Cazul Sorina: Tribunalul Olt si-a declinat competenta. Alta instanta va decide daca fetita are voie sa plece din tara

Miercuri, 10 Iulie 2019, ora 13:32
5300 citiri
Cazul Sorina: Tribunalul Olt si-a declinat competenta. Alta instanta va decide daca fetita are voie sa plece din tara
Foto: Facebook/ Georgiana Claudia

Tribunalul Olt si-a declinat, miercuri, competenta de solutionare a cauzei privind interdictia de a parasi tara, in cazul Sorinei, fetita din Baia de Arama adoptata de o familie de romani stabiliti in SUA, in favoarea Judecatoriei Slatina.

Dosarul in care procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu, a solicitat ordonanta presedintiala privind interzicerea parasirii teritoriului Romaniei de catre Sorina va fi judecat de magistratii Judecatoriei Slatina, dupa ce Tribunalul Olt si-a declinat competenta, miercuri, in favoarea acestei instante.

"Solutia a fost pronuntata, in sensul declinarii competentei de solutionare a cauzei in favoarea Judecatoriei Slatina", au precizat reprezentantii Tribunalului Olt.

Dosarul a ajuns la Tribunalul Olt in urma deciziei Curtii de Apel Craiova, din 2 iulie.

Parintii adoptivi ai fetitei de 8 ani din Baia de Arama i-au cerut procurorului general Bogdan Licu stramutarea judecarii ordonantei presedintiale de la Mehedinti departe de zona Craiova, de teama ca vor fi linsati si pentru a evita un "scandal monstruos la Tribunalul Mehedinti".

"Curtea de Apel Craiova a admis cererea de stramutare de la Tribunalul Mehedinti la Tribunalul Olt, a dat desfiintata de drept sentinta civila pronuntata de Tribunalul Mehedinti in care solutionarea procesului a fost declarata in favoarea Judecatoriei Drobeta Turnu Severin, a dispus inaintarea dosarului in favoarea Judecatoriei din Drobeta Turnu Severin si refacerea tuturor actelor indeplinite de instanta inainte de stramutare", a precizat purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Craiova, Ionel Grigorie.

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, contesta in instanta decizia judecatorilor prin care fetita din Baia de Arama a fost data spre adoptie si a solicitat interzicerea parasirii teritoriului Romaniei de catre minora.

Licu a formulat o cerere de ordonanta presedintiala catre Tribunalul Mehedinti, prin care a solicitat interzicerea parasirii tarii de catre minora. Tribunalul Mehedinti a declinat competenta catre Judecatoria Drobeta Turnu Severin.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, printr-o actiune adresata Curtii de Apel Craiova, a fost formulata o cerere de revizuire a deciziei civile nr. 4 din 23 aprilie 2019, pronuntata de Curtea de Apel Craiova prin care s-a dispus incuviintarea adoptiei internationale a minorei, solicitandu-se schimbarea in tot a deciziei atacate, in sensul respingerii apelurilor ca nefondate si a fost solicitata si suspendarea executarii acestei hotarari.

Curtea de Apel Craiova a respins pe 5 iulie cererea procurorului general prin care se solicita suspendarea adoptiei in cazul fetitei din judetul Mehedinti.

Sorina a fost luata, pe 21 iunie, de catre procurorul de caz din locuinta familiei asistentei maternale din Baia de Arama, unde locuia de la varsta de un an si doua luni.

In imaginile inregistrate de sotul femeii apare fetita de 8 ani, care plange si se zbate pentru a ramane alaturi de asistenta maternala, careia ii spune "mama".

Citește și:
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
După accidentul feroviar produs sâmbătă seara în Gara CFR Galaţi în urma căruia patru persoane au fost rănite, europarlamentarul Corina Creţu a preciza că este imperios necesară...
#Sorina Tribunalul Olt parasit Romania , #justitie
Comentarii