Avocatul deputatului spagar: Clientul meu a fost victima unei inscenari, nu stiu ce se face atata haos

Vineri, 27 Decembrie 2013, ora 16:12
2768 citiri
Avocatul deputatului spagar: Clientul meu a fost victima unei inscenari, nu stiu ce se face atata haos
Foto: B1 TV

Gheorge Coman a iesit in mare graba din sediul DNA, la ora 15.50, fara sa stea de vorba cu jurnalistii care il asteptau afara.

"Am dat declaratii in fata procurorilor. Ma voi prezenta in fata instantei", au fost singurele cuvinte pe care acesta le-a spus, indreptandu-se spre masina.

Cu putin timp inainte, avocatul Bogdan Vlad, cel care il reprezinta pe deputatul Gheorghe Coman in dosarul de coruptie deschis de DNA pe numele sau, isi apara clientul si sustine ca acesta nu se face vinovat de niciuna dintre acuzatiile care i se aduc.

"Nu stabilim noi vinovatii la momentul asta procesual. Vinovatiile le stabilesc instantele, a afirmat cineva ca a luat vreo suma de bani, a rezultat de vreo undeva ca a luat vreo suma de bani? (...) S-a incercat un flagrant, dar acest asa-zis flagrant a esuat, dansul nu a primit nicio suma de bani, a fost provocat in legatura cu suma respectiva de bani, dar dansul nu a primit nicio suma de bani.

Nici eu nu stiu exact datele problemei, dar in principiu cam despre asta e vorba", a spus Bogdan Vlad, contrazicandu-se cu jurnalistii din fata sediului DNA, care invocau comunicatul dat de Directia Nationala Anticoruptie.

Totodata, Bogdan Vlad a spus ca in acest dosar nu este vorba despre infractiunea de luare de mita si nici trafic de influenta, ci despre o infractiune asimilata coruptiei, prevazuta de articolul 13 din legea 78 pe 2000. Potrivit textului legislativ, aceasta infractiune se pedepseste cu inchisoare de la unul la cinci ani.

Deputatul spagar, lasat fara imunitate: Gheorghe Coman poate fi arestat

"Nu stiu ce s-a urmarit, problema este daca intr-adevar acolo sunt actiuni care se circumscriu elementului material prevazut in textul de lege. Adica daca este vorba despre invocarea autoritatii influentei.

Eu nu stiu ce se face atata haos pe chestia asta, infractiunea este una pedepsita cu inchisoare de de la unu la cinci ani", a mai spus avocatul Bogdan Vlad, care l-a aparat in trecut si pe Gigi Becali, adaugand ca deputatul nu a fugit, ci a fost "subiectul unei inscenari" si ca nici nu se pune problema ca acesta sa nu se prezinte in fata instantei.

Deputatii au decis, vineri, ridicarea imunitatii lui Gheorghe Coman, parlamentarul PC, ales initial pe listele PP-DD, prins de DNA in flagrant in timp ce incerca sa ia mita circa 3.000 de lei pentru a influenta mentinerea in functie a unui sef din cadrul DSVSA Buzau.

Conform procurorilor, in momentul in care si-a dat seama ca este prins in flagrant, deputatul Coman s-a urcat in masina si a fugit, iar ulterior a declarat public ca nu a facut asta, ci s-a grabit sa mearga la tara pentru a taia porcul.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#avocat Bogdan Vlad deputat spagar, #deputat Gheorghe Coman mita dosar DNA, #deputat Gheorghe Coman coruptie , #justitie