Misiune dificila de coborare de pe munte a 150 de turisti ramasi blocati pe platoul Babele - UPDATE

Duminica, 31 Decembrie 2017, ora 22:02
7211 citiri
Misiune dificila de coborare de pe munte a 150 de turisti ramasi blocati pe platoul Babele - UPDATE
Foto: captura video Digi24

Aproximativ 150 de turisti, intre care 18 copii, au ramas blocati, duminica dupa-amiaza, pe platoul Babele din muntii Bucegi, la peste 2000 de metri altitudine, dupa ce telecabina a fost oprita din cauza vantului puternic.

Zeci de jandarmi, din trei judete, Dambovita, Arges si Prahova, au fost mobilizati intr-o operatiune de recuperare si coborare de pe munte a turistilor blocati pe munte.

Autoritatile au decis ca oamenii sa fie coborati cu utilaje de batatorit zapada de la Babele pana in zona Dichiu, din judetul Dambovita, iar de aici sa fie preluati de autobuze si microbuze ale Jandarmeriei si ISU Dambovita, Prahova si Arges si dusi in statiunea Busteni, de unde au urcat pe munte cu telecabina, a declarat pentru News.ro purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Dambovita, Ciprian Vataselu.

In jurul orei 19:00, primul grup de turisti, format din 54 de oameni, a inceput deja coborarea. Actiunea de coborare a celorlalti turisti continua.

In jurul orei 22:30, ultimii dintre turistii ramasi blocati pe munte au fost imbarcati in vehicule pentru batatorit zapada si au fost coborati catre Dichiu de catre salvamontisti si jandarmii montani, informeaza News.ro.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Dambovita, Ciprian Vataselu, jandarmii montani si salvamontistii care au participat la actiunea de recuperare i-au imbarcat in vehiculele speciale pentru transportul pe munte pe ultimii 30 de turisti ramasi la peste 2000 de metri altitudine.

Actiunea de recuperare a durat mai bine de cinci ore.

Lucratorii de la drumuri au fost solicitati sa intervina pentru a curata drumul pe o distanta cat mai mare, in zona Piatra Arsa, astfel incat autovehiculele care ii preiau pe turisti sa poata urca cat mai mult.

La peste 2000 de metri altitudine in Masivul Bucegi este zapada, iar vantul bate cu putere.

Mii de turisti petrec vacanta de Revelion in statiunile de pe Valea Prahovei, unde este zapada pe munte, la altitudini mari si pe partii, fiind puse in functiune tunurile pentru zapada artificiala.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#turisti blocati Bucegi vant puternic , #jandarmi