Procesul castigat de jurnalistul Wagner: Atitudinea pasnica se vede chiar din inregistrarile depuse la dosar de Jandarmerie!

de Ionel Stoica , Redactor-sef adjunct Ziare.com
Miercuri, 09 Octombrie 2019, ora 22:30

   

Procesul castigat de jurnalistul Wagner: Atitudinea pasnica se vede chiar din inregistrarile depuse la dosar de Jandarmerie!
Jandarmeria a depus in instanta inregistrari video din care reiesea ca jurnalistul german Paul-Arne Wagner, care a filmat in Teleorman documentarul "Aici nu-l avem decat pe Dragnea", nu a avut nicio intentie de a tulbura protestul din 20 iunie din fata Guvernului Romaniei. Mai mult, Paul-Arne Wagner are o atitudine pasnica si sta linistit langa doi jandarmi, fapt confirmat chiar de martori.

Astfel motiveaza Judecatoria Sectorului 1 de ce a anulat amenda de 500 de lei primita de jurnalistul Paul-Arne Wagner. Protestul avusese loc pe 20 iunie, cand 4.000 de oameni au iesit in Piata Victoriei, dupa ce in Parlament fusesera aduse modificari Codului de Procedura Penala, prin votul celor de la PSD, ALDE si UDMR.

Instanta a criticat modul in care Jandarmeria a dat contraventia: "incadrarea juridica a faptei nu a fost corect realizata, raportat la situatia de fapt ce a fost dovedita in prezenta cauza".

Jandarmeria a sustinut atunci ca a actionat corect, pe motiv ca Wagner nu a facut dovada in acte ca e jurnalist, ci avea asupra sa "doar un ecuson inscriptionat cu PRESS". Imaginile cu jandarmii care l-au bruscat pe Paul-Arne Wagner au fost intens mediatizate.

"Am castigat definitiv"

Wagner se afla de 3 ani in Romania si este jurnalist independent, colaborator al mai multor publicatii intre care Suddeutsche Zeitung. El a anuntat luni, pe pagina sa de Facebook, victoria din instanta.

Mai multe detalii despre acest caz - Jurnalistul german care a filmat in Teleorman documentarul "Aici nu-l avem decat pe Dragnea" a castigat procesul cu Jandarmeria

"Am castigat, definitiv. Asa a decis Tribunalul Bucuresti. Justitia mi-a dat dreptate in fata Jandarmeriei si in fata unui guvern autocrat si nerusinat. Mie si altor sute de oameni care in ultimii ani sunt victimele abuzurilor Jandarmeriei Romane, bratul armat al regimului mafiot PSD-Dragnea-ALDE-UDMR," scrie Wagner.

Acesta se intreaba retoric: "Si ce se intampla cu angajatii acestor institutii slugarnice, care in obedienta lor merg pana acolo incat devin criminale? Ce se intampla cu jandarmul abuziv, care a gazat, batut, mintit si a incalcat lege si Constitutie si a vazut ca nu exista consecinte?"

Paul-Arne Wagner a atasat si o fotografie pe care spune ca Jandarmeria a folosit-o ca proba impotriva sa. In cadru se observa cum jurnalistul este pasnic.


Foto: Facebook/Paul-Arne Wagner


"Poza atasata este de la Jandarmerie. Pare o gluma, dar cu poza asta s-au aparat in instanta, spunand ca am strans de gat jandarmi si alte minciuni", continua jurnalistul.

Cum au motivat judecatoriiZiare.com a analizat prima decizie data in acest caz de Judecatoria Sectorului 1, pe 20 februarie 2019. Tribunalul Bucuresti a respins apelul Jandarmeriei in acest caz, iar sentinta a ramas definitiva, potrivit portalului instantelor.

"Instanta retine ca din probele administrate in cauza, respectiv din inregistrarile video depuse chiar de intimata, rezulta ca petentul nu a avut intentia de a zadarnici sau de a tulbura adunarea publica ce se desfasura in zona in care acesta a recurs la manifestarile descrise in procesul-verbal de contraventie, astfel incat incadrarea juridica a faptei nu a fost corect realizata, raportat la situatia de fapt ce a fost dovedita in prezenta cauza.

Mai mult, se observa cum petentul are o atitudine pasnica si sta linistit langa doi jandarmi, aspect confirmat si de martorul TVG, care l-a observat pe petent ca a avut o atitudine pasnica si ca nici macar nu s-a aflat intr-o zona unde era un cordon de jandarmi, lucru rezultat si din vizualizarea inregistrarilor.

Potrivit dispozitiilor art. 1 din O.G. nr. 2/2001, constituie contraventie fapta savarsita cu vinovatie, stabilita si sanctionata ca atare prin lege. Instanta apreciaza ca fapta petentului nu intruneste conditiile necesare pentru a fi calificata drept contraventie, intrucat, asa cum rezulta din intregul material probator administrat in cauza, acesta nu a manifestat o comportare activa, constienta si voluntara in sensul de a incalca normele privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice.

In consecinta, intrucat s-a facut dovada unei situatii de fapt si de drept diferita de cea constatata prin procesul-verbal contestat, instanta va admite plangerea si va anula procesul-verbal de contraventie nr. 1071865/20 iunie 2018, odata cu toate sanctiunile aplicate si va exonera petentul de la plata amenzi in valoare de 500 lei," motiveaza Judecatoria Sectorului 1.

Documentarul despre DragneaDupa cum am aratat, Paul-Arne Wagner este cel care a realizat un documentar despre Liviu Dragnea, in judetul Teleorman, intitulat "Aici nu-l avem decat pe Dragnea".

Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9599 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
ioanr
rank 5
Jandarmeria
instrumentul psd de a ucide poporul!
Vine indata si vremea cand psd "nu va mai putea" si atunci ar trebui sa plateasca pentru toate!
CosmaRacoare
rank 1
Se impune o singura solutie...
O data cu schimbarea guvernului jandarmeria trebuie desfiintata.Desfiintarea acestei ar trebui sa fie definitiva!Toti,de la ultimul jandarm si pina la comandantul jandarmerie sa fie pusi pe liber fara drept de somaj.Nimic!Sa se descurce cum pot!Iar sefii cei mari,cercetati penal referitor la demonstratia din august 2018!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor