Cum comentează Jandarmeria notele ciudate primite de cei 11 candidaţi de la Prahova: "Vom clarifica acest incident singular"

Marti, 26 Octombrie 2021, ora 15:04
2216 citiri
Cum comentează Jandarmeria notele ciudate primite de cei 11 candidaţi de la Prahova: "Vom clarifica acest incident singular"
"În urma unei erori, candidaţilor care au susţinut examenul de admitere la sediul IJJ Prahova nu li s-a administrat testul unic de concurs" FOTO Facebook.com/ Jandarmeria Română

Serviciul de Comunicare Publică al Jandarmeriei a venit cu precizări oficiale cu privire la "incidentul singular", produs în urma concursului de admitere la școlile de subofițeri ale Jandarmeriei, când 11 candidați care au susținut examenul au fost notați cu punctaj maxim în urma contestațiilor, deși notele primite iniţial au fost de 2 și de 3.

"În urma unei erori, candidaţilor care au susţinut examenul de admitere la sediul IJJ Prahova li s-a administrat testul folosit pentru verificarea funcţionalităţii sistemului electronic de transmitere a subiectelor, nu testul unic de concurs.

În conformitate cu prevederile legale, în rezolvarea contestaţiilor s-a decis acordarea punctajului maxim celor 11 candidaţi (7 pentru Şcoala de subofiţeri Drăgăşani şi 4 pentru Şcoala de subofiţeri Fălticeni).

Instituţia noastră este prima interesată în clarificarea tuturor împrejurărilor în care a avut loc acest incident singular (la concurs au participat peste 1600 de candidaţi în 51 de locaţii), în acest sens o comisie de verificare s-a deplasat imediat la sediul IJJ Prahova, pe baza constatărilor urmând a se dispune măsurile legale.

Asigurăm toţi candidaţii că urmărim în permanenţă un tratament corect, echitabil şi egalitatea de şanse pentru fiecare participant la concursurile organizate de Jandarmeria Română, cu respectarea prevederilor legale", a conchis informarea de presă a Serviciului Comunicare Publică al Jandarmeriei.

Diferența de 7 puncte între cele două evaluări este pusă în seama unei erori care aparține organizatorului concursului, adică Jandarmeria Română. În astfel de cazuri, procedura de examen impune notarea candidaților cu punctajul maxim.

Cei 11 candidați aflați acum în centrul atenției au susținut proba scrisă pentru admiterea în școlile de jandarmi de la Fălticeni și Drăgășani în cadrul Inspectoratului Județean al Jandarmeriei Prahova.

În mod normal, concursul se susținea în cadrul celor două unități de învățământ, doar că în acest an admiterea a fost organizată în funcție de restricțiile impuse de pandemie.

Proba scrisă a fost susținută la sediul inspectoratelor sau la colegii din fiecare județ.

Școlile de Poliție scot la concurs peste 1.600 de locuri. Probele pe care le vor susține candidații
Școlile de Poliție scot la concurs peste 1.600 de locuri. Probele pe care le vor susține candidații
Sesiunea de admitere se va desfăşura în perioada aprilie - iulie pentru cele 1.340 de locuri de la Şcoala de la Câmpina şi cele 300 de la Cluj-Napoca. Potrivit unui comunicat al...
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#jandarmerie, #candidati, #examen, #admitere, #punctaj, #test unic , #jandarmi
Comentarii
Poza Pieues
Pieues
rank 1
20+1 egal cu 1...