Procuroarea SIIJ Adina Florea va deveni inspector judiciar. Alte nume controversate care au promovat concursul pentru Inspecția Judiciară

Luni, 15 Noiembrie 2021, ora 09:16
4048 citiri
Procuroarea SIIJ Adina Florea va deveni inspector judiciar. Alte nume controversate care au promovat concursul pentru Inspecția Judiciară
Adina Florea a promovat concursul de angajare la Inspecția Judiciară FOTO Hepta

Procuroarea Adina Florea de la Secția Specială a fost admisă definitiv la concursul pentru un post la inspector la Inspecția Judiciară, arata g4media.ro. Potrivit sursei citate, alți candidați admiși sunt alte nume controversate precum Robert Fleckhammer sau Nicu Marius Vasile.

Adina Florea, fost procuror-șef adjunct la Secția Specială (SIIJ) - unitatea de parchet pe care actuala coaliție încearcă de mai bine de un an să o desființeze, s-a înscris pentru un post la Inspecția Judiciară, instituție condusă de Lucian Netejoru. Adina Florea a promovat concursul, urmând să devină inspector judiciar.

Un alt candidat controversat este procurorul Robert Fleckhammer de la DIICOT, fost șef interimar al Secției de combatere a infracțiunilor de terorism și a criminalității informatice din cadrul DIICOT.

Robert Fleckhammer este procurorul DIICOT care clasat dosarul filajului la magistrați și jurnaliști în care au fost vizați procurorul Horațiu Radu, fost candidat la șefia Parchetului general, judecătorul Răzvan Păștilă și jurnaliștii G4media.ro/TVR Alex Costache și Cosmin Savu de la România, te iubesc!, Pro TV. Ulterior, dosarul a fost redeschis de către instanță și acum se află la Parchetul Curții de Apel București.

Procurorul Robert Fleckhammer s-a remarcat prin faptul că, în 2017, a ridicat de acasă, cu mascații, o jurnalistă a postului public de radio sub acuzația de divulgare de informații secrete de serviciu sau nepublice. E vorba de Gabriela Scraba, redactorul-șef al redacției muzicale de la Radio România, o doamnă de peste 60 de ani.

Speriată, femeia a recunoscut că i-a trimis jurnalistului Cătălin Tolontan un document intern din Radio privind cheltuilelile cu avionul la clasa ”business” ale directorului PSD al Radioului public, Ovidiu Miculescu.

Având acasă în întreținere o fată cu handicap mental sever și temându-se pentru jobul ei, jurnalista a fost de acord să încheie un acord cu procurorul Fleckhammer și să accepte o pedeapsă de 1 an și 3 luni de închisoare cu amânarea executării pedepsei.

Un an mai târziu, judecătoarea Lucreția Postelnicu de la Tribunalul București nu a validat acordul de recunoaștere a vinovăției, considerând că jurnalista a acționat ca un ”avertizor de integritate” și a restituit dosarul procurorului, care ulterior, l-a clasat.

Un alt candidat controversat este procurorul Nicu Marius Vasile. Acesta este fratele avocatului Gil Vasile, soțul Simonei Marcu, fostă șefă a CSM. Riseproject.ro a dezvăluit că Gil Vasile a fost avocatul Tel Drum de unde a încasat suma de 15.200 de lei.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Adina Florea, #Sectia Speciala, #angajare , #justitie