Alina Bica: Nu-l cunosteam pe Videanu, mi s-a parut arogant. Am intrebat de ce n-a fost arestat (Video)

Joi, 15 Octombrie 2015, ora 21:33
4880 citiri
Alina Bica: Nu-l cunosteam pe Videanu, mi s-a parut arogant. Am intrebat de ce n-a fost arestat (Video)
Foto: Arhiva B1 TV

Alina Bica, audiata la instanta suprema in dosarul in care este judecata pentru favorizarea lui Adrian Videanu, a spus ca nu avea o relatie de prietenie cu politicianul, pe care il stia din Parlament, ca i s-a parut arogant si ca l-a intrebat pe procurorul de caz de ce nu a cerut arestarea lui.

Alina Bica a fost audiata, joi, la instanta suprema in dosarul in care este acuzata de abuz in serviciu pentru ridicarea sechestrului de pe 80 de actiuni ale lui Adrian Videanu, ce se aflau in posesia copiilor acestuia.

Bica a aratat ca nu a avut vreodata vreo relatie de prietenie cu Adrian Videanu, ca nu i s-a cerut sa intervina pentru acesta si, de altfel, nici nu a facut-o la vreo solicitare directa sau indirecta.

Ea a explicat ca, dupa ce a fost numita procuror-sef al DIICOT, a cerut o recenzie a dosarelor la care nu se lucra, intre alte cauze atragandu-i atentia dosarul Romgaz. De aceea, ea l-a convocat pe procurorul de caz la o discutie, pentru evaluarea cauzei si pentru a vedea daca se poate inainta cu ancheta.

Alin Cocos isi recunoaste faptele: Tata m-a pus sa fac tot, avea o obligatie fata de Alina Bica

"Am pus in discutie inclusiv arestarea (lui Videanu, n.red.). Regret ca trebuie sa auda asta, dar il intrebam pe procuror cum e posibil sa arestam pe evaziune, si pe spalare de bani sa lasam in libertate", a spus Alina Bica in sala de judecata, unde era prezent si fostul ministru al Economiei.

Ea a subliniat ca, atunci cand a dispus ridicarea sechestrului, Videanu nu mai are actionar, ci erau copiii acestuia.

Astfel, Bica a explicat ca, anterior sesizarii DIICOT de catre Videanu, cu cererea de ridicare a sechestrului de pe actiuni, o instanta ii respinsese o astfel de solicitare pe motiv de tardivitate. Fosta sefa a DIICOT a aratat ca legislatia prevede un termen de numai trei zile pentru formularea unei astfel de plangeri, ceea ce, in opinia sa, poate genera situatii injuste. Ea a dat ca exemplu cazul unui imobil pus sub sechestru intr-o cauza a carei judecata ar putea dura 10 ani, aratand ca, daca nu se face plangere in cele trei zile prevazute de legiuitor, imobilul poate ramane sechestrat timp de 10 ani.

Bica a sustinut ca a luat decizia in privinta actiunilor care apartineau copiilor lui Videanu din ratiuni de buna-credinta si umane, ca ar fi fost injust ca alte persoane, ce nu erau vizate de cauza penala, sa nu poata beneficia de un bun dobandit licit.

Judecatorul i-a spus ca a solutionat astfel o cerere care trebuia solutionata de o instanta.

"Spun cu mana pe suflet: sunt absolut sigura ca daca nu era numele Videanu nu ajungeam aici. Domnul Videanu este o persoana extrem de aroganta, nu am avut discutii cu acesta sau, daca am avut, au fost incordate. Ca procuror, din 2004, am mai pus concluzii de achitare atunci cand s-a impus sau nu au existat probe. Mi-am asumat mereu functiile avute. Pot sa trec orice test poligraf cand spun ca am actionat cu cea mai buna credinta si ca eu cred si acum in solutia pe care am dat-o si justetea ei. Cazul era unul foarte mediatizat si monitorizat de SRI", a raspuns Bica.

Fosta sefa a DIICOT Alina Bica si fostul sef al ANAF Serban Pop raman in ares

Ea a mai declarat ca este nerezonabil ca ea sa fi comis aceasta fapta pentru suma de 67.000 de lei, respectiv valoarea acelor actiuni.

In dosarul cunoscut sub numele Bica 2, fosta sefa a DIICOT mai este acuzata de favorizarea fostului ministru al Economiei Adriean Videanu in dosarul Romgaz-Interagro si a omului de afaceri Ovidiu Tender in dosarul Rafo-Carom.

In dosarul Romgaz-Interagro, Videanu este acuzat ca, in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, Adriean Videanu, in calitate de ministru, a aprobat, semnat si sustinut in Guvern hotarari ce au avut drept scop sprijinirea intereselor financiare ale omului de afaceri Ioan Niculae si a utilizat SNGN Romgaz SA, unitate nationala de interes strategic, in interesul privat al firmei acestuia din urma, Interagro SA.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Alina Bica Videanu instanta, #Alina Bica Videanu proces, #Alina Bica arestara , #justitie