Amnistie si MCV. Daca le iese, ne vom trezi incolonati, in drum spre o "Siberie"

Autor: Monica Macovei - europarlamentar
Marti, 10 Ianuarie 2017, ora 16:23
63540 citiri

PSD pregateste eliberarea politicienilor condamnati, imposibilitatea pedepsirii cu inchisoare a celor aflati acum in ancheta sau in curs de judecata, sub deviza "totul pentru a scapa coruptii".

Si, ca sa scape si de criticile Comisiei Europene, ministrul Iordache declara acum ca MCV trebuie eliminat.

Florin Iordache, ajuns ministrul al Justitiei dupa ce s-a specializat in lovituri blitz de tip "martea neagra" pentru a-i scapa pe politicienii corupti si hoti de anchete, filmari, condamnari si, in general, de aplicarea Codului penal, promoveaza acum proiectul de lege privind amnistia si gratierea, pe care el personal "nu l-ar dori, dar este obligat sa il puna in dezbaterea publica".

O declaratie de tipul obliga-ma sa mananc prajitura ravnita. Cine il obliga? Grupul de crima organizata PSD cu anexa ALDE si aliatul UDMR? Prietenii si sponsorii politicienilor penali? Condamnatul Dragnea, in calitate de sef al ministrului penalilor? E bine sa avem raspunsuri clare la aceste intrebari, pentru a sti cu exactitate, cu nume si prenume, cine sunt cei care vor ingropa anticoruptia in Romania.

Sa nu isi inchipuie nimeni ca ministrului Iordache si grupului de crima organizata PSD le pasa de conditiile din inchisori. Daca chiar le pasa, s-ar fi apucat sa construiasca rapid, cat timp au fost la guvernare ani de zile, cateva inchisori. Si, pentru a arata tarii cat sunt de devotati poporului si de harnici, sa foloseasca pentru asta activul de partid, pe cei care au furat si fura in continuare din banii nostri.

Le sugerez modelul comunist Bumbesti-Livezeni, chiar in conditiile in care constructia caii ferate din Valea Jiului a inceput inainte de venirea comunistilor la putere si, ca de multe ori, comunistii au furat istoria: in aprilie 1948 s-a deschis "Santierul National de Munca Gheorghe Gheorghiu Dej" si cca 28.000 de tineri comunisti au lucrat 6 luni ca sa termine calea ferata Bumbesti-Livezeni in defileul Jiului. Comunistii au furat istoria de atatea ori, incat acum pot sa o mai fure o data si sa construiasca, in 6 luni, cu tinerii pesedisti, cateva penitenciare. Am iesi toti si mai ieftin cu bugetul.

Evident, motivul unei gratieri sau amnistii nu este aglomerarea din unele penitenciare, ci eliberarea politicienilor, oligarhilor si a prietenilor din inchisori.

Prioritatea PSD-ALDE-UDMR pare sa fie lovirea pana la distrugere a acelei parti din justitie care a "indraznit", timp de 10 ani, sa-i ancheteze, sa-i trimita dupa gratii si sa le confiste parti din avere politicienilor, oligarhilor sau altor persoane care pareau de neatins. Practic, ministrul coruptilor ne spune: gata, scoatem MCV, nimeni nu se mai uita in curtea noastra, distrugem anticoruptia si dam liber la criminalitatea politica de partid sau transpartinica si ne asiguram ca politicienii si prietenii nostri cu bani ies din inchisori, iar altii nu vor mai intra.

Un guvern responsabil pregateste o gratiere sau amnistie din timp, cu cca 2 ani inainte, identifica sau chiar creeaza locuri de munca pentru cei care ies din penitenciare, tocmai pentru a evita cresterea criminalitatii si pentru reintegrarea lor in societate. Altfel, furturile, talhariile, chiar si omorurile vor creste alarmant, pentru ca cei iesiti din inchisori nu vor gasi usor un loc de munca, nu vor avea bani si vor face orice ca sa supravietuiasca.

Daca guvernul condamnatului Dragnea nu este si nu se simte responsabil pentru victimele unei criminalitati ridicate, usor de prevazut in caz de gratiere sau amnistie, si, daca guvernul condamnatului Dragnea elibereaza politicienii penali din inchisoare cum se instaleaza la guvernare, cum isi imagineaza cineva ca vor fi priviti niste penali aflati in libertate si complicii lor cand vor vrea sa pregateasca presedintia Romaniei la UE din 2019? Cum credeti ca vom fi priviti noi, romanii? O sa le spunem europenilor ca numai 1 din 6 romani a votat pentru un partid cu multi penali si condus de un condamnat? Si vine intrebarea: "restul, ce-ati facut?"

Trebuie sa avem vointa si voce ca sa schimbam scenariul acesta, sa boicotam televiziunile mincinoase si pe cei care transmit zi de zi otrava ca sa insele, trebuie sa ne mobilizam, sa spunem ferm ce vrem si ce nu vrem, sa ne luam riscuri, sa fim demni si sa nu ne oprim decat atunci cand politicienii vor renunta sa isi apere penalii.

Oricum, revenind la ziua de azi, ii dorim sforarului Iordache si subordonatilor condamnatului Dragnea esecul pe care l-au avut si dupa lovitura data in "martea neagra".

De altfel, pentru binele Romaniei si ramanerea noastra in spatiul Euro-Atlantic, le dorim sa nu le iasa nimic din ce si-au propus cu viclenie. Pentru ca, daca le iese, ne trezim intr-o dimineata incolonati, in drum spre o "Siberie".

Monica Macovei este o jurista si politiciana romana, fost ministru al justitiei, aflata la cel de-al doilea mandat de europarlamentar. A candidat pentru presedintia Romaniei la alegerile din 2014, iar in 2015 a infiintat un nou partid politic, M10.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce retragerea medicului Cîrstoiu din cursa pentru Capitală nu este credibilă. „Pare o campanie fără cap și coadă. Foarte neprofesionist”
De ce retragerea medicului Cîrstoiu din cursa pentru Capitală nu este credibilă. „Pare o campanie fără cap și coadă. Foarte neprofesionist”
Deși a trecut mai puțin de o lună de la anunțarea candiaturii medicului Cătălin Cîrstoiu din partea PSD-PNL la Primăria Capitalei, în presă și în spațiul public au apărut zvonuri...
Ironiile lui Cătălin Cîrstoiu la adresa contracandidaților săi: "Eu nu-s prea retras de felul meu. Nicuşor şi Piedone, nu mai speraţi degeaba"
Ironiile lui Cătălin Cîrstoiu la adresa contracandidaților săi: "Eu nu-s prea retras de felul meu. Nicuşor şi Piedone, nu mai speraţi degeaba"
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat că nu se va retrage din cursa pentru primăria Capitalei, în ciuda faptului că zilnic este "retras" de...
#Monica Macovei reactie amnistie gratiere Iordache , #justitie