Articol citit de 14575 ori
Johannis joaca alba-neagra cu romanii
Datorita incompetentei sale sau a sfatuitorilor sai , Johannis a fost adus in situatie hazlie de a juca alba-neagra in vazul lumii pe tema gratierii . Mai hazliu este ca si alti habarnamisti in materie s-au grabit sa-si strige adeziunea fata de initiativa precipitata a presedintelui ce in final s-a fasait rusinos , Johannis incercand ulterior in mod penibil sa dreaga prostia initiala . Alde Tzurcan si Nicusor si-au dovedit din nou obedienta si habarnamismul prin adeziunile lor imediate a doua zi dupa protest , acest aerian Nicusor declarand cu subiect si predicat ca sprijina initiativa referendumului johannist cu privire la gratiere si amnistie (!!!) . Comedia continua .
Viktor Ianukovici
Dragnea poate da ordonantele un minut dupa care sa le retraga.
Efectul lor ar fi devastator pentru PSD si pentru Dragnea care va fi perceput ca un Viktor Ianukovici al Romaniei.
Maidanizarea?
Ce se intampla cu Dragnea,unde fuge(ca la Moscova nu cred ca e bine primit)?
Ce se intampla cu PSD-ul?Va avea soarta inaintasului PCR?
Vor pesedistii asta?
Firea tace de ceva timp.Strategia tacerii a fost buna inainte de alegeri!
doamna Ene,
ati pus multe si iteresante intrebari in legatura cu referendumul. De ce nu ati atins si problema mereu fierbinte a referendumului referitor la 300 de alesi si pe cea a parlamentului unicameral ?
Din moment ce : "Exista o decizie a CCR care spune ca rezultatul unui referendum, fie el consultativ, este obligatoriu".
Subiectul referendumului pentru 300 parlamentari a fost atins!
Mai cititi o data citatul de mai jos si spuneti daca nu considerati ca e clara chestiunea!
" Pe de alta parte, ca opinie personala, intr-adevar CCR a spus ca rezultatul referendumului e obligatoriu sa fie implementat, referindu-se la legile electorale. Dar este o obligatie care revine legiuitorului fara a exista o sanctiune reala daca nu e indeplinita.
Legiuitorul poate spune: o vom adopta peste o luna, doua, trei, un an, doi, noua, dar nu ma poti obliga sa ridic acum mana, mandatul meu nu este imperativ. Si daca nu adopt cum zici tu, ce se intampla? Nimic."
Felicitari doamnei Ene,care aseara in emisiunea lui Rares Bogdan
a dat clasa impreuna cu Fota la toti invitatii,prin realismul si esenta explicatiilor fenomenelor politice si juridice din actualitate romaneasca...la zi!
Fara a va flata,doamna Ene,sunteti cea mai tare din jurnalismul autohton!
Va doresc succes in continuare!
dragnea ramane toata viata un condamnat:
Citeste cu atentie Liviule:
"Nu stiu daca problema reabilitarii este cea care l-ar ajuta pe dl Dragnea daca vrea sa fie membru al Guvernului. Legea aceea este destul de drastica: sa nu ai antecedente penale. Nu conteaza ca ai fost reabilitat, gratiat, amnistiat sau nu.
Legea vorbeste despre statutul de condamnat. El nu se incheie prin reabilitare?
Nu, se sterg efectele condamnarii. Dar el ramane un fost condamat."
Si mai trebuia un referendum de modificare
a Constitutiei , pe langa cel consultativ.
Deja nr parlamentarilor a scazut aproape la jumatate fata de atunci si la minimul posibil fara ca minoritatile nationale sa nu fie disproportionat reprezentate.
...vedeti dvs,aici este problema,egal ca se exprima specialisti
sau ignoranti,fiecare lege ...pamanteasca este interpretabila!
in speta, multi juristi spun ca gratierea nu poate fi o tema pentru referendum,altii dimpotriva ca se...poate!
...de aceea nu are ursul coada si avem debusolare in bobor!
cat priveste ordonantele cu pricina,nu cred ca ele ...apuca sa fie adoptate,sau daca se va intampla,in strada oamenii in numar si mai mare ,vor opri punerea lor in practica!
...pentru ca gratierea poate reprezenta o oportunitate umanista sau de ...rit crestin,dar realizata nu in mod populist si cu dedicatie ...specifica!
...iar amnistia o data admisa,va...incumba desfiintarea penitenciarelor si sau inutilitatea actului de justitie!
la polul opus,conditiile,confortul inchisorilor din lumea prospera,duce in derizoriu insasi ratiunea pedepsei pentru actele ilegale!
o solutie salutara pentru rezolvarea dilemei,a suprapopularii spatiilor de detentie si a oportunitatii ...recuperarii,reeducarii unor indivizi certati cu ordinea si respectul pentru semeni,ar fi ca de detentie sa...beneficieze numai criminalii,violatorii,talharii!.in rest....celelalte categorii de gainari,ar trebui ...recompensati cu amenzi usturatoare si recuperarea integrala a pagubeleor provocate in societate!
altminteri,supraaglomerarea inutila si daunatoare sub toate aspectele a penitenciarelor,investitii,cheltuieli inutile cu intretinerea lor din banii contribuabilor,riscul recidivelor,familii destramate,boli psihice,suicid!
...cine are urechi sa auda,intr-o civilizatie postmodernista ideea de reeducare,...conversie a celor certati cu respectarea regulilor de ordine interioara,trebuie regandita!
Nu exista nicio amnistie in OUG
Dragnea e condamnat politic in dosarul referendum-ul pentru ca membrii din PSD au indemnat oamenii la vot.
Lumea va fi foarte linistitia daca se adopta cu exceptia putinor oameni , ca dumneata, care nu cunosc textul proiectelor.
Referendumul e pierdere de timp si de bani
Iesiti in strada,dati-i jos,alegeri anticipate si punct.
magdalenaferu
Textul proiectelor Ordonantelor de Guvern nu pot scrie, negru pe alb, ca acele prevederi, care tintesc si spre unii mai putin vinovati de comiterea unor usoare infractiuni, il tintesc de fapt in primul rand pe Liviu Nicolae Dragnea. Dar logica ne obliga sa nu ne oprim la efecte, ci sa cautam cauzele. Efectele, cum spuneam ar putea fi, punctual, bune. Am scoate din puscarii cetateni care chiar merita clementa. Cauzele insa sunt ascunse. Se doreste scoaterea din ghearele Justitiei a infractorului dovedit deja, Dragnea, in primul rand. Si alaturi de el si alti infractori, de acelasi calibru. Oprea, Ponta, Blaga de la PNL, Elena Udrea dela PD-L, Voiculescu de la Antena 3, SOV de la Realitatea, si asa mai departe, o "distinsa" lista continand numai nume mari, care chiar nu merita clementa.
george2
Si dumneata, si cei de aceesi opinie cu dumneata, o tot dati inainte cu "gafa" Presedintelui. Ca nu e bine sa recurga la Referendum. Dar nici unul dintre voi nu vine sa spuna ca nu e bine nici ce vrea sa faca PSD-ALDE, sa legalizeze coruptia si sa umple strazile de infractori periculosi. Punand in balanta cele doua oferte, aia a Presedintelui cu cea a PSD-ALDE, mai buna este cea a Presedintelui, ca e mai simplu si mai eficient sa faci un referendum, decat sa dai liber la coruptie si sa lasi in libertate sute, poate chiar mii de infractori periculosi. Aici e nelamurirea noastra. De ce cautati voi solutia in curtea Presedintelui, cand adevarata solutie este la PSD-ALDE, nu la Cotroceni. PSD-ALDE poate, daca vrea bineinteles, sa anunte public ca renunta la Ordonantele alea scandaloase. Atat. Sa se opreasca PSD-ALDE acum. Si asta il va obliga si pe Presedinte sa renunte la Referendum, ca daca nu ar mai exista cele doua Ordonante, nu isi va avea rostul nici Referendumul. La PSD-ALDE e adevarata solutie, nu la Cotroceni.
Ce infractori periculosi ?! Ai citit proiectele?
Ba din contra, e prea restrictiva , ies doar 2000 de oameni din 10000 cat ar trebui.
Oamenii aia care stau fara oxigen si li se distrug organele vitale ,obligandu-i sa putrezeasca pe picioare fara aer , tot ies pe strada peste 2 ani , intre timp le-ai distrus orice sansa de reabilitare si tot tu vei plati pentru cruzimea ta.
Referendum!
Totul se rezuma la urmatoarele doua intrebari:
1. Sunteti deacord ca Liviu Dragnea sa infunde puscaria?
2. Sunteti deacord ca Iohanis sa mai fie presedinte?
Ce o mai dam cotita atata, e' care pe care aici. Bai si dac-ar mai fi ceva de furat in tara asta, da noi ne imprumutam ca sa avem ce fura. Penibil!
Amnistia este un act juridic de IERTARE. si nu unul politic.
Cum guvernul este un instrument politic, nu poate ierta.
E dreptul doar al parlamentului sa faca amnistie, printr-o LEGE discutata si votata.
La amnistie nu se poate folosi Ordonante.
In plus, CCR a admis ca in vacanta parlamentara, guvernul poate emite doar Ordonante simjple, care nu pot modifica prevederi din legi organice cum e si codul penal ci codul de procedura penala.
Initiatorul ordonantelor trebuie sa le retraga, altfel raspunde penal.
Este deja si sesizare la ICCJ pe aceasta tema facuta de Asociatia Romania Democrata.
Instructiv interviul luat lui Claudiu Dinu, omul pare foarte bine
pregatit si ce e mai important, raspunsurile sale nu par a fi date date sub efect emotional sau afectate de simpatii politice!
Rog respectuos inca o data pe domnii moderatori si
responsabili de acest forum sa imi permita sa scriu liber,romaneste si citet pe acest spatiu dincolo de preferinte politice si regulamente redactionale rigide!
Repet nu sunt afectat daca un cititor ma depuncteaza si nici chiar daca nu mi se permite sa scriu corect cu majuscula,dar sa fiu condamnat sa scriu cu litere atat de mici mi se pare prea mult si chiar nedemocratic! va multumesc pentru intelegere!
magdalenaferu
Ma intrebi tu ce infractori periculosi vor iesi prematur din puscarie? iti spuneu; teroristi, criminali, violatori, talhari, pedofili. Las afara hotii si coruptii, considerandu-i pe acestia nepericulosi. De ce? Pentru ca in marinimoasle Ordonante ale PSD-ALDE se prevede clar ca vor fi eliberati TOTI cei in varsta de peste 60 de ani. Deci aici pot fi toti cei mai sus pomeniti. Apoi, tot cu de la PSD-ALDE putere, li se va injumatati pedeapsa TUTUROR. Pai violatorul care a primit o pedeapsa de 8 ani, si sta inchis de 4 ani deja, va iesi afara chiar azi. Ca are deja jumatate executata. Cam asta e realitatea colega. Eu nu spun sa nu-i acorzi clementa celui care merita clementa. Dar Visinescu, ala care a ucis in puscariile comuniste zeci, poate chiar sute de condamnati politic, merita clementa? Sa stiti ca si Visinescu ar iesi acum din puscaruie. Ca are peste 60 de ani.
Ce-mi place ...
După ce a văzut că-i cam scump halatul si că aia de la CEDO au toti carnete de membrii PSD, Klausul national a inceput să plangă si să-si roage stăpanii să-l mai lase să se joace putin, că uite cati copii sunt in stradă si-ar fi păcat să-i lase să plece.
- Joaca asta a ta ii va costa pe amăratii ăia peste 20.000.000 de euro, nu crezi că e cam mult pentru un moft de-al tău?
- Si ce dacă. Fac in weekend cateva meditatii si-i pun la loc. Hai vă roooog!
- Bine, mă blegule, i-ati referendumul si pleacă naibii de-aici. Si ce-o să-i intrebi, că aia cu gratierea nu mai merge?
- Dacă sunt de acord cu lupta anticoruptie? Să-i văd pe unde mai scot cămasa? I-am ciuruit, nu?
- Mda. Dar dacă ăia vor zice "nu", sau dacă referendumul nu va fi validat, ce faci? O dai afară pe Codruta? Ii bagi in somaj pe procurori? Inchizi parchetele? La asta te-ai gandit?
- Ăăăă... ăăăă... Klausul national a privit neajutorat spre dreapta, dar acolo nu era nimeni. S-a privit in oglindă, a mai vrut să spună ceva, dar nu a reusit decat să scancească abia auzit, apoi a plecat trist spre camera lui să-si ia medicamentele.
Doamna IED ! Eu pun problema nu la presedinte ci la ministrul....
.....justitiei.
Avea nenea Iordache dreptul ca prin ordonanta simpla, sa modificde legi organice,Codurile ??
CCR a admis guvernului numai ordonante simple in vacanta parlamentara.
Va rog punerti problea si cum am expus eu opinuia mea .
Biata logica! Bietul bun simt!
Se spune ca legea bate logica, dar la noi logica ia prea multe batai. Daca vrea cineva sa ia o masura normala, se declanseaza mecanismul legislativ hodorogit si nu mai iese nimic. Apae specialisti in daca si parca si totul devine o nebuloasa.
Uneori, legile pot alcatui combinatii toxice care, functionand chiar si un minut, produc efecte absurde si de necombatut.
E considerat inevitabil ca, navigand abil printre articolele din constitutie, o grupare politica avand majoritatea sa legifereze tampenii interesate, cu consecinte greu de reparat.
Traim intr-o tara distrusa de coruptie, cam stim pe unde sunt banii, dar urgenta e sa-i absolvim pe corupti de pedepse.
E clar ca pe inaltele entitati precum minister, CC, CSM... nu te prea poti baza, dar de ce nu s-a gasit pana acum un grup pe care haosul asta sa-l deranjeze si, din pasiune pentru meseria lor, sa puna in armonie Legea cu Logica?
IED & Co
Never un avocat = judecator sau profesor in Drept!
E motivul pentru care le cer clientilor mei sa nu-mi spuna dle avocat!
Avocatii au o deformatiune profesionala - speculatia, nu insa corectitudinea absoluta.
Dl avocat face cateva gafe si devine dubios si prin faptul ca este consilier al presedintelui.
Cand vrei sa prezinti solutii corecte ai grija pe cine intrebi - daca vrei manipulare e altceva - sa creada amarastenii, eu nu!
Domnule, dar nici nu-ti spun!
Sau daca iti spun "domnule Avocat" fac misto de dumneata. Dumneata ce esti azi, avocat? Ca ieri parca erai mare patron de firma care iti baga, cu sila in buzunar 800 de euro pe zi. Sper sa nu intrati si mane aici si sa ne spuneti ca sunteti chiar Bill Gates. Dar, sincer, ne asteptam si la asta.
Lege si Interpretari
Lege si Interpretari,
In afara de abilitatile personale ale Presedintelui,dorinta,charmul,puterea, forta convingerilor sale,si alti factori psiho-emotionali si volitivi,Presedintele este element decizional, intr-un cadru constitutional si legislativ.Iar aici ,numai expertii integrii il pot sfatui corespunzator.Din ce-am observat ,are consilieri realisti si pregatiti,cel putin in ultima vreme, a impresionat Madalina D. (fosta Puscalau).Un factor extrem de important este Atitudinea si Dedicatia populatiei pentru Dreptate.Asa ca ,Succes,Mr. President!
gg
Da, si eu am observat!
Venirea Madalinei Dobrovolschi coincide cu o schimbare in bine a atitudinii presedintelui. Probabil, Mihalache a avut, cu sau fara rea intentie, o foarte proasta influenta.
Madalina este energica, curajoasa, desteapta si bine intentionata.
Referendum??????
In afara de referendumurile necesare pentru adoptarea Constitutiei, din 1990 pana azi consultarile poporului au fost folosite pentru acumularea meschina a capitalului electoral.
Nu stiu daca cele doua OUG-uri au o deosebita importanta pentru stat sau sunt probleme de interes general.
Se pare ca uitam faptul ca ordinea juridica a unei comunitati reflecta si exprima nemijlocit interesele politice partizane ale actorilor guvernanti.
In alte tari actul de gratiere colectiva se face odata la 5 ani. La noi se vorbeste in fiecare an si nu se face nimic.
De fapt romanii sunt farisei din nastere, de obicei spun ca nu fac ceea ce fac.
Iohannis nu are decat un interes electoral in a se opune celor doua legi, in rest,,, interesele personale il contrazic.
Articol corect constitutional ,nu politic,cu 2 greseli
1.Gratierea,amnistia ,taxele sunt exceptate de la consultarea populara in toate democratiile de tip liberal pentru ca se presupune ca cetatenii ar vota in favoarea lor. Deci nu pot fi nici obiect de initiativa legislativa (care e drept cetatenesc),daramite de aprobare legislativa(care nu e oricum drept cetatenesc).
De unde sa stie in sec. 18 parintii democratiei de tip liberal ca in Romania exista oameni care ar vota impotriva gratierii? Deci , nu se poate pune aceasta intrebare sigur.
2.Abuzul in serviciu se face cu incalcarea legii , chiar daca infractiunea de "abuz in serviciu" ar fi eliminata din Codul Penal ,functionarul tot ar fi pedepsit pentru legea subsecventa pe care a incalcat-o.
Asa cum este reglementat de 12 ani , abuzul in serviciu a fost declarat de CCR prin hotarare de neconstitutionalitate ca "dand loc interpretarilor si masurilor abuzive", adica instrument de abuz judiciar si de vanatoare a competitorilor si adversarilor.
3. Domnul Dinu era in viata cand D-na Pruna restrangea drepturi in 24 de ore prin OUG , facand 132 de modificari la Codurile Penale?
magdalenaferu
1. Sigur, parintii democratiei de tip liberal prin secolul 18 chiar nu-si imaginau ca peste sute de ani un partid va scoate din puscarii mii de infractori ca sa-l salveze din ghearele Justitiei pe unul singur, seful de partid. Ca daca ar fi prevazut asta probabil ca democratia de tip liberal ar fi continut si o referire clara la consultarea populara atunci cand in infractor ajunge in varful piramidei partidului.
2.Abuzul in serviciu nu are nici un fel de taine, incat sa stim sau sa nu stim daca cineva a incalcat sau nu a incalcat legea. La fiecare loc de munca exista o precizare limpede si clara ce trebuie sa faca cel care ocupa acea pozitie, si, eliminand asta intelegem exact si ce nu trebuie sa faca. Pana si Presedintele Romaniei are atributiuni clare, scrise. Ce nu trebuie sa faca Presedintele este ilegalitate. Ce-i atat de greu de inteles?
3.Doamna Pruna a facut 132 de modificari in sensul imbunatatirii respectivelor norme legale, adica a modificat spre bine, spre o mai buna reglementare legislativa. PSD-ALDE vrea acum sa faca modificarile in sens negativ, adica sa le modifice in rau, nu tot in bine cum a procedat doamna Pruna. De aceea romanii nu au iesit in strada cand doamna Pruna a venit cu peste 100 de modificari, iar acum ies in strada pentru numai 2 modificari ale PSD-ALDE. Pentru ca PSD-ALDE vine cu modificari absolut gresite, intentionat gresite, mafiote chiar.
Nu intelegeti principii
Principiu inseamna o unica masura la situatii egale.
1.Dumneata vrei ca urmatorul Presedinte care e de la PSD sa faca referendum sa gratieze toti condamnatii pentru coruptie ca ar trece referendum-ul cu electoratul PSD , trebuie 30%.
Acum iti place ca presedintele abuzeaza dar nu te gandesti si cum e cand nu esti la putere.
2, D-na Pruna a facut modificari care aruncau oameni nevinovati in inchisoare si procurorul putea lua decizii fara si chiar impotriva hotararilor judecatorului!
Atunci nu ti-a pasat ca incalci Constitutia fiindca iti placea, nu te-ai gandit ca vin altii la putere si fac la fel.
Modificarile PSD sunt doar 6 nu 132, ofera drepturi, nu le restrang, sunt in consultare populara si au cerut avize consultative , nu in 24 de ore ca d-na Pruna.
Invatati principii altfel veti sapa groapa altuia si veti cadea in ea.
Simpla prezenta a cuvantului "gratiere"
Nu am cunostinte in domeniu si stiu ca in Constitutie exista destule parti slabe, dar cred ca articolul atat de des invocat privind interzicerea ca un referendum sa se ocupe de gratieri nu are sensul care i se da acum.
Cei care au facut Constitutia s-au gandit la a opri desfasurarea unui referendum care sa ceara gratierea unei persoane sau a unui grup.
Nimeni nu se putea gandi ca va exista candva un guvern care, prin combinarea abila a doua ordonante de urgenta, una de gratiere si alta ce modifica alte legi, date simultan, sa faciliteze unor politicieni corupti eludarea actului de Justitie.
Simpla prezenta a cuvantului "gratiere" intr-un text, nu ii da sensul la care se refera Constitutia.
Gratiere este un act al parlamentului la o gratiere colectiva si un
....act al presedintelui la gratiere individuala.
Ea se a plica numai la persoanele private de libertate din puscarii, cu SENTINTA DEFINITIVA ! .