Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Andrei Placinta, cerand judecatorilor sa-l scape de inchisoare: Am reactionat ca un animal

Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 16:32
3142 citiri
Andrei Placinta, cerand judecatorilor sa-l scape de inchisoare: Am reactionat ca un animal
Foto: Ziare.com

Fiul fostului senator Sorina Placinta, Andrei, a declarat luni, la recursul fata de condamnarea sa pentru tentativa de omor si ultraj, ca nu realiza ce face, la momentul faptelor pentru care este judecat, si ca a reactionat atunci "ca un animal", crezand ca el este cel atacat.

Placinta a aratat la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), in ultimul cuvant, ca la momentul producerii evenimentelor era sub o puternica presiune psihica generata de presiunea publicului, respectiv a oamenilor despre care credea atunci ca ii vor raul, dar si de faptul ca a fost impuscat.

"Am reactionat ca un animal", a mai spue el, admitand in fata judecatorilor ca, in acele momente, nu ar mai fi avut coerenta in comportament. Fiul fostei senatoare Sorina Placinta a reiterat, in fata instantei, ca nu iti aminteste momentul in care ar fi incercat sa omoare pe cineva.

Andrei Placinta, condamnat la 4 ani si sase luni de inchisoare cu executare

"Am mentinut si mentin ca nu tin minte momentul izolat in care se spune ca am incercat sa omor un om. Eu credeam ca Delia (fosta lui prietena - n.r.) e atacata de ei, ei credeau ca o atac eu pe ea si pe ei. De aici incolo, cred ca doar tehnica si stiinta pot elucida intentiile si ce s-a petrecut acolo.

Regret de atunci acest moment si imi dau seama ca am reactionat ca un animal, fiind impuscat si crezand ca ei vor sa-mi faca rau", a mai spus Andrei Placinta.

Dosarul lui Andrei Placinta, rejudecat - Scapa fiul senatoarei de inchisoare?

Apararea acestuia a aratat in fata instantei ca judecatorii Curtii de Apel Bucuresti nu au respectat intru totul conditiile impuse de ICCJ la momentul in care a trimis dosarul la rejudecare, motiv pentru care au cerut din nou trimiterea cazului la CAB.

In alta ordine de idei, apararea a aratat ca, in cazul in care instanta suprema considera ca poate lua o decizie privind recursurile, sa admita contestatia clientului lor si sa mentina decizia stabilita de Tribunalul Bucuresti in acest caz, prin care Andrei Placinta a fost condamnat la inchisoare cu suspendare.

Instanta suprema a ramas in pronuntare in acest caz, urmand sa dea o decizie definitiva. In 7 martie, Andrei Placinta a fost condamnat de magistatii Curtii de Apel Bucuresti la patru ani si sase luni ani de inchisoare cu executare pentru tentativa de omor si ultraj contra bunelor moravuri, decizia fiind atacata cu recurs.

Andrei Placinta, condamnat la 6 ani de inchisoare cu executare (Video)

In urma cercetarilor s-a stabilit ca, "in seara 6 decembrie 2010, pe fondul unor neintelegeri cu partea vatamata H.I.D., inculpatul a lovit-o pe aceasta si a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota si plafonul autoturismului partii vatamate, pe care l-a deteriorat, in sensul ca i-a indoit capota si i-a spart luneta", potrivit Parchetului.

In momentul in care, in apararea partii vatamate au intervenit mai multe persoane, Andrei Razvan Placinta, aflandu-se la volanul autoturismului marca Renault Laguna, a patruns cu acesta pe trotuar cu intentia vadita de a-i lovi.

In aceste imprejurari, in timp ce S.N. incerca sa il opreasca, tinandu-se cu mainile de capota autoturismului, a fost impins de autoturism, s-a dezechilibrat si a cazut.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Andrei Placinta fiu senatoare Placinta, #Andrei Placinta tentativa omor, #Andrei Placinta recurs tentativa omor , #justitie