Avocata invatatoarei spagare: Inregistrarea, interpretata gresit. Si-a dedicat intreaga viata sistemului

Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 14:46
3039 citiri
Avocata invatatoarei spagare: Inregistrarea, interpretata gresit. Si-a dedicat intreaga viata sistemului
Foto: Digi24

Avocata Danei Blandu, invatatoarea urmarita penal pentru ca le-a cerut parintilor bani de cadouri de Craciun, a afirmat, miercuri, ca aceasta nu intentioneaza sa isi dea demisia, cel putin pana la finalizarea cercetarii.

Reprezentantul cadrului didactic a precizat ca Blandu a participat miercuri la prima audiere si ca aceasta va merge la toate solicitarile ce vor urma, potrivit Digi24.

Intrebata cum comenteaza afirmatia invatatoarei din inregistrarea aparuta in presa, in care le cerea bani parintilor, avocata a spus ca declaratia a fost gresit interpretata de catre jurnalisti.

"Nu sunt aici pentru a combate cele sustinute de dumneavoastra, azi (miercuri - n.red.) suntem aici pentru raspunsurile pe care ea le da in ancheta. Acele afirmatii au fost interpretate gresit, pentru ca media nu au avut acces la intreaga inregistrare, ci doar la o frantura", a explicat aceasta.

Rasturnare neasteptata de situatie in cazul invatatoarei spagare

Jurnalistii au intrebat-o pe avocata ce parere are despre faptul ca o mama a acuzat-o pe invatatoare ca le cerea parintilor chiar si diamante. "Nu stiu cat sunt de rezonabile, sunt convinsa ca cei chemati sa faca ancheta vor lamuri situatia", a raspuns avocata.

Aceasta a sustinut, de asemenea, ca in plangerea formulata de parinti, Blandu nu este acuzata ca strangea bani de cadouri, ci pentru curatenie suplimentara.

"In plangere am vazut doar afirmatia ca s-au cerut cate 200 de lei pentru curatenie suplimentara, dar sumele erau stranse de mamici, Blandu nu avea nicio intermediere", a spus aceasta.

Intrebata daca Blandu s-a gandit sa isi dea demisia, avocata a mentionat ca dascalul "si-a dedicat intreaga viata sistemului de invatamant" si ca "nu are de ce sa isi dea demisia pana la finalizarea cercetarii penale".

In plus, avocata a afirmat ca Blandu intentiona sa faca o sedinta lamuritoare cu parintii in urma inregistrarii aparute in presa, dar inainte de a afla ca este urmarita penal.

"Inainte de a sti ca se declanseaza ancheta, a avut intentia de a discuta cu parintii, insa am sfatuit-o sa nu dea curs intalnirii, pentru ca lasa loc interpretarilor. Se poate interpreta ca o intentie de a-i influenta", a conchis aceasta.

Plangere penala pentru invatatoarea spagara

Dana Blandu este urmarita penal, dupa ce parintii elevilor de la Scoala Generala nr. 10 din Capitala au depus o plangere pe numele ei. Acestia o acuza ca le-a cerut bani pentru cadourile de sarbatori ale angajatilor institutiei de invatamant.

Demersul REPER de a avea un reprezentant în Biroul Electoral Central ajunge la Curtea Constituțională
Demersul REPER de a avea un reprezentant în Biroul Electoral Central ajunge la Curtea Constituțională
Reprezentanţii REPER au transmis că excepţia de neconstituţionalitate ridicată de partid prin contestaţia depusă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) privitor la decizia...
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
#invatatoare spagara audiata, #invatatoare spagara demisia, #Dana Blandu demisie , #justitie