Cătălin Predoiu, despre faptul că va fi coleg cu Sorin Grindeanu, "premierul OUG 13": "Toţi învăţăm din greşeli, nu?"

Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 17:03
2579 citiri
Cătălin Predoiu, despre faptul că va fi coleg cu Sorin Grindeanu, "premierul OUG 13": "Toţi învăţăm din greşeli, nu?"
Propunerea PNL la ministerul Justiției FOTO Facebook / Cătălin Predoiu

Cătălin Predoiu, propunerea PNL pentru portofoliul Justiţiei a declarat miercuri, 24 noiembrie, că "toţi învăţăm din greşeli", atunci când a fost întrebat de reporterul Epoch Times România cum se simte când se gândește că urmează să fie coleg că va fi coleg cu cel care a scos sute de mii de oameni în stradă prin Ordonanţa 13, Sorin Grindeanu.

"Toţi învăţăm din greşeli, nu? Vorbesc pentru mine acum. Chestiunea este în felul următor: există enorm de multe provocări şi-n ţară şi-n regiune. Eu cred că faptul că România are un guvern care se sprijină pe o majoritate solidă constituie nu numai un avantaj dar reprezintă şi o condiţie de a trece prin toate aceste greutăţi cu bine", a explicat Cătălin Predoiu.

Cum va reface legile Justiției, la 3 ani de când liberalii se luptau în parlament cu PSD pentru ca anumite modificări să nu treacă

"La modul foarte concret, eu am fost aici în sală atunci când au fost acele discuţii în anii trecuţi şi ştiu exact cine a propus şi ce soluţii a propus în acele legi care nu au fost, hai să spunem, în acord cu independenţa jusitiţiei. Acele persoane nu mai sunt astăzi în parlament".

Și-a schimbat linia?

"Eu nu sunt analist politic să evaluez linia sau cercul PSD-ului, nu este problema mea, nu este atribuţiunea mea. M-aţi întrebat cum o să încerc să amendez aceste legi astfel încât să se garanteze independenţa magistratului, să fie eficientă justiţia ş.a.m.d. şi v-am spus la modul concret că acele persoane, care au mutilat legile, aşa cum aţi spus dvs., în anii 2017-2018, nu mai sunt astăzi în parlament, deci cred că va fi o sarcină ceva mai uşoară", a argumentat liberalul.

Cătălin Predoiu a primit aviz pozitiv la Justiție

Cătălin Predoiu, propunera PNL pentru ministerul Justiției, a primit miercuri, 24 noiembrie, aviz pozitiv în comisiile de specialitate. Predoiu a declarat în timpul audierilor că lansează un îndemn procurorilor de a lupta cu corupția și crima organizată. ”România ocupă un loc rușinos privind traficul de persoane în Europa și acest lucru nu poate fi tolerat”, a afirmat ministrul propus.

„Încrederea în justiția noastră a scăzut, fapt vizibil și în unele proceduri de extrădare. Magistratura în ansamblu este în într-o oarecare discordie, desființarea SIIJ este doar unul din exemple. Nu există un acord între diverse curente de gândire în magistratură. Avem restanțe în MCV pe care trebuie să le îndeplinim integral, dacă nu vrem să vedem în continuare blocat procesul de aderare la spațiul Schengen. (...) Desființarea secției amintite și legile justiției, avem o serie de obiective din PNRR cu termene foarte strânse. Aprobarea noii strategii de lupta anticorupție, modificările la codurile penale, am dat câteva exemple”, a mai afirmat Cătălin Predoiu.

Liberalul a adăugat apoi, în privința desființării Secției Speciale, că reprezintă un măr al discordiei.

„Am menționat de câteva ori numele SIIJ, este o chestiune esențială. Este un măr al discordiei, opinia publică este divizată pe acest subiect. Unii se manifestăcu patimă într-o direcția sau alta, alții cu procese de intenții. Tot acest dialog denotă și o desconsiderare a independenței justiției”, a mai afirmat ministrul propus.

#Catalin Predoiu, #ministru, #Justitie, #Sorin Grindeanu, #Ordonanta 13 , #justitie