Cazul sirianului mort din portbagaj: Sotia si amantul ei au luat cate 26 ani de inchisoare

Marti, 08 Noiembrie 2016, ora 14:07
5061 citiri
Cazul sirianului mort din portbagaj: Sotia si amantul ei au luat cate 26 ani de inchisoare
Foto: Arhiva Ziare.com

Sotia sirianului gasit mort, in 2015, in portbagajul unei masini parcate in Capitala, si amantul ei au fost condamnati, marti, de catre magistratii Curtii de Apel Bucuresti la cate 26 de ani inchisoare. Sentinta este definitiva.

Cei doi fusesera condamnati initial, in februarie 2016, de magistratii Tribunalului Bucuresti, la detentie pe viata. Sentinta a fost atacata, iar cazul rejudecat.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, sotia sirianului Haj Saleh Moustafa, descoperit la data de 8 aprilie 2015 in Capitala in portbagajul unei masini parcate vizavi de Sectia 9 Politie, planuise, impreuna cu amantul ei, sa insceneze sinuciderea barbatului.

Conform documentului citat, Maria Andreea Patrascu si amantul ei, Alfons Gabriel Arhire, au planuit crima cu aproximativ o saptamana inainte.

Conform rechizitoriului, Ahire a recunoscut ca au existat "diverse scenarii", insa pana la urma au decis sa-i dea lui Haj Saleh Moustafa somnifere.

Cei doi au pregatit din timp si modul in care aveau sa scape de cadavru, motiv pentru care au cumparat de la un hipermarket din cartierul Pantelimon bride din plastic si saci mari de gunoi.

In plus, femeia a pregatit si o pereche de catuse din metal, pentru eventualitatea in care Haj Saleh Moustafa trebuia imobilizat.

Pentru ca somniferele nu puteau fi cumparate fara reteta de la medic, Maria Andreea Patrascu a luat o cutie de Diazepam de la mama sa, dupa ce i-a povestit femeii ca are probleme cu somnul.

In seara zilei de 13 aprilie 2015, Maria Andreea Patrascu i-a pus sotului ei 12 pastile de Diazepam in ceai, dupa care s-a dus la culcare.

"Inculpata a declarat ca i-a lasat victimei cana cu ceai, dupa care a mers la culcare. In jurul orei 2:00, inculpata a revenit in sufragerie, constatand ca sotul sau dormea profund si sforaia", se mai arata in rechizitoriu.

Conform rechizitoriului, femeia a declarat era convinsa de faptul ca cele 12 pastile de somnifer ii vor ucide sotul iar, dupa ce acesta "va fi gasit mort, totul va parea o sinucidere".

Pentru ca acesta nu a murit, Maria Andreea Patrascu si-a dus fiica de acasa, dupa care si-a sunat amantul.

"Imediat Gabriel a intrat in casa, s-a dus in dormitor, l-a intors pe sotul meu pe burta si i-a pus catusele la maini, cu mainile la spate. Sotul meu nu a opus niciun fel de rezistenta in acest moment. In acest timp eu am ramas in usa dormitorului", a povestit procurorilor femeia.

Apoi, a mai spus acesta, amantul l-a sufocat pe sot cu o perna, moment in care femeia a iesit din dormitor.

La randul sau, Alfons Gabriel Arhire a declarat ca "Andreea a venit cu propunerea sa bagam cadavrul in saci mari de plastic si apoi intr-un troler mare pe care il avea in locuinta".

Dupa ce cadavrul a fost urcat in portbagajul masinii victimei, Arhire s-a urcat la volan si a abandonat autoturismul pe Soseaua Pantelimon. In declaratia data procurorilor, cei doi au mentionat si faptul ca, initial, si-au propus sa incendieze masina cu cadavrul in ea, insa, in cele din urma, au renuntat.

Cadavrul sirianului Haj Saleh Moustafa a fost gasit intr-o geanta aflata in portbagajul unei masini cu numar de Constanta, inscrisa pe numele societatii Perla Majestic, care era parcata pe Soseaua Pantelimon, vizavi de Sectia 9 de Politie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#inchisoare viata sotie sirian gasit portbagaj, #sotie sirian mort portbagaj amant inchisoare, #sirian mort portbagaj , #justitie