Bombe neconstitutionale in OUG de abrogare: Se forteaza revenirea la ordonanta penala cu mana CCR? UPDATE: Ce spun Grindeanu si Ministerul Justitiei

de Ioana Ene Dogioiu , Senior editor
Duminica, 05 Februarie 2017, ora 21:07

   

Bombe neconstitutionale in OUG de abrogare: Se forteaza revenirea la ordonanta penala cu mana CCR? UPDATE: Ce spun Grindeanu si Ministerul Justitiei
Se pare ca Guvernul Grindeanu a introdus in ordonanta de abrogare adoptata astazi, nr. 14/2017, un detaliu tehnic, greu de observat, dar care poate arunca in aer actul normativ si deschide usa revenirii in forta la OUG 13.

Articolul 25 al (5) din Codul de Procedura Penala prevede ca "In caz de achitare a inculpatului sau de incetare a procesului penal, in baza art. 16 alin. (1) lit. b) teza intai, lit. e), f), g), i) si j), precum si in cazul prevazut de art. 486 alin. (2), instanta lasa nesolutionata actiunea civila".

Articolul 16 litera f din CPP la care face referire art 25 spune ca este impiedicata punerea in miscare si exercitarea actiunii penale "daca a intervenit amnistia sau prescriptia, decesul suspectului ori al inculpatului persoana fizica sau s-a dispus radierea suspectului ori inculpatului persoana juridica".

Decizia CCR nr. 586/2016 referitoare la admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 25 alin. (5) din Codul de Procedura Penala cu referire la dispozitiile art. 16 alin. (1) lit. f) din acelasi act normativ declara neconstitutional acest aspect:

"Admite exceptia de neconstitutionalitate ridicata, din oficiu, de Curtea de Apel Brasov - Sectia penala si pentru cauze cu minori in Dosarul nr. 9.552/197/2014 si constata ca dispozitiile art. 25 alin. (5) din Codul de Procedura Penala, cu referire la dispozitiile art. 16 alin. (1) lit. f) din Codul de Procedura Penala, sunt neconstitutionale in ceea ce priveste lasarea ca nesolutionata a actiunii civile de catre instanta penala, in cazul incetarii procesului penal, ca urmare a intervenirii prescriptiei raspunderii penale."Deci instanta penala nu mai poate lasa nesolutionata cauza civila daca a intervenit prescriptia, spune CCR.

Prin OUG 13/2017, cea care a creat atata scandal, Guvernul modificase si acest aspect, deci eliminase prescriptia din cauzele pentru care instanta lasa nesolutionata cauza civila, conform deciziei CCR:

"Alineatul (5) al articolului 25 se modifica si va avea urmatorul cuprins: (5) In caz de achitare a inculpatului sau de incetare a procesului penal, in baza art. 16 alin. (1) lit. b) teza intai, lit. e), f) - cu exceptia prescriptiei, i) si j), in caz de incetare a procesului penal ca urmare a retragerii plangerii prealabile, precum si in cazul prevazut de art. 486 alin. (2), instanta lasa nesolutionata actiunea civila."

Ei bine, OUG 14 de abrogare a OUG 13, la art II, modifica art 25 al 5 din CPP IN SENS CONTRAR DECIZIEI CCR, si revine practic la forma declarata neconstitionala de CCR, deci cu prescriptia inclusa: " (5) In caz de achitare a inculpatului sau de incetare a procesului penal, in baza art. 16 alin. (1) lit. b) teza intai, lit. e), f), i) si j), in caz de incetare a procesului penal ca urmare a retragerii plangerii prealabile, precum si in cazul prevazut de art. 486 alin. (2), instanta lasa nesolutionata actiunea civila".

Efectul e simplu: daca legea de adoptare a OUG 14 sau insasi OUG 14 e atacata la CCR, ar putea fi declarata neconstitutionala si automat OUG 13 ar putea fi inviata direct in vigoare cu efecte ireversibile.

Potrivit Deciziei nr.206 din 29 aprilie 2013 a CCR, toate deciziile "prin care au fost constatate ca fiind neconstitutionale norme abrogatoare au avut ca efect imediat repunerea in vigoare a normelor abrogate, consecinta necontestata nici in jurisprudenta instantei supreme".

Judecatorul Cristi Danilet remarca si el faptul ca exista o problema in textul ordonantei de abrogare a OUG 13.

"Si totusi este o problema: art. 25 alin 5 C.proc.pen. a respectat cerinta impusa de CCR prin decizia 586/2047 in OUG aparut marti noaptea, dar azi nu mai respecta aceasta cerinta in OUG 14/2017, care o inlocuieste. As vrea sa cred ca este o eroare a Guvernului. Oricum, ea va putea fi corectata de Parlament in procedura de aprobare a OUG", scrie pe Facebook Cristi Danilet.

UPDATE 1: In opinia avocatei Elenina Nicut, mai exista o mare problema a acestei OUG de abrogare, care tine de tehnica legislativa: "In ceea ce priveste abrogarea partii neintrate in vigoare, art. I din OUG 13, art. 58.2 din L.24/2000 spune ca abrogarea ar fi trebuit sa intre la aceeasi data cu partea abrogata.

In cazul de fata, insa, OUG 14, sub rezerva depunerii prealabile la Parlament, a intrat in vigoare azi, deci inainte.

Posibilitatea abrogarii actelor inainte de intrarea in vigoare e prevazuta cu titlu de exceptie. Iar exceptiile sunt de stricta interpretare si aplicare. In aceste conditii, OUG 14 ar prezenta un viciu de neconstitutionalitate si in ceea ce priveste abrogarea OUG 13 privind modificarile la CP, din perspectiva nerespectarii normelor de tehnica legislativa".

Asadar, problema aceasta priveste modificarile Codului Penal din OUG 13 care nu au intrat inca in vigoare (avand termen 10 zile de la publicarea in Monitorul Oficial) si pentru care abrogarea prin OUG 14 ar trebui sa isi produca efectele nu mai devreme de acest termen.

UPDATE 2: Premierul Sorin Grindeanu a oferit o explicatie la Antena 3 legata de intrarea imediata in vigoare a OUG 14:

"Unele dintre aceste masuri (din OUG 13 - n.red.) ar fi intrat in vigoare peste cateva zile si atunci au putut fi abrogate direct. Altele, cele pe Codul de Procedura Penala, au intrat deja in vigoare, si atunci decizia a fost de a reveni la situatia dinainte de ordonanta de marti. Asadar, in continuare, avem articole din Codul Penal si Codul de Procedura Penala care sunt neconstitutionale".

UPDATE 3: A venit o prima reactie si de la Ministerul Justitiei, care merge pe aceeasi idee exprimata de premierul Grindeanu mai devreme, fara a da insa detalii pe chestiunile sesizate punctual de juristi:

"Avand in vedere vehicularea in spatiul public a unor informatii referitoare la ordonanta pentru abrogarea OUG nr.13/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr.286/2009 privind Codul Penal si a Legii nr.135/2010 privind Codul de Procedura Penala, emisa de Guvernul Romaniei - astazi, 5 februarie 2017, pentru o corecta informare a opiniei publice Ministerul Justitiei face urmatoarele precizari:

Prin ordonanta de urgenta emisa de Guvernul Romaniei si publicata in Monitorul Oficial - astazi 5 februarie 2017, a fost abrogata in totalitate ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 13/2017.

Prin acest demers s-a revenit la textele legale anterioare, respectiv prevederile Legii nr.286/2009 privind Codul Penal si a Legii nr.135/2010 privind Codul de Procedura Penala.

Subliniem ca ordonanta emisa astazi nu modifica prevederile legale anterioare, asupra carora Curtea Constitutionala s-a pronuntat in cursul anului 2016".

UPDATE 4: Procurorul general, Augustin Lazar, a declarat pentru News.ro ca decizia Guvernului de abrogare a OUG 13 este "corecta".

Procurorul general a adaugat ca nu doreste sa faca mai multe precizari despre noua ordonanta de urgenta adoptata de Guvern pentru a nu se interpreta ca face speculatii privind continutul acesteia fara sa fi studiat cu atentie textul.


Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 296270 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
barabula
rank 5
ce ma surprinde
este ca cei mai vocali sunt alde turicenii...
cu pesedeul ne obisnuisem
ultima soparla, dupa ce ne-au facut pe toti sorosisti (fast basisti), acum suntem iohanisti si vrem destabilizarea tarii
MosGerila
rank 5
Ei bine, daca ciuma rosie continua atacul statului de drept prin
escrocherii pseudo-legale, romanii pot sa isi modifice strategia de rezistenta. Comunistii nu vor mai conduce Romania niciodata, indiferent ce smecherie vor mai inventa!

Pana una alta, guvernul sa demisioneze, Drakea, Tariceanu si Ponta sa fie judecati in procesele lor. Dupa aceea, mai vorbim.
JulianDoe
rank 5
hotul tot hot ramane. probabil si-au inchipuit ca golania lor va
trece neobservata si ca vor spune "ce le-am tras-o !".
dar daca lumea se va enerva si mai tare ?
rc
rank 5
asta e deja recidiva
hotii trebuie sa plece, nu ai ce discuta cu ei. vreau sa vad cine ii apara, ca doar de la noi toti fura
ochi de soim in padure de brazi
rank 2
cine ii apara e si cel care ii sfatuieste probabil
google ne spune numele avocatilor care ii apara
shakira2van
rank 5
Da! Este recidiva!
Presedintele trebuie sa demisioneze!
Sa returneze cele 6 case statutului roman.
scu
rank 5
Dinadins gresesc pentru ca vor ca OUG sa ramana
Chiar cu pretul pierderii guvernarii. sunt disperati sa scape de puscarie. pesedeaua nu este un partid politic si este o gasca penala. un clan de mafioti . unde legea de capatai este OMERTA,
shakira2van
rank 5
Care lume sa se enerveze?
hai sa nu o mai dam dupa cires, sesizarile Curtii Constitutionale au ramas fara obiect.

Acuma daca doamna Dogioiu vrea sa participe, in continuare la lovitura de stat nu mai conteaza.

Unii nu vad ca lumea se schimba. Unii nu vad ca Parlamentul European nu a mai raspuns la solicitarile "incoruptibilei" Monica Macovei.

Unii trec cu vederea ca romanii anul trecut au fost inselati, intr-un fel sau altul, de vreo 5 milioane de euro pentru Cumintenia Pamantului. Spun intr-un fel sau altul, deoarece banii sau dat atat prin subscriptie publica, cat si de la Companiile de stat.

Mi se pare ca protestantii de la Cotroceni au niste revendicari mai aproape de realitate, decat cei de la Guvern, cea de demitere a Presedintelui fata de demiterea Guvernuklui. Guvernul asta nici nu a putut lucra, pentru ca nu a fost lasat.
rc
rank 5
ia zi smechere, crezi ca schimbi vorba?
vreti liber la furat, voi ii faceti pe toti? sunteti hoti de drumul mare si nu pareti sa intelegeti ca ati intins coarda mult prea tare. daca nu intelegeti de vorba buna, vi se vor implini predictiile, si nu cred ca o sa va placa
Utilizator sters
Ce-mi place ...
Mai mult decat atat, cărturarul Voiculesco a fost deja eliberat in baza OuG 13/2017, acesta fiind acum in USA impreună cu Badea și Gadea ! Așa că ar trebui să pichetați și pușcăriile !
stefi
rank 1
care protestanti
aia fara dinti si care au crezut ca este vre-o sarbatoare religioasa si se dau cate doua sarmale. Acestia n-au putu fi tinuti in frau ?
darnic00
rank 5
Mai baieti,
inca o data, sa ne intelegem. Pe voi v-au votat cei de la PSD. Si ALDE, la o adica. Noi nu i-am votat nici pe ai nostri, pentru ca au avut caracter murdar, de koorva, si i-am taxat pentru asta, nevotandu-i in decembrie 2016, si evident, nu v-am votat nici pe voi, nici acum, nici in trecut si cu siguranta nici in viitor, ca noi nu votam stanga. Furati-va voi intre voi, mintiti-va voi intre voi, pupincuriti-va voi intre voi, nu ne intereseaza direct. Dar, atentie, nu suntem nici prosti, asa cum credeti voi, nici inactivi, asa cum probabil credeati voi, si nici NU SUNTEM DE VANZARE, asa cum ati crezut voi si poate inca ati putea crede. Pe ai nostri i-am taxat in 11 decembrie, ai nostri au inteles asta, dar pe voi va vom taxa acum. Bagati-va mintile in cap. Pe noi NU NE FACETI. Nu stam la juma' de kila de zahar, nu stam cu gura cascata la Antena 3, nu primim bani de la voi, ba dimpotriva VA DAM BANI! Nu incercati sa impartiti Romania in doua, ca ramaneti voi in cea de-a treia parte!
Comentariu inadecvat
lia_stoenescu
rank 5
Ghita TV
Cu manie proletara se protesteaza in fata Palatului Cotroceni. Pumni maniosi ridicati in sus. Oameni din ce in ce mai multi, majoritatea de varsta a treia, saracut imbracati, cu petecute de hartie sau de cartoane in maini, care cer vehement demisia presedintelui Klaus Iohannis, primul si cel mai mare vinovat al tarii. Protestatarii din Piata Victoriei sunt elemente de facture, nazista, hitlerista, stalinista.
Bolcas, sfatos si atoatestiutor, spune, la adresa presedintelui, ca cine seamana vant culege furtuna.

Fond muzical care sa le mearga la inima oamenilor cu "Doamne, ocroteste-i pe romani!" si “Veniti romani din intreaga zare!"

Concluzia Ghita TV:
Presedintele Klaus Iohannis este vandut strainilor, si-a vandut tara, a incitat populatia si a dezbinat oamenii, impartind tara in doua. Tara este condusa de ofiteri straini.
Cei din Piata sunt bine imbracati si au pancarte mari pentru ca sunt finantati din greu in scopul inlaturarii guvernului ales PSD-ALDE. Pe cand cei din fata Cotroceniului sunt oamenii de rand, adevaratii patrioti.

Se titreaza ca la ora 18:00 primarul Gabriela Firea face un anunt pentru populatie.
Se anunta ca in aceasta seara la Ghita TV va veni insusi Liviu Dragnea, cu informatii explosive, incendiare.

Concluzia mea:
Nu intelegeam de ce se afiseaza atat de insistent si de vocal la Ghita TV fosta sefa DIICOT Alina Bica, exact in perioada casetelor compromitatoare trimise de marele patri(h)ot Ghita.
Acum, cand am aflat cine sta in spatele OUG 13, nu ma mai mira nimic. Cartitele sunt multe si nu se vor opri aici. Se pregatesc intens si de mult timp.

P.S. Ghita TV il omagiaza pe Mircea Badea, imbracat in trening (cel putin asa vad eu), care are in spate un fundal cu valuri involburate ale marii si care protesteaza singur, cu o pancarta mare in mana pe care nu se intelege ce scrie.

Lui Mircea Badea i se alatura, cu o alta pancarta, Victor Ciutacu.

Nu mai pot indura, v-am facut rezumatul, acum schimb postul.
Android
rank 5
@Ene
:):):)

Eu am scris ieri ca abrogarea este "ilegala" si doar daca se pupa intre ei (Iohannis + Dragnea = Love) si trec cu vederea ilegalitatea, e de bine...

Acumse face o ilegalitate cu concursul tuturor...na stat de drept.

Ieri hipsterii imi spuneau, Batman, Batman, Batman...

In alta ordine de idei, in stenograma Ciolos/Pruna, Pruna ne spune ca nu o intereseaza ce legifereaza si ce amendamente aduce SENATUL Romaniei si doar ce doreste Ministerul Justitiei...WHAT ???

Na, separatia puterilor in stat...
auditus
rank 3
Asociati articolul pozei acestui..
... Agamita Dandanache, iar acest ministru PSD-ist seamana izbitor cu Birlic, cu mentiunea ca ultimul e adorabil.
Utilizator sters
Fortza Steaua !
Păi nu a cerut președintele vostru "abrogarea" ordonanței? In Piață nu s-a cerut tot "abrogare" ? Acum ce mai vreți ?
P.S. Fiți fericiți, a inceput campionatul de fotbal, Steaua lui Jiji joacă in seara aceasta !
darnic00
rank 5
bengosu2007
Noi, intr-o oarecare masura suntem fericiti. Ca golanii de la Dinamo sunt in arest. In rest, ce face Jiji, ce face Steaua, ni-i egal. Voi, comunistii ce faceti conteaza. Si suntem cu ochii pe voi. Nu stam de puturosi in Piata. Stam sa ne aparam copiii, nepotiii, de hotii vostri. Si va vom dovedi.
JulianDoe
rank 5
ba naivule, tu chiar nu vezi hoti ce ai votat ?
vai de capul vostru...
si ce multi mai sunteti. aproape 4 milioane. de fapt, unii au inceput sa vada ca PSD e ciuma rosie, si ca OUG 14 e capcana.
oare cati o sa mai ramaneti ?
auditus
rank 3
Ca ai mentionat steaua...
Iata cum ar suna un slogan, in varianta lui Claudiu Raducanu:
"Liviu Dragnea nu uita, tralala!"
shakira2van
rank 5
Agamita Dandanache...
http://www.stiripesurse.ro/sorin-grindeanu-a-desecretizat-stenogramele-unei-edin-e-a-guvernului-ciolo-ce-discutau-mini-trii_1177973.html

Doamna ministru, vă rog.
D-na Raluca Alexandra Prună
Vă multumesc, domnule prim-ministru.

De ce ordonantă de urgentă acum? Pentru că suntem la doi ani de cand s-a adoptat acest Cod si suntem dincolo de cele 45 de zile in care trebuia să punem in acord numeroase texte.

…………………………………………………………………………..
Avem peste 20 de decizii ale ***tii Constitutionale cu impact semnificativ asupra Codului de procedură penală si care impun interventii importante asupra unor institutii legislative - le-am detaliat in nota de fundamentare, nu am să fac decat să le citesc:
niculaeda
rank 5
@auditus 17.13
- buimache ! cu ii zice ctp-u' ! :o)))

"Bombe neconstitutionale in OUG de abrogare: Se forteaza revenirea la ordonanta penala cu mana CCR? UPDATE: Ce spun Grindeanu si Ministerul Justitiei"
lia_stoenescu
rank 5
Anagrama
DRAgnea -> A DANGER (un pericol)
Utilizator sters
Eu mi-s poate putin prea dur...va spun ce trebuie
facut ...Johannis sa convoace CSAT si sa faca stare de necesitate ...armata sa preia puterea , tribunalele sa fie militare si sa condamne cea mai mica infractiune drastic ...alta solutie in Romania nu exista .
Utilizator sters
Așa ceva ...
Ce v-am spus eu, ocupați gările, aceasta este singura variantă ! Rămaneți in piață, fiți vigilenți, ciuma roșie este peste tot !
rc
rank 5
iesi in strada si explica lumii
de ce psd fura pe fata? ca altfel trebuie demisi toti. nu poti avea guvernanti in care nu ai incredere iar astia sunt hoti de drumul mare
lia_stoenescu
rank 5
Ghita TV - Liviu Dragnea in studiou
Se anunta vestea cea buna pentru romani: azi a fost adoptat bugetul prin care pensiile si salariile romanilor au fost marite.

Se anunta ca a sosit Liviu Dragnea in studiou.

Fond muzical patriotic

Pauza publicitara

Apare Liviu Dragnea (grav si cu periodice ridicari ale sprancenei drepte) :

Ordonanta a fost abrogata. Totusi, protestele
continua. Asta confirma ca ordonanta nu a fost decat un pretext, asa cum au spus de la inceput.

Toata lumea asteapta un mesaj de la presedintele Romaniei, care tace chitic.

Ce cauta in strada strainii, gen presedintele unei banci?

(titrare: imediat va intra in studiou Calin Popescu Tariceanu)

LD spune ca se anunta ca vor veni cu trenurile, masiv, din tara, grupuri mari de protestari care se vor alatura Pietei. Asta arata fara echivoc ca sunt organizati si ca protestele nu sunt deloc spontane.

La intrebarea cati pasi inapoi este dispusa coalitia sa faca, in cazul in care protestele nu inceteaza.
In cursul urmatoarelor zile premierul si ministrul Justitiei vor avea o discutie si vor decide ce e de facut, daca cel din urma isi va da sau nu demisia. Prima decizie trebuie sa die a primului ministru.

Reprosul pe care s-l face siesi LD este ca nu a inteles la timp tot acest plan premeditat al presedintelui.

La intrebarea ce se va intampla daca vor continua sa iasa la Cotroceni membrii si simpatizantii PSD-ALDE, LD raspunde ca, ce-i mai grav, ei pot iesi oricand in strada in judetele lor, ceea ce e cu mult mai grav.

LD spune ca are un mesaj f.clar: apel la calm pentru toti romanii. Iohannis sa dea un semnal de incetare a protestelor.

LD le transmite celor care l-au votat ca nici el, nici premierul nu au nicio intentie sa dea inapoi si sa-i tradeze pe cei care l-au votat.

Planul de a fi rasturnat acest guvern a existat, imediat dupa alegeri au aparut primele zvonuri ca pana in vara va fi dat jos.

E clar ca pot fi folosite orice mijloace, cu ajutorul DNA, ca acest plan sa poata fi aplicat.

Daca ar fi chemat la parchet si ar fi suspendat Grindeanu, ar fi jale, nervozitatea membrilor va fi f mare si LD nu mai poate garanta pt. nimic.

La comisia SRI din Parlament continua sa se faca cercetari in legatura cu acoperitii, LD nu stie insa nimic.

De ce n-a existat comunicare intre SRI si Min. de Interne in cazul acelor incidente din Piata? Cele 2 parti s-au lamurit si acum exista o buna colaborare.

LD crede ca cei care au declansat violentele au fost platiti pt. asta.

Exista, mai mult ca sigur, o mana criminala si in cazul incendiului de la clubul Bamboo, trebuie sa se continue investigatiile si sa se stie adevarul.

Se vorbeste despre plangerea deputatului ALDE V.Vosganian cu privire la presedinte, Min. de FGinante si ANAF trebuie sa-si faca datoria.

Trebuie sa vedem daca mai este necesar ca in Romania sa mai aiba cineva imunitate, poate ii facem un apel presedintelui sa convoace un referendum pe aceasta tema.

(nu mai am spatiu)
JulianDoe
rank 5
da' nu mai bine plecati voi din tara ? vorbiti cu Putin, ca
sigur v-ar primi, undeva mai in nord.
si uite-asa, ati scapa de noi.
se pare ca in PSD minciuna e ceva natural, fara de care ei nu pot trai...
ordonanta asta e una din dovezi.
parerea
rank 5
DEMISIAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PLECATI, HOTILOR! Incredibil ce le poate c'a'c'a mintea bolnava!!!! P.S. Batranii generali ai lui ceasca au intrat in vrie! Sa ramana ei fara JAf si fara pensii din banii prostilor? P.S.1. Mare grija la diversiuni in aceasta seara! Izolati orice scandalagiu si provocator de langa voi!
Comentariu inadecvat
magog
rank 2
Demonstratiile nu trebuie sa se opreasca!
Acest guvern si Parlament trebuie sa plece!
Alegeri anticipate este solutia de a salva o viitoare democratie in Romania.
Dragnea, Tariceanu si acolitii,precum si UDMR trebuiesc scosi in afara politicii.
Problemele lor personale nu aprtin de viitorul tarii si a natiei romane.
Actualul guvern si Parlament reprezinta numai pe marii hoti ai Romaniei, care nu au dorit nicuiodata binele tarii.
Hastalavista
rank 5
Revoluția din 89 trebuie finalizată acum!
PSD un partid de comuniști hoții și criminali!!
Comentariu inadecvat
medgidnicolai
rank 5
lasati vrajeala securistilor
toti am inteles ca aveti ordin sa-l sprijiniti pe neamt sa darame guvernul de romani si sa aduceti altii de la bruxelles. dar mai suntem si noi poe aici. mai sunt si catanele care au fost date la o parte. mai sunt si la interne cei jigniti grosolan de un impotent intelectual. acestia nu si-au spus inca cuvantul. asteptati.
rc
rank 5
ia zi pui de geniu
ce legatura are bruselu cu furatul liber pana la 200000 de lei? ca de asta e lumea in strada, ca de la noi fura. Iti da si tie, ai procent din ce fura?
Comentariu inadecvat
Comentariu inadecvat
medgidnicolai
rank 5
postacilor
va dati cu parerea ca si cum a-ti fi doctori in drept. inghititi orice ca pelicanii. vai de mama voastra. scrieti daca intelegeti ceva. daca nu stati in banca voastra.
Comentariu inadecvat
NJK
rank 2
va rog
fiti macar cu bun simt daca civilizat nu puteti
as dori sa va spun ca am 60 de ani sint pensionar si nu m,i doresc ca cei cu functii mari (psdist ,pnlisti sau altii )sa fure no problem pina in 200000 roni
in privinta postacilor eu la cit stiu citi imi permit sa va banuiesc pe dv si nu pe mine din motivul prezentat mai sus
Utilizator sters
FRATILOR:DEZASTRU!Atat!Informati pe toti!
FRATILOR:DEZASTRU!Atat!
dati FORWARD!
http://www.ziare.com/stiri/justitie/bomba-neconstituitonala-plantata-in-oug-de-abrogare-se-forteaza-revenirea-la-ordonanta-penala-cu-mana-ccr-1452661?utm_source=ZiareCom-http%3A%2F%2Fwww.ziare.com%2Fstiri%2Fproteste%2Fcomentarii-planul-secret-al-lui-dragnea-suspendarea-presedintelui-cum-vor-sa-deturneze-protestele-1452641-pag2%23comentarii&utm_medium=BN-NW-1452661-Bomba+neconstituitonala+plantata+in+OUG+de+abrogare%3A+Se+forteaza+revenirea+la+Ordonanta+penala+cu+mana+CCR&utm_campaign=BN-NW-ZiareCom-2017-02-05#adaugare-comentariu

gg
Mos bazil
rank 5
petarde si mult fum.
NIMENI nu spune daca OUG 13/2017 nu si-a produs efectul pana astazi si cati si care persoane 'publice' au beneficiat de aceasta.
Multa diversiune si abureala.
Utilizator sters
OUG 13/2017 a intrat in vigoare si a produs partial efectele
de la publicarea in mon.of. si inaintarea spre parlament - cei care au furat de la stat raman cu banii daca se retrage plangerea prealabila (lucru usor de realizat prin mituire) - noua OUG 14/2017 de abrogare a ordonantei faradelegii mentine in continuare eliminarea art.16 lit.g) din art.25 - inlocuita cu portita legislativa prin care cei care au adus pagube financiare statului raman cu banii [retragerea plangerii prealabile opreste actiunea penala pentru orice tip de infractiune, nu doar cele care prevad acest lucru si lasa nesolutionata actiunea civila (recuperarea pagubelor)] - si se renunta la termenul de 6 luni pentru depunerea denuntului penal
parerea
rank 5
DRAGULUI MOS,
Deocamdata nu intra nimic in vigoare pentru ca Procurorul general a deschis actiune! Toate procesele sunt sistate! Si magistratii au decis in interior sa nu aplice nimic din aceasta Ordonanata pana la decia C.C.R! Ei pot cere pedeapsa cea mai mica dar, judecatorul decide!
Mos bazil
rank 5
'pe bune ?' sau e o parere ?
Augustin Lazar e varza de Buxelles a demontrat-o dl.avocat Cosmin Costas cadru didactic la Facultatea de Drept a Universitătii Babes-Bolyai din Cluj Napoca.("Ministerul Public, reprezentat de Dr. Augustin Lazăr, a atacat in contencios administrativ OUG nr. 13/2017 cerand "anularea" și "suspendarea" OUG. Pe acțiunea asta, la Contencios Administrativ la Drept UBB erai trimis direct acasă cu un 2 (doi) in brațe, să o iei de la inceput cu invățatul) argumentatia o cautati d-voastra pe net.
Cu "Si magistratii au decis in interior sa nu aplice nimic din aceasta Ordonanata pana la decia C.C.R!" 'mi-ati rupt gura'.
Nu mai continui ca nu are sens.
rc
rank 5
bati campii bazile si e pacat
faci o chestie simpla complicata ca sa te justifici ca esti comod si nu vrei sa misti un deget. fara sa fii expert juridic, are sens sa fie o limita de 200000 de lei la furat? sau daca au abrogat ordonata, de ce textul nu zice ordonanta e abrogata si are virgule si alte articole si bucurii?
telectualii scarbiti de mocirla politica si limitele multimii care nu misca un deget sunt stalpii de baza ai psd si hotilor in general, la fel de daunatori si penibili ca bengosii psdului
Utilizator sters
OUG 14/2017 este ilegala - psd trage tzeapa
incalca prevederile art.58 (2) din legea 24/2000 - va fi atacata cu siguranta la CCR si OUG 13/2017 va intra automat in vigoare; retroactiv - cum am spus in postarile mele anterioare, numai CCR sau parlamentul poate abroga OUG 13/2017 - restul este abureala pentru natarai
medgidnicolai
rank 5
de unde stii
s-a pronuntat vreo instanta sau curtea constitutionala
Utilizator sters
OUG 14: ilegala - vezi art.58(2) din legea 24/2000
o ordonanta poate fi abrogata numai daca nu a intrat in vigoare (OUG 13/2017 ESTE partial in vigoare - art.2) si numai daca ordonanta de abrogare intra in vigoare in aceeasi zi cu data intrarii in vigoare a ordonantei abrogate
parerea
rank 5
NEVASTA LUI IORDACHE,
ii face aberatiile astea! Si grinda-briantina le semneaza! Ca primarul! P.S. Coana Iordache a fost judecatoarea care l-a achitat pe Nastase in Dosarul "matusa Tamara"!
medgidnicolai
rank 5
numai un sereist stie asta
bravo. iar va bagati coada. sau altii se erijeaza in reprezentanti ai serviciilor ca sa le denigreze
parerea
rank 5
DRAGULUI NICOLAI,
Este dosar public! Soata lui Iordache era judecatoare la ICCJ! S-a pensionat anul trecut, parca! Facea parte din casta judecatorilor lui Ilici! Precum familia Costiniu! P.S. Cauta Dosarul "matusa Tamara" vezi numele judecatorilor!
Utilizator sters
infractorii psd sunt smecheri scoliti
"matusa tamara", judecatoarea care il miruia pe Sova, alina bica care restituia ilegal proprietati contra spaga, etc. - noua OUG 14/2017 mentine posibilitatea ca cei care au furat de la stat sa ramana cu NUP si cu banii - daca este retrasa plangerea prealabila - lucru usor de obtinut unde se vehiculeaza sute de milioane de euro/dolari
adiban18
rank 1
Astia nu se lasa pana nu sunt pusi la zid
Demisia penalilor, la puscarie nu la guvernare. Sleahta de hoti ordinari si mitocani!
IL_VALACHO
rank 1
Am dreptate?Astia trebuisc pusi in genunchi!
Nu cedati tocmai acum!Anulare neconditionata a ordonantei,semisia guvernului si alegeri anticipate,astea sunt conditiile pe care populatia trebuie sa le impuna ticalosilor.Nu trebuie iertati,nu trebuie sa cedam nici macar un centimetru.Demisia si alegeri anticipate!Acesta este cuvantul de ordine.
Utilizator sters
FRATILOR:DEZASTRU!Atat!Informati pe toti!
FRATILOR:Dezastru!Atat!Informati pe toti!
Ce v-am zis mereu ,ca vor baga "codite".Sa-mi bag,scuzati expresia neacademica,s-a intamplat!
In strada!Toti!Toata tara!Trebuie rasi!Ciuma rosie ,sa Piara ,de pe fata pamantului,de Tot!
gg
valeria25
rank
Sfidarea, aroganta, tupeul, ii caracterizeaza
As fi fost surprinsa daca de data asta erau cinstiti. Au lasat soparle in toate legile, pana si in constituie. Toate articolele de lege scrise de astia pot fi rastalmacite in functie de trebuinta. Dar stiti ca niciodata ' nu e pentru cine se pregateste , ci pentru cine se nimereste'
JulianDoe
rank
ba blegosu' se face mai mult loc pentru ai vostri.
Voiculesco pleaca, dar vine restul. PSD are rezervare.
inca 2-3 OUG-uri "la misto", si au celulele pregatite.
te cam ia cu naspa, eh ?
Comentariu inadecvat
Comentariu inadecvat
parerea
rank
DRAGULUI NICOLAI,
Dureroasa priveliste, nu-i asa colega, mai ales pentru admiratorii lui Ilici Iliescu! USTURATOARE pana la rarunchi!!!! Cred ca nu puteti dormi noptile de cand i-ati vazut impreuna, pe strazile Romaniei, pe bunici alaturi de copii si nepotii lor! Pentru prima oara dupa 27 de ani de LUPTA de GHERILA cu romanii! Aveti loc langa analfabetii de langa Cotroceni! Stati acolo pana va aducem ceai si flori, sa nu inghetati in prostie lucie! P.S. Stiti ca nu mai aveti valoarea pensiei promise din banii nostri, nu-i asa? Gratie AROGANTEI HOTULUI Dragnea!
sorincardy
rank
medgidnicolai Rank user: x2 05.02.2017, 17:48 SPUNE:
"neamtul a reusit sa instige copii impotriva parintilor si bunicilor. animalul asta trebuie sa dispara din fruntea tarii."

MA UIMESTI !

Cum ai aflat ca animalul de deasupra ta, cu avatarul
"raulbaal", e neamt ?!
marin123
rank
Condamnatul Dragnea nu se da batut si continua atacarea Justitiei
al Statului de Drept,dar si al Presedintelui tarii. Fiind un aparator infocat al politicienilor corupti, el si acolitii lui pesedisti si aldisti nu se dau batuti si continua lupta:"Hai la lupta cea mare, hot cu hot sa ne unim,Suspendarea cu toti s-o faurim". Shalom
raulbaal
rank
DE UNDE ai scos idea asta ma spioana na???ibi__
Ce scoala ai madam !Ce va mai instruieste SRI+ul ala !Tradatori de neam ce sunteti!S'ati iei lumanari de banii aia patati ba dezinformatoare de doi lei!
Comentariu inadecvat
Comentariu inadecvat
parerea
rank
MONICA MACOVEI
v-a facut textul noii ordonante! Nu aveti, coane Grindeanu, daca vreti sa mai castigati un punct de credibilitate, la final, decat s-o preluati si s-o puneti in practica! Dar...cum ati putea s-o faceti, fiind un soldat bine antrenat in psihozele socialist-caviar? Care nu-si cere scuze si nu are masura penibilului si iresponsabilitatii?! Si, mai ales de la Doamna Monica Macovei?! Dusmanul de moarte al psd-ilor! Ce alege un soldat PSD, "inteligent"? Sa gireze prin semnatura, propunerea de a conduce, din calitatea de Prim-ministru, PRIMUL Guvern de HOTI, ASUMAT "LEGAL"?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor