Autorul masacrului de la coafor, condamnat la inchisoare pe viata

Joi, 17 Octombrie 2013, ora 20:05
1869 citiri
Autorul masacrului de la coafor, condamnat la inchisoare pe viata
Foto: EVZ

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis, joi, sa mentina pedeapsa hotarata de Tribunalul Bucuresti in cazul lui Gheorghe Vladan, autorul masacrului de la Perla, din martie 2012, condamnandu-l pe acesta, in faza de apel, la inchisoare pe viata.

In plus, judecatorii de la CAB au decis marirea daunelor materiale si morale la cate 150.000 de lei pentru fiecare dintre partile civile din dosar, informeaza Mediafax. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la instanta suprema.

Avocatul lui Gheorghe Vladan a cerut joi, la ultimul termen din dosar, schimbarea incadrarii juridice a clientului sau, astfel incat acesta sa faca 25 de ani de inchisoare, in locul detentiei pe viata. Potrivit acesteia, "Aceasta pedeapsa este prea aspra. El a intrat in salon cu intentia de a-si rezolva problemele financiare si personale cu sotia, care plecase de acasa si de care nu mai stia nimic nici macar fiul lor.

Trebuie sa aveti in vedere faptul ca a avut o functie, un serviciu care nu este la indemana oricui. A fost caracterizat ca un om integru, care isi iubea sotia si familia. (...) La acel moment, nu a fost lipsit de discernamant, dar trebuie avuta in vedere starea psihica", a spus avocatul Claudia Tantas.

Cat despre autorul masacrului din februarie 2012, cand au murit doua persoane, alte sase fiind ranite, acesta a declarat ca nici acum nu isi poate explica de ce a comis faptele. "Sunt aproape doi ani de la acea intamplare nenorocita. Incerc sa inteleg ce s-a intamplat in acea zi, numai ca mi se pune un val de ceata si nu pot sa-mi dau seama de ce am facut acest lucru", a declarat Vladan.

Vladan a fost trimis in judecata, in stare de arest preventiv, in aprilie 2012, pentru omor calificat si deosebit de grav, tentativa la infractiunea de omor calificat si deosebit de grav, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica peste limita legala.

In ziua masacrului, Vladan fusese citat telefonic sa se prezinte la Sectia 14 Politie din Capitala, unde sotia sa il reclamase, in data de 1 martie 2012, pentru amenintari. Florina Vladan declarase la politie, in 1 martie 2012, ca sotul sau, cu care se afla in actiune de divort, termenul de judecata fiind 7 martie, o ameninta si ca este detinatorul unei arme cu foc, insa autoritatile nu au grabit solutionarea plangerii, iar dupa patru zile femeia a fost ucisa.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Gheorghe Vladan inchisoare viata, #Gheorghe Vladan Curtea Apel Bucuresti, #Gheorghe Vladan condamnare, #Gheorghe Vladan masacru coafor Perla , #justitie