Doua asociatii de magistrati il acuza pe Lucian Netejoru de dublu standard: "A dispus cercetarea unor colegi judecatori pentru pareri exprimate pe un grup de Facebook privat"

Miercuri, 21 Aprilie 2021, ora 09:26
2993 citiri
Doua asociatii de magistrati il acuza pe Lucian Netejoru de dublu standard: "A dispus cercetarea unor colegi judecatori pentru pareri exprimate pe un grup de Facebook privat"
Seful Inspectiei Judiciare, Lucian Netejoru FOTO Hepta

Asociatia Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor (AMASP) si Asociatia Initiativa pentru Justitie lanseaza un atac dur la adresa sefului Inspectiei Judiciare, Lucian Netejoru, cerandu-i acestuia demisia de onoare pentru ca a dispus cercetarea disciplinara "fata de mai multi colegi judecatori pentru indrazneala de a-si exprima in mod liber parerile pe un grup de Facebook care avea caracter privat".

"Suntem "convinsi" ca este pur intamplator faptul ca solicitarea de suspendare din functie vizeaza judecatorul care a trimis intrebarea preliminara la CJUE privind legile justitiei si judecatorul care a formulat solicitarea de trimitere in acel dosar.

Modalitatea in care Inspectia Judiciara alege sa actioneze depaseste cu mult orice cadru legal pe care aceasta il are la dispozitie si arata utilizarea dublului standard, inacceptabil in orice sistem democratic decent.

Atragem atentia distinsilor colegi din cadrul Inspectiei Judiciare ca nu au observat ca acele conversatii erau purtate pe un grup de discutii cu caracter privat (sursa DEX: PRIVAT, -A In opozitie cu public, particular, individual).

Conversatiile au fost date publicitatii prin savarsirea unei infractiuni iar Inspectia Judiciara nu s-a obosit nici macar sa verifice daca acele conversatii sunt reale sau nu", reclama membrii celor doua asociatii de magistrati.

AMASP si Initiativa pentru Justitie il acuza pe Lucian Netejoru de dublu standard.

"Pana la acest moment, in mod empiric, am putut constata ca daca procurorii si judecatorii discuta in privat si indraznesc sa nu fie de acord cu mentinerea SIIJ, cu legile justitiei astfel cum au fost ele modificate de Tudorel Toader sau cu opiniile despre viata si univers ale "prietenilor" domnului Lucian Netejoru, cu siguranta vor fi vizati de cercetari disciplinare si propuneri de suspendari din functie.

Daca insa suntem adoratori ai aspectelor indicate anterior, putem exprima public, sub forma de interviu, eseu, roman fluviu sau postari pe Facebook absolut orice aspect politic sau orice denaturare a adevarului este la moda in acea zi", au mai aratat reprezentantii celor doua asociatii de magistrati, dand exemplul unor postari de pe Facebook ale judecatoarelor: Adriana Stoicescu, Adina Daria Lupea, Gabriela Baltag, Lacrimoara Axinte, Madalina Afrasinie.

"In cazul in care domnul Lucian Netejoru nu poate furniza nicio explicatie cu privire la criteriile de exercitare a actiunilor disciplinare si la folosirea unui standard dublu in evaluarea conduitei magistratilor, avand in vedere ilustra activitate soldata cu respingeri constante a actiunilor disciplinare, ii solicitam sa isi prezinte demisia de onoare", mai arata AMASP si Initiativa pentru Justitie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Lucian Netejoru, #inspectia judiciara, #asociatii magistrati, #cercetare disciplinara , #justitie