Aberatia zilei: Un judecator cere DNA arestarea ambasadorului SUA si a lui Valeriu Zgonea

Joi, 19 Mai 2016, ora 19:38
11281 citiri
Aberatia zilei: Un judecator cere DNA arestarea ambasadorului SUA si a lui Valeriu Zgonea
Foto: Facebook / Florica Roman

Florica Roman (foto), judecator in Oradea, a depus o plangere penala la DNA in care ii acuza pe Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucuresti, si pe Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, ca au facut trafic de influenta si le sugereaza procurorilor anticoruptie sa ceara instantei arestarea preventiva a celor doi.

Inedita plangere penala a fost facuta in contextul in care, in urma cu cateva zile, Hans Klemm a avut o intalnire la Palatul Parlamentului cu Valeriu Zgonea, iar la final cei doi au sustinut declaratii de presa in cadrul carora ambasadorul SUA i-a multumit presedintelui Camerei Deputatilor pentru activitatea desfasurata in ultimele luni si promptitudinea cu care au fost votate anumite legi.

Ambasadorul SUA a venit sa vorbeasca cu Zgonea: Ce au discutat (Video)

Judecatorul Florica Roman considera ca prin declaratiile facute, cei doi oficiali s-au dat in vileag - primul ca ar fi facut trafic de influenta, iar cel de-al doilea ca s-ar fi lasat cumparat.

"Lasarea in libertate a celor doi ar putea crea in societate temerea ca justitia nu functioneaza tocmai intr-un caz in care este atacat si manipulat statul de drept prin una din functiile sale esentiale: legiferarea (...)

Fata de toate aspectele de mai sus, consideram ca se impune punerea in discutie a pericolului pentru ordinea publica pe care l-ar reprezenta lasarea in libertate a celor doi", a sustinut in plangerea penala publicata integral pe blog de Florica Roman, care precizeaza ca este de 20 de ani judecator.

Totodata, magistratul si-a exprimat indignarea fata de faptul ca oficialul american si cel roman se afla inca in libertate.

"Oricare alta persoana ar fi fost in pozitia Ambasadorului American Hans Klemm, si recunostea public ca si-a folosit influenta asupra presedintelui Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea sa treaca anumite legi, era automat 'saltat' de mascati, retinut si bagat la tubulatura, la 'Beciul Domnesc'", subliniaza Florica Roman in postarea sa pe blog, folosind termeni utilizati in folclorul din penitenciare.

Florica Roman a intrat in atentia opiniei publice in 2014, cand a fost trimisa in judecata de DNA, alaturi de alti colegi judecatori, pentru trafic de influenta si favorizarea faptuitorului, sub acuzatia ca ar fi incercat sa il scoata basma curata pe un barbat acuzat de tentativa de viol.

"Inculpata Roman Florica, judecator la Curtea de Apel Oradea, a primit de la Jurca Gheorghe o suma de bani nedeterminata sub aspectul cuantumului si alte foloase (pastravi, whisky) si a pretins de la acesta un ceas cu cuc vechi, pentru a-si exercita influenta fata de judecatori de la instanta inferioara in grad, Tribunalul Bihor, astfel incat acestia sa pronunte hotarari favorabile unui condamnat, in scopul de a nu executa pedeapsa aplicata.

Totodata, in conditiile in care toate mijloacele de aparare legale fusesera epuizate, judecatoarea Roman Florica a sfatuit-o pe avocata Mihoc Mariana Dorina ce demersuri sa intreprinda pentru a-l ajuta pe condamnat sa nu execute pedeapsa pentru savarsirea tentativei la infractiunea de viol", sustineau procurorii DNA, conform comunicatului remis presei.

La scurt timp dupa trimiterea sa in judecata, Florica Roman a fost suspendata de CSM, insa a fost repusa in functia de judecator in 24 februarie 2016, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis restituirea dosarului la DNA Oradea.

Ce sa mai inteleaga de aici un biet justitiabil de rand, care poate ajunge in fata judecatorului Florica Roman?!

Din doua, una: ori magistratul (care continua sa judece de 20 de ani) inca nu a inteles ce este traficul de influenta si bate campii, ori ambasadorul SUA si al treilea om in statul roman chiar se fac vinovati de savarsirea unei infractiuni odioase si atunci DNA ar fi trebuit sa se autosesizeze, ceea ce nu s-a intamplat.

De asemenea, ori Florica Roman a primit mita pastravi si a cerut un ceas cu cuc, ori procurorii de la DNA Oradea au mintit, acuzand-o pe nedrept.

Oricum ar fi, ceva nu pare deloc in regula in tara asta.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#judecator arestare preventiva ambasador Klemm, #judecator Florica Roman Zgonea arest preventiv , #justitie
Comentarii
Poza John Doe 5430
John Doe 5430
rank 5
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Astia sunt judecatorii romani: