Cum comentează Jandarmeria notele ciudate primite de cei 11 candidaţi de la Prahova: "Vom clarifica acest incident singular"

Marti, 26 Octombrie 2021, ora 15:04
1804 citiri
Cum comentează Jandarmeria notele ciudate primite de cei 11 candidaţi de la Prahova: "Vom clarifica acest incident singular"

Serviciul de Comunicare Publică al Jandarmeriei a venit cu precizări oficiale cu privire la "incidentul singular", produs în urma concursului de admitere la școlile de subofițeri ale Jandarmeriei, când 11 candidați care au susținut examenul au fost notați cu punctaj maxim în urma contestațiilor, deși notele primite iniţial au fost de 2 și de 3.

"În urma unei erori, candidaţilor care au susţinut examenul de admitere la sediul IJJ Prahova li s-a administrat testul folosit pentru verificarea funcţionalităţii sistemului electronic de transmitere a subiectelor, nu testul unic de concurs.

În conformitate cu prevederile legale, în rezolvarea contestaţiilor s-a decis acordarea punctajului maxim celor 11 candidaţi (7 pentru Şcoala de subofiţeri Drăgăşani şi 4 pentru Şcoala de subofiţeri Fălticeni).

Instituţia noastră este prima interesată în clarificarea tuturor împrejurărilor în care a avut loc acest incident singular (la concurs au participat peste 1600 de candidaţi în 51 de locaţii), în acest sens o comisie de verificare s-a deplasat imediat la sediul IJJ Prahova, pe baza constatărilor urmând a se dispune măsurile legale.

Asigurăm toţi candidaţii că urmărim în permanenţă un tratament corect, echitabil şi egalitatea de şanse pentru fiecare participant la concursurile organizate de Jandarmeria Română, cu respectarea prevederilor legale", a conchis informarea de presă a Serviciului Comunicare Publică al Jandarmeriei.

Diferența de 7 puncte între cele două evaluări este pusă în seama unei erori care aparține organizatorului concursului, adică Jandarmeria Română. În astfel de cazuri, procedura de examen impune notarea candidaților cu punctajul maxim.

Cei 11 candidați aflați acum în centrul atenției au susținut proba scrisă pentru admiterea în școlile de jandarmi de la Fălticeni și Drăgășani în cadrul Inspectoratului Județean al Jandarmeriei Prahova.

În mod normal, concursul se susținea în cadrul celor două unități de învățământ, doar că în acest an admiterea a fost organizată în funcție de restricțiile impuse de pandemie.

Proba scrisă a fost susținută la sediul inspectoratelor sau la colegii din fiecare județ.

Citeste si:
Tânăr prins drogat la volan în timp susţinea proba practică pentru obţinerea permisului de conducere
Tânăr prins drogat la volan în timp susţinea proba practică pentru obţinerea permisului de conducere
Un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Zalău, care a susţinut, miercuri, 24 noiembrie, examenul pentru obţinerea permisului de conducere, respectiv proba practică, a fost oprit de...
Pregătiri pentru rezidențiat: La Iaşi au fost amenajate 74 de amfiteatre şi săli de curs
Pregătiri pentru rezidențiat: La Iaşi au fost amenajate 74 de amfiteatre şi săli de curs
Peste 70 de amfiteatre şi săli de concurs au fost pregătite de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" pentru buna desfăşurare a examenului de rezidenţiat. Rectorul UMF "Gr....
Comentarii