiate la DIICOT in dosarul furtului de identitate. Printre cei jefuiti de hackeri ar fi Jean de la Craiova, actorul Adrian Nartea si Gabriel Dorobantu
Hakerii le-au spart conturile si le-au cheltuit banii FOTO generica Pixabay.com

Mai multe vedete din Romania au ramas fara bani dupa ce hakerii le-au spart conturile. Unele victime sunt audiate joi, 4 februarie la DIICOT. Pana acum a ajuns cantaretul Gabriel Dorobantu, insa sunt asteptate si alte vedete.

Se pare ca lui Gabriel Dorobantu i-au fost sparte conturile bancare, iar hotii au comandat produse scumpe.

Cantaretul s-a plans ca a avut mari probleme pe retelele de socializare, dupa ce identitatea sa a fost furata. Persoane necunoscute au cerut bani altor utilizatori in numele artistului.

Hackeri romani cautati cu FBI si Europol. Cum modificau fisiere pe computerele atacate fara sa fie detectati

Insa nu este sigura vedeta care a avut probleme din cauza hakerilor. Jean de la Craiova, actorul Adrian Nartea si tatal Andreei Balan, s-ar numara printre victime, conform unor surse judiciare.

Cum a fost sparta reteaua de hoti

In 18 noiembrie 2020, procurori DIICOT si ofiteri de politie judiciara au facut 12 perchezitii domiciliare pentru destructurarea unei grupari infractionale banuite ca a accesat fara drept conturile bancare si cele pe retelele sociale ale 50 de victime.

Potrivit DIICOT, membrii gruparii sunt acuzati de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integritatii datelor informatice, efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos, inselaciune, frauda informatica, fals informatic, complicitate la frauda informatica si complicitate la tentativa la efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos.

Site-ul Politiei Romane, spart de hackeri: Salutari din partea ciumpalacilor (Video)

Acestia ar fi inlocuit cartelele SIM alocate clientilor de catre companiile de telefonie mobila, pentru a prelua controlul asupra numarului de telefon al persoanelor vatamate.

Ulterior, membrii gruparii au reusit sa acceseze conturile de email ale persoanelor vatamate, profitand de sistemul autentificarii in doi pasi (TWO - STEP authentification), care presupune transmiterea unui cod pe numarul de telefon ce este sincronizat cu contul de email, permitand astfel schimbarea parolei de acces si restrictionarea accesului persoanei vatamate la cont.

Hackeri romani, furturi de milioane de dolari - perchezitii in Romania si Franta

De asemenea, au setat metoda de autentificare "Account Key", care permite accesarea contului de email, prin primirea unei notificari pe telefonul mobil, fara a mai fi necesara introducerea parolei de acces.

Obtinand controlul asupra adreselor de email ale victimelor, liderul gruparii a avut acces la toate informatiile personale ale acestora (fotocopii ale actelor de identitate, certificate constatatoare ale societatilor comerciale, facturi de la utilitati, extrase de cont ale conturilor bancare detinute sau alte detalii referitoare la viata privata a acestora).

De asemenea, membrii gruparii au schimbat parolele de acces ale conturilor de utilizator ale persoanelor vatamate de pe o platforma de socializare, dupa care, in numele victimelor, au solicitat prietenilor din aplicatie ajutor financiar, folosind diferite pretexte, sumele de bani urmand a fi virate in diverse conturi.

Totodata, liderul gruparii a solicitat in numele victimelor obtinerea unor credite de la banci si de la institutii financiare nebancare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#gabriel dorobantu, #Jean de la Craiova, #hackeri, #cornuri sparte, #audieri, #DIICOT , #jaf