Administratorul fermei de porci a fiului lui Liviu Dragnea, trimis in judecata: Si-a platit sotia fara sa vina la munca

Miercuri, 04 Octombrie 2017, ora 16:22
6767 citiri
Administratorul fermei de porci a fiului lui Liviu Dragnea, trimis in judecata: Si-a platit sotia fara sa vina la munca

Ilie Liviu Dragne, administratorul fermei de porci a fiului lui Liviu Dragnea, a fost trimis, miercuri, in judecata pentru savarsirea infractiunii de folosire cu rea-credinta a bunurilor sau creditului societatii respective.

In dosarul intocmit de procurori de la Parchetul General au mai fost trimisi in judecata si alti inculpati, aflati, ca si Ilie Dragne, sub control judiciar. Acestia sunt acuzati de evaziune fiscala sau complicitate la evaziune fiscala, se arata intr-un comunicat remis presei de Ministerul Public.

Conform rechizitoriului, in perioada iunie 2012 - iulie 2013, pentru a se sustrage de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat, o parte dintre inculpati au "dispus inregistrarea in contabilitatea societatii a unor cheltuieli fictive, reprezentand achizitii nereale de prestari servicii", statul fiind prejudiciat cu sumele de 2.078.091 lei, (echivalentul a 464.733 euro), 1.682.602 lei (echivalentul a 379.487 euro) si respectiv 596.525 lei (echivalentul a 134.213 euro).

"Din probatoriul administrat a mai rezultat ca inculpatul Dragne Ilie Liviu, in calitate de unic asociat si administrator la o alta firma, la diferite intervale de timp, in perioada 02.10.2015-17.08.2017, a folosit cu rea-credinta bunurile sau creditul de care se bucura aceasta societate, intr-un scop contrar intereselor acesteia, prin dispunerea achitarii de sume de bani in cuantum total de 43.041 lei (din care 30.175 lei venit net si 12.866 lei impozit pe salarii si contributii sociale), pentru sotia acestuia, fara ca aceasta sa desfasoare in beneficiul firmei respective activitatea pentru care a fost remunerata urmare incheierii contractului individual de munca", se arata in comunicatul Ministerului Public.

Dosarul a fost trimis pentru solutionare la Tribunalul Bucuresti.

Ilie Dragne a fost retinut in luna august si ulterior pus sub control judiciar, la finalul unor perchezitii de amploare desfasurate de procurori la ferma de la Salcia, detinuta de Valentin Stefan Dragnea, in care Dragne detine 10 la suta din actiuni, in timp ce fiul liderului PSD are 90 la suta.

Avocatul lui Dragne, Maria Vasii, a spus atunci ca retinerea a fost doar o "masura de prudenta" a procurorului, in conditiile in care prejudiciul nu era "prea mare".

"Acuzatia vorbeste despre o pretinsa evaziune fiscala cu un prejudiciu ce nu depaseste 200.000 de euro (in cazul lui Dragne - n.red.), deci nu sunt fapte deosebit de grave. Pentru un agent economic aceasta suma nu reprezinta cred un prejudiciu atat de mare", a declarat avocata.

Intr-un comunicat al MP se preciza in data de 10 august ca se efectueaza cercetari si "intr-un dosar avand ca obiect savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si de folosire, cu rea-credinta, a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu", fara ca numele lui Ilie Dragne sa fie precizat.

Miercuri dimineata, anterior aparitiei comunicatului MP, avocata Maria Vasii a declarat la Antena3 ca Ilie Liviu Dragne ar fi scapat de acuzatii, solutia fiind de clasare a faptelor in cazul acestuia.

"Nu pot decat sa salut curajul si onoarea unui domn procuror care se pare ca nu a fost antrenat in acele intentii de manipulare in acest dosar. Asadar, solutia este de clasare in ceea ce il priveste pe domnul Dragne Ilie. S-a constatat ca nu exista fapta penala", a spus Maria Vasii, conform News.ro.

In privinta celorlalti inculpati, avocatul a precizat: "Pentru celelalte persoane, in functie de situatia fiecareia, instanta a fost investita prin rechizitoriu. Este vorba de societati comerciale care nu aveau nicio legatura cu ferma de porci".

Citeste si:
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
Senatorul PSD Florian Bodog a declarat luni, 29 noiembrie, că social-democrații au decis să facă parte din actuala coaliție pentru că ”românii merită un tratament mai bun.” Fostul...
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
Proiectul de lege privind introducerea Certificatului de vaccinare ar putea fi schimbat astfel încât să fie un parteneriat, nu o măsură de coerciție împotriva românilor, a anunțat luni, 29...