Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Jandarmeria explica interventia in forta de la Congresul PSD

Sambata, 10 Martie 2018, ora 11:35
5814 citiri
Jandarmeria explica interventia in forta de la Congresul PSD
Foto: Ziare.com

Este interzisa desfasurarea simultana a doua sau mai multe adunari publice distincte, in acelasi loc sau pe aceleasi trasee, indiferent de caracterul acestora, precizeaza Jandarmeria Romana, ca reactie la incidentele de la Sala Palatului.

Totodata, arata sursa citata, organizarea sau participarea la contramanifestatii desfasurate in acelasi loc si in acelasi timp cu adunarile publice declarate, indiferent de modul de exprimare, constituie contraventie daca nu constituie elementele ale unei infractiuni.

Aproximativ 80 de persoane protesteaza, sambata, in fata Salii Palatului, unde se desfasoara Congresul PSD. Trei protestatari au fost ridicati de fortele de ordine, fiind dusi la sectia de politie pentru tulburarea ordinii si linistii publice.

Urmareste LIVE desfasurarea protestului #Rezist si cele mai importante momente si declaratii de la Congresul PSD

"In baza Protocolului privind organizarea si desfasurarea adunarii publice din data de 10 martie nr. 865/6/07.03.2018 aprobat de PMB, Jandarmeria are obligatia, conform legii, sa asigure masurile de ordine si siguranta publica.

In legatura cu incidentul de la Sala Palatului, va informam ca trei persoane au fost conduse la sectia de politie pentru tulburarea ordinii si linistii publice pentru luarea masurilor legale.

In conformitate cu art.26 din Legea adunarilor publice nr.60/1991, alin.1, lit.e, 'este interzisa desfasurarea simultana a doua sau mai multe adunari publice distincte, in acelasi loc sau pe aceleasi trasee, indiferent de caracterul acestora'.

Tot legea prevede ca organizarea sau participarea la contramanifestatii desfasurate in acelasi loc si in acelasi timp cu adunarile publice declarate, indiferent de modul de exprimare, constituie contraventie, daca nu constituie elementele constitutive ale unei infractiuni", puncteaza Jandarmeria.

Video: Ziare.com

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#protest incidente jandarmi congres PSD , #jandarmi