Ce avere are primarul Ploiestiului, retinut de DNA pentru coruptie

Marti, 03 Martie 2015, ora 19:09
5403 citiri
Ce avere are primarul Ploiestiului, retinut de DNA pentru coruptie
Foto: Observatorul Prahovean

Primarul PSD al Ploiestiului, Iulian Badescu, retinut de procurorii DNA pentru fapte de coruptie, are doua locuinte si doua terenuri in Bucuresti, dar si credite bancare de peste 254.000 de euro, el detinand, de asemenea, si o firma care are ca obiect activitati de publicitate.

Potrivit declaratiei de avere postate in iunie 2014, Iulian Badescu are, impreuna cu sotia sa, doua terenuri intravilane achizitionate in 2006 si 2008, in suprafata de 51,09 de metri patrati, respectiv 428,08 metri patrati. De asemenea, el are un apartament de 85,3 metri patrati, achizitionat in 2006, si o casa de 126,68 de metri patrati, cumparata in 2008, ambele fiind in Bucuresti.

Primarul mai mentioneaza in declaratia de avere bijuterii, tablouri si ceasuri in valoare de 9.700 de euro, achizitionate in perioada 1995 - 2013.

In declaratia de avere mai apar un cont curent de 65.200 lei, doua depozite de 32.500 lei si de 11.500 euro si trei conturi curente ale sotiei, in care sunt peste 17.000 de lei si peste 7.000 de euro.

De asemenea, primarul are si datorii, respectiv trei credite bancare ipotecare contractate in anii 2006, 2007 si 2008, toate scadente in 2038, a caror valoare totala este de peste 254.000 de euro.

Primarul Badescu este asociat unic al Bipress SRL, care are ca obiect activitati de publicitate, si declara un imprumut acordat in nume personal in cuantum de 292.800 catre aceasta firma.

Iulian Badescu detine, de asemenea, actiuni la SC Cerbu SA Sinaia, SC Anton ART si SC AMKOVAL System, in aceste societati nefiind actionar principal.

Primarul Ploiestiului are drept unic venit pentru anul fiscal precedent salariul de 52.293 de lei anual. El mai declara si venituri din salariul sotiei, de la Bipress SRL, si 6.600 de euro dintr-o chirie, dar si dividende de 20.000 de lei de la frma Bipress SRL.

Primarul din Ploiesti, Iulian Badescu, a fost scos cu catuse de la DNA Ploiesti, dupa aproximativ sapte ore de audieri, si dus in arestul Politiei Prahova, la iesirea din DNA el negand orice implicare si toate acuzatiile legate de o mita pe care ar fi luat-o din banii alocati echipei Petrolul.

Primarul Ploiestiului, retinut de DNA

Marti dimineata, procurorii DNA au facut perchezitii la Primaria Ploiesti si la locuinta primarului PSD Iulian Badescu, in jurul orei 11.00 el fiind adus la DNA pentru audieri in dosarul finantarii echipei de fotbal Petrolul Ploiesti cu fonduri de la bugetul local.

La intrarea in sediul DNA, edilul a catalogat drept "o aberatie" acuzatiile care i se aduc, si anume trafic de influenta, abuz in serviciu si luare de mita.

Badescu a mai spus ca presupune ca perchezitiile si chemarea sa la DNA sunt urmare a unui posibil denunt facut de patronul Clubului de Fotbal Petrolul Ploiesti, Daniel Capra.

Iulian Badescu, lider al PSD Ploiesti si fost ziarist, este la primul mandat de primar, dupa ce in perioada 2008-2012 a fost senator din partea PDL.

In decembrie 2012, Consiliul Local Ploiesti a aprobat alocarea catorva milioane de euro de la bugetul local, suma finala variind in functie de performantele competitionale ale echipei Petrolul. Intrucat echipa a castigat Cupa Romaniei si s-a plasat pe un loc de top in Campionatul National, suma finala aprobata a fost de trei milioane de euro, bani care sa fie folositi, conform contractului, pentru salariile si premiile jucatorilor si ale staff-ului.

La inceputul anului trecut, DNA a deschis o ancheta in acest caz, consilierii locali, dar si primarul Iulian Badescu fiind chemati pentru audieri in acest dosar, in care investigatia nu s-a finalizat.

Actionarii Petrolul Ploiesti, Daniel si Nicolae Capra, si directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, trimisi in judecata in decembrie 2014 sub acuzatiile de constituire de grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu de 15 milioane de euro, sunt in arest preventiv. Ei au fost plasai in mai multe randuri in arest la domiciliu prin decizia Tribunalului Prahova, insa de fiecare data procurorii au contestat decizia, iar Curtea de Apel Ploiesti a mentinut arestul preventiv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Iulian Badescu avere, #Iulian Badescu retinut DNA , #justitie
Comentarii
T
tudorion46
rank 5