Raport MAI in cazul Caracal. Jandarmeria a refuzat, initial, sa trimita luptatori in sprijin. Explicatia institutiei

Joi, 01 August 2019, ora 09:45
8572 citiri
Raport MAI in cazul Caracal. Jandarmeria a refuzat, initial, sa trimita luptatori in sprijin. Explicatia institutiei
Foto: Arhiva Ziare.com

Raportul MAI in cazul interventiei pentru cautarea Alexandrei Macesanu arata ca Jandarmeria a refuzat initial sa trimita luptatori de la Brigada Mobila pentru a sprijini ancheta.

In raportul obtinut de Digi24 se precizeaza ca ofiterul care coordona actiunea din noaptea perchezitiei de la casa lui Gheorghe Dinca a cerut comandandului Brigazii Mobile de Jandarmi Craiova 20 de jandarmi in sprijin. Comandantul a refuzat, motivand ca are oamenii ocupati cu alte misiuni.

Politistul avea de acoperit trei adrese in care se intra simultan pentru perchezitii, la ora 6:00. A obtinut sprijin in cele din urma de la jandarmi, dar au fost trimisi numai 10 jandarmi, de la Inspectoratul din Slatina.

"De asemenea, politistul a dispus sefului SAS sa-i puna la dispozitie 2 grupe a cate 7 oameni pentru perchezitiile ce urmau a fi efectuate. Totodata, a luat legatura telefonic cu adjunctul sefului Gruparii Mobile Jandarmi Craiova, colonelul B, solicitandu-i sa fie sprijinit cu 20 de jandarmi, insa acesta a refuzat, spunand ca are oamenii in dispozitiv.

Ulterior, comandantul IJJ Olt, domnul colonel D, a pus la dispozitie 10 jandarmi in sprijin pentru efectuarea perchezitiilor domiciliare, acestia prezentandu-se la ora 5:30 la sediul Politiei Municipiului Caracal", scrie in raportul Politiei referitor la discutia care a avut loc in jurul orei 1:00 noaptea intre adjunctul sefului IPJ Olt Alexe Nicolae si adjunctul sefului Gruparii Mobile de Jandarmi Craiova, colonelul Botan.

"Nu este vorba despre un refuz"

Intr-o interventie la Digi24, Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, a precizat ca este vorba despre o "neintelegere" si ca acel "refuz" al comandantului de la Craiova este, de fapt, o solicitare a acestuia de a se adresa unitatii competente, adica Inspectoratului de Jandarmi Judetean Olt, care are un detasament de ordine publica chiar la Caracal.

El a mai spus ca institutia in numele careia vorbeste nu are deschisa o ancheta interna ca urmare a raportului MAI, pentru ca in acest caz a fost vorba doar de o chestiune de competenta teritoriala.

"Acel refuz pe care il mentionati dumneavoastra este, de fapt, o solicitare a comandantului gruparii de a se adresa unitatii competente, respectiv Inspectoratului de Jandarmi Judetean Olt, care are un detasament de ordine publica chiar in zona respectiva, in orasul Caracal.

Nu este vorba despre un refuz. Este vorba doar de o redirectionare a solicitarii catre cei competenti sa actioneze acolo. Jandarmii au participat la acea activitate din acea dimineata, cu mentiunea ca au fost efective de la Inspectoratul de Jandarmi Olt, care are un detasament chiar acolo in zona", a explicat Georgian Enache.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Jandarmerie interventie Caracal, #Jandarmi crime Caracal , #jandarmi