Ziare.com

Care sunt obiectivele Ministerului Justitiei pentru 2016

Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 23:07

   

Care sunt obiectivele Ministerului Justitiei pentru 2016
Ministerul Justitiei (MJ) si-a propus pentru anul 2016, printre altele, sa finalizeze procesul legislativ de modificare a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, sa operationalizeze Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, dar si sa elaboreze proiectul legislativ privind Politia Judiciara.

Potrivit unui document publicat pe site-ul oficial al Guvernului, Ministerul Justitiei si-a stabilit ca obiective strategice globale pentru anul in curs sa finalizeze planul de actiune operational pentru aplicarea Strategiei de Dezvoltare a Sistemului Judiciar (aprilie 2016), sa identifice intr-un mod cat mai adecvat domeniile expuse riscului de coruptie (iunie), sa elaboreze noi strategii anticoruptie pentru perioada 2016-2020 (iunie) si sa operationalizeze Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

Ministerele anunta, pe hartie, facilitati pentru contribuabili, investitii, autostrazi, transparenta

Pe lista de prioritati a MJ se mentioneaza, la capitolul Procese Interne, finalizarea procesului legislativ de modificare a codurilor Penal si de Procedura Penala pana in luna iunie.

Un alt obiectiv important enuntat in documentul citat consta in definitivarea, anuntarea si derularea unei proceduri transparente de numire a procurorilor-sefi, avand drept principale criterii profesionalismul si integritatea, termenul pentru indeplinirea acestuia fiind luna aprilie.

In ceea ce priveste procesele legislative, MJ si-a propus modificarea legilor privind sistemul judiciar, urmand ca pana in octombrie sa fie elaborat un proiect legislativ in acest sens.

De asemenea, proiectul de lege privind Politia Judiciara va fi elaborat pana in luna septembrie, acesta fiind si termenul pentru elaborarea proiectului de modificare a legislatiei privind taxele judiciare de timbru.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1284 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pană una-alta, s-a inceput un subtil proces de evacuare a barourilor

de avocați de prin tribunale...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor