Ziare.com

Ce e in spatele amanarii obtinute de Romania? "Grava ingrijorare" la CEDO si recurs compensatoriu 2.0

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Sambata, 07 Decembrie 2019, ora 12:40

   

Ce e in spatele amanarii obtinute de Romania? "Grava ingrijorare" la CEDO si recurs compensatoriu 2.0
Faptul ca saptamana aceasta, glontul doar "ne-a sters", nu inseamna ca arma nu e in continuare incarcata si indreptata spre noi. Cine crede ca amanarea pana in martie primita de la CEDO este o rezolvare in sine va avea surpriza sa constate ca in 3 luni, Romania trebuie sa vina nu doar cu alt recurs compensatoriu, dar si cu multi bani.

Miercuri seara, rezolutia impotriva Romaniei, ce urma sa fie adoptata a doua zi de Comitetului Delegatiilor Ministrilor in format Drepturile Omului, era redactata pe un ton sever. Pe de-o parte, ea era o consecinta a deciziei luate in iunie de acelasi Comitet, care constatase ca nici la 2 ani de la asumarea planului in urma deciziei pilot a CEDO privind conditiile de detentie, Romania nu adoptase legislatia privind compensatiile financiare datorate celor care nu mai puteau fi compensati in zile de scadere a pedepsei.

Nu ar fi trebuit sa fie o surpriza pentru cine a citit Decizia din iunie, in care scrie clar:

"9. while Romania established a preventive remedy in 2014 and a mechanism providing for reduction of sentence of persons detained in inhuman or degrading conditions in 2017, it remains for the authorities to enact legislation allowing persons who did not, or will not, benefit from a reduction in sentence, who have lodged or could lodge complaints with the European Court about their conditions of detention, to claim financial compensation;

10. expressing deep concern at the delay in establishing the financial compensatory remedy, urged the authorities to step up their efforts with a view to finalising draft legislative proposals and engaging the necessary procedures for their adoption; in the event that no tangible progress in the legislative process is reported by 1 October 2019, instructed the Secretariat to prepare a draft interim resolution for consideration at their 1362nd meeting (December 2019) (DH)".


adica

"9. Romania a instituit un remediu preventiv in 2014 si un mecanism care prevede reducerea pedepsei persoanelor retinute in conditii inumane sau degradante in 2017, ramane in sarcina autoritatilor sa adopte legislatia care sa permita sa solicite compensatii financiare persoanelor care nu au sau nu vor beneficia de o reducere a condamnare, care au depus sau ar putea depune plangeri la Curtea Europeana cu privire la conditiile lor de detentie;

10. exprimandu-si profunda ingrijorare cu privire la intarzierea stabilirii remedierii compensatorii financiare, a indemnat autoritatile sa isi intensifice eforturile in vederea finalizarii proiectelor de propuneri legislative si angajarii procedurilor necesare pentru adoptarea lor; in cazul in care pana la 1 octombrie 2019, nu este raportat niciun progres tangibil in procesul legislativ, secretariatul a fost instruit sa pregateasca un proiect de rezolutie provizorie spre examinare in cadrul celei de-a 1362-a sedinte din decembrie 2019".


Pe langa faptul ca proiectul de compensare financiara nu a aparut, si recursul compensatoriu in zile, adica singura parte indeplinita din angajamentul asumat de Romania, a fost abrogat fara a fi inlocuit cu nimic.

Evitarea rezolutiei a fost in aceste conditii la limita unei minuni, reusita in principiu pentru ca la Strasbourg s-a dus ministrul insusi, nu un secretar de stat sau agentul la CEDO. Este ceea ce subliniaza din primul paragraf Decizia reuniunii de joi: "welcomed the participation of the Minister of Justice of Romania in the meeting and the constructive exchange of views with him".

A contat si faptul ca este un guvern nou, iar ministrul are carte de vizita in plan extern, deci un spor de credibilitate. Si, bineinteles, la CEDO este clar ca legea recursului compensatoriu este lege penala mai favorabila, deci va produce efecte in continuare dupa abrogare.

Chiar si asa, dezbaterile au fost foarte dure si cu mult mai lungi decat in privinta alor cauze, durand peste 3 ore. Si am ajuns in situatia de fi sustinuti de Rusia in fata tarilor scandinave, spre exemplu, care au pledat pentru rezolutie. Sa fii la Consiliul Europei alaturi de Rusia e o contraperformanta in sine.

De altfel, Decizia exprima grave ingrijorari in privinta abruptei abrogari a recursului compensatoriu si a faptului ca acesta nu a fost inlocuit cu nimic: "grave concern that on 4 December 2019 Parliament decided at short notice to move forward on a parliamentary initiative resulting in the abolition of the remedy introduced to provide compensation in the form of reductions of sentence to persons detained in such conditions, without providing at the same time for any other avenue of redress capable of meeting the requirements of the Convention, notably Articles 13 and 46".

Dar si aceasta amanare aproape miraculoasa este strict conditionata de un plan de masuri care, in conditiile esecului primului plan asumat si in conditiile in care abrogarea recursului a fost facuta pe picior, fara consultari prealabile cu CEDO, aproape sfidator, trebuie sa fie extrem de complet si precis pentru a fi acceptat.

Ministrul Predoiu trebuie sa duca planul la reuniunea din martie. Daca nu va exista sau nu va fi respectat, trebuie sa ne fie clar ca va urma: rezolutia, care e anticamera suspendarii, si dezghetarea cauzelor.

Ce trebuie sa contina planul? Nu e mare filosofie, scrie in Decizia Pilot cauza Rezmives si altii impotriva Romaniei in materia conditiilor de detentie.

Pe scurt, fara recurs compensatoriu in zile si recurs compensatoriu in bani, pentru cei care nu mai pot beneficia de cel in zile, nu se poate. Deci ar trebui sa fie clar ca este aproape momentul cand va aparea noul proiect de lege care sa dea compensatia in zile scazute din pedeapsa. Desigur, nu tot 6 zile, dar un numar acceptabil pe post de compensatie din punctul de vedere al CEDO, si o noua definire a spatiilor necorespunzatoare.

Adica vom ajunge la ceea ar fi trebuit sa ne aduca o modificare a legii recursului, in locul unei aborgari exclusiv in scop de imagine. In urmatoarele luni, se va iesi din puscarie fix ca pana acum, dupa aceea va intra in vigoare noua lege.

Asa cum trebuie sa apara si proiectul pentru care deja rezolutia era pe teava, adica despagubirea in bani/zi. Italia a dat 8 euro/zi, Ungaria 5 euro/zi, iar Moldova intre 1 si 5 euro.

Dar e mai mult decat atat. E vorba despre investitii. Pe de-o parte sunt masurile de fatuiala, cum ar veni. Adica varuim celulele cu igrasie, reparam toaletele, incercam sa redistribuim detinutii in penitenciare astfel incat sa evitam aglomerarile.

Pe de alta parte, trebuie construit in regim de urgenta, dar cu adevarat de urgenta. Vechiul plan prevedea cel putin doua penitenciare noi, Unguriu si Berceni, plus extinderea altora, adica un plus de peste 5.000 de locuri. Nu s-a facut nimic, in ideea ca e nepopular si oricum recursul compensatoriu a scazut gradul de ocupare de la 160% la 110% cum e acum. Dar tot e peste ceea ce ni se cere, adica sub 100%, si recidivistii incep sa revina.

Iar conditiile decente de detentie nu inseamna doar celule varuite si grad de ocupare sub maxim. Inseamna standardele impuse de CEDO, adica si posibilitatea de a iesi zilnic la aer sau de a face sport. Stiu ca, in Romania, imediat apare comparatia cu spitalele, scolile si azilele. Dar argumentul acesta nu merge la Strasbourg. Iar cineva cu adevarat pragmatic intelege ca societatea isi face mai mult rau daca inraieste detinutii.

Prin urmare, e nevoie de investitii importante, inclusiv in sistemul de probatiune. Oricum e mai ieftin decat sa incepi sa platesti despagubiri care pot ajunge la 200 de milioane de euro. In plus, numai investitiile si atingerea unor standarde decente poate duce cu adevarat la neaplicarea legii recursului compensatoriu, pe care sa nu o mai poata invoca la un moment dat nimeni.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre CEDO Predoiu recurs compensatoriu
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 31565 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
43 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

@copilul 06.50

- pai ce mai stai , porneste-te , sa prinzi un loc in fatza ! :o)))

"Ce e in spatele amanarii obtinute de Romania? "Grava ingrijorare" la CEDO si recurs compensatoriu 2.0"

 

CEDO sau CEDI?

Institutia in discutie se ocupa de drepturile Omului, sau doar de drepturile Infractorilor?
In Romania nici spitalele nu sunt in regula, nici asistenta copiilor sraci, a persoanelor cu dizabilitati nu functioneaza bine.
Este adevarat ca reactioneaza la reclamatii si ca infractorii reclama fiindca au energie si tupeu, pe cand bolnavii sunt sleiti iar copiii si saracii nu se pricep.
Dar, la baza tuturor solutiilor complicate trebuie sa stea si BUNUL SIMT.
Cum sa ceri unei tari aflata dupa prapadul pradatorilor, fara scoli, spitale, fara un sistem sanitar normal, sa investeasca prioritar in confortul criminalilor, talharilor si violatorilor?!!!

 

E foarte simplu pentru Romania ca sa apeleze la fonduri UE si sa-si

faca puscarii noi. Pina si CEDO ne-ar sprijini. Si am avea si o crestere la PIB si o scadere la nevoia de spitale in care victimele puscariabilior ar ajunge.

Deci "Cu Toate Pinzele Sus !" Treceti la facut puscarii noi fiindca e cea mai buna solutie la momentul asta. Mersi de articol.

 

In Romania totul este simplu dar mai greu cu finalizarea si

finantarea. Citule pregateste euro ca esti specialist in astfel de imprumuturi. Aici IED are dreptate. O sa ma rid de Predoiu si de unii de pe ziarecom.

poate imi scapa mie ceva, dar unde e problema?

in trei luni ministrul trebuie sa prezinte noul plan de actiune. In principiu planul lui pruna e disponibil si guvernul deja a demarat construirea de puscarii. Abrogarea nu are nici o legatura cu compensatiile financiare, pentru ca nu includea nici una. Deci si fara abrogare tot trebuiau sa produca o lege pentru compensatii, dar abrogarea a sistat imediat aberatiile din legea psd si a satisfacut promisiunea electorala pnl. Motiunea a fost la 10 octombrie, deci intraga responsabilitate pana la 1 octombrie, termenul limita pentru planul de compensatii financiare, a fost psd. Daca ungaria da 5 euro probabil ca vom da si noi in jur de 5, ca nu ne fac ungurii (si avem cam aceleasi venituri)

nu contest meritele de negociator ale lui predoiu, dar nu vad nimic miraculous in faptul ca ue a sustinut un guvern cu un plan coerent si fezabil de rezolvare a problemei. Dimpotriva, mi se parea previzibil si de bun simt din moment ce in sfarsit au un partener de dialog, nu infractori ca tudorel toader si incompetenti ca dancila. Alea cu “aproape sfidator" ca si “miracolul" sunt iar povesti de-a lui ene sa nu recunoasca ca a gresit cand nu a mai sustinut abrogarea, a carei necesitate imediata era evidenta. Lucrurile intra in normal si pentru rezolvarea deficientelor in inchisori, la fel ca si la celelate probleme, cum s-a promis in campanie.

nu e usor sa faci curat dupa un dezastru ca dragnea si dancila, completat de tudorel, florea, orlando, iordache, etc. dar dupa cum se vede se poate, cu conditia ca cei din guvern sa isi faca treaba si lumea sa nu mai chiuleasca la vot ca in 2016.

De cand ii dai dreptate la IED?

Acum cand nu are?
Problema puscariilor este veche si trebuie rezolvata de mult timp de catra Ciumetii Rosii, ungaria si-a facut puscarii noi in timp record si cu banii UE.
De ce nu a putut si Guvernul Manelist Sudist sa o faca?
Guvernul LOSERii a trebuit sa se ocupe de pielea Puscariasul Porkar Draknea.
Acum cineva trebuie sa rezolve problema Ciumetilor Pisdisti!

in zapaceala si betziile,dupa ce s-au vazut la cio

lan baietii astia,au uitat ca Dragnea este la puscarie si o tot tin langa,cu recursul compensatoriu !

"Secretariatul a fost instruit sa pregateasca

un proiect de rezolutie provizorie spre examinare in cadrul celei de-a 1362-a sedinte din decembrie 2o19"
Da,misiunea ministrului Predoiu nu a fost simpla,dar a reusit.
A castigat timp ,daca vreti cei 2 ani(din 2o17)in care guvernul anterior a facut ticalosii,vot fi contrabalansati de 2 luni-pana in martie 2o2o-spre a solutiona (si)aceasta problema.
2 ani pierduti contra a doua luni castigate.
Manecile suflecate,la treaba,AVERILE ilicite,de pe unde or fi ele pitite,confiscate .
Am incredere ca se va lucra si la acest "santier",daca pot numi asa gropile,bombele,capcanele lasate de guvernul anterior.
Succes!

Mama ei de manipulare ...

Dacă in loc de 6 zile, noua lege va prevede 5 și niște euro, domnii pușcăriași eliberați, nu vor mai face prostii? Serios? Pe bune?
Aștept ziua cand Inalta Poartă se va ingrijora de spitale, drumuri, școli etc. Pariu că niciodată?

pirtule, ar trebui sa te bucuri pt. puscariile noi

Acolo vei ajunge si te "vei bucura" de conditii civilizate de "cazare"....

SA AVEM MACAR RESPECT ...pentru bunele intentii

ale noului guvern , decat sa ne entuziasmam de stiinta unor bolshevici straini de neam , care iti dau pensie de 3x3 din exhibitii de shaman !

Acesti golani nu sunt decat niste escroci care nu folosesc niste formule clasice , pe care le mai stim si noi , sunt blestemul LEGILOR DIN PUTEREA NOPTII !

io zic altceva,sa transformam spitalele,in puscarii iar

bolnavii sa-i ducem pe langa biserici,in corturi,ca sa fie mai aproape,de cimitir !

@Ene

Citez: "Stiu ca, in Romania, imediat apare comparatia cu spitalele, scolile si azilele. Dar argumentul acesta nu merge la Strasbourg. Iar cineva cu adevarat pragmatic intelege ca societatea isi face mai mult rau daca inraieste detinutii."

:):):)

Soro, statul roman nu trebuie sa plateacsa niciun leu, o lege care da dreptul privatilor sa construiasca penitenciare, la fiecare penitenciar construit de catre privat trebuie sa constuiasca si 5 gradinite.

Eu ma bag la doua penitenciare private (nu glumesc) si 10 gradinite, vreau teren si utilitati (gaz, curent, apa), binenteles, paza penitenciarului o fac in regim propriu...

Astia din guvern au luat 170 de milioane de Euro pentru constructia a doua penitenciare, tu iti dai seama ce tun e asta? Iti dai seama ce comisioane ?

Auzi la ei, 170 de milioane de Euro pentru doua penitenciare...Ptiu...

Citez: "Si am ajuns in situatia de fi sustinuti de Rusia in fata tarilor scandinave, spre exemplu, care au pledat pentru rezolutie."

Pai Turcan nu e cu rusii? A dat un telefon ofiterului de legatura si a rezolvat treaba.

Android asa da initiativa ! Dara EU as zice

sa faci matale, cu proprii banuti, intai cele 10 gradinite și sa vedem ca o mie de copii au primit ceva de la Mosu... și apoi vedem si de puscariile alea !
Apropo, ca te dai rotund ca ai avea potentza: cate WC-uri ai facut din proprie initiativa si pe proprii banuti, in scolile alea multe ce au WC-ul in curte de ingheata copii cand vor sa "iasa afara" ???
PS Chestia este ca in tara in care mii de romani se incalzesc iarna cu carbuni pe care ii fac vara din ba lega de v aca, in tara in care copii merg la scola in carute trase de v a ca satului, in tara in care te duci la spital ca ai temperatura si pleci de acolo cu fel de fel de boli, in tara in care alocatia de hrana si cazare a puscariasilor este INFINIT mai mare decat alocatia de hrana si cazare pentaru bolnavii din spitale, in tara in care sunt milioane de romani ce nu au bani sa cumpere copiilor rechizite scolare sau sa le dea inainte de a pleca la scoala, ceva de mancare, singura preocupare a Europei sunt puscariasii si traiul lor bun...
Asta este Romania normala ???

Mai rasfirati, tovarasi, mai rasfirati !

.

E bine, eu cred ca banii investiti de Romania pentru a face recursul

compensatoriu inoperant sunt bani cheltuiti pentru SECURITATEA cetateanului, nu pentru bunastarea detinutului. Linistea si pacea publica au un pret.

Victimele puscariasilor lasati in libertate constituie un cost infinit mai mare pentru societate decat constructia catorva puscarii cz un grad de "comfort" spartiat, militar!

Oricare dintre victimele acestor criminali in libertate poate fi un Einstein sau o Indira Ghandi care nu mai traiesc! Think about, madame IED.

 

Urat, zilnic puscărie, puscariasi

Romania e o puscărie, cum sunt puscariile asa e Romania. Suntem tinuti captivi unei gandiri primitive. Analfabetismul functional e reperul. Inca un reper este fuga romanilor din tara. Dati bani lui CEDO sau puscariasilor, si terminati odată cu subiectul asta.
Si incepeți odată modernizarea tarii.
Doamna dumneata ieri prin tunel, azi prin puscarii, maine...?

De 30 de ani la conducerea Romaniei se afla aceleasi maimmute ce

elaboreaza legi peste legi bune sau rele, dupa aceea aceste sint anulate frecvent si introduse altele. Pe de alta parte in Romania nimeni nu respecta legile , nimeni nu este pedepsit pentru incalcarea lor. Nu poti face nimic cind ai un stat mafiot si o populatie cancerigena .Traiasca regele cel inalt si puturos.

Cum e vremea la Moskova ?

.

:):):)

SECURITATEA cetateanului :):):)

WOW!!!

Pai daca investesti in scolile care au wc-ul in curte NU cumva investesti in securitatea copiilor ?

Bai, ce specimene sunteti !!! V-ati varsat veninul pe aici cand Tudorel a lu Toader vorbea despre investitii in penitenciare, acum, stai domne ca de fapt investim in securitatea cetateanului...

Sunteti exact, dar exact ca Florin Roman, oameni fara caracter, Florin injjurra PSD-ul ca isi angajeaza aia familiile prin guvern si el si-a angajat finul, exact la fel ca Rares Bogdan care o injurra pe Kovesi acum cativa ani si acum o pupa in ...

Bleah...ce oameni! Ce caractere !

DAM CU BOMBE SI SENZATII ! sa fim si noi niste autori de

povesti cu elodii si rapiri de fecioare , ce au depasit de mult niste Sheherezade, cu fantezii de o mie de nopti si pensii care cresc si scad atunci cand vrea Ciutacu , cand ar fi bine sa nu va jucati cu pulsul unor batrani , bunici sau tati !

Daca TV Ghita isi poate permite sa ne anunte conspiratii care anuleaza pensii , mariri sau anulari fara motiv , nici IED , nu-i prea indiferenta de ce planiesc unii la Bruxelles si cum ne pun ei noua un gand rau !

Mi se pare firesc ca cei in drept sa mai aduca in insanta niste domni asa amabili care , nu stiu cine le-a dat permisiunea sa fiarba vulgul cu stiri pe surse despre ceea ce nimic nu e adevarat .
Despre asa servicii Doamne , cand ne lasi ? nu puteam sa ne mai plimbam si dezmierda nepotii , daca nu stii ce Corpos a mai colportat !

S-au desfintat sute de unitati militare , conditiile sunt bune...

mai trebuie niste reparatii si bagati hotii acolo ...mergeti in America de Sud sa vedeti conditii , ei spun ca face parte din pedeapsa ...sa nu mai fure , omoare , talhareasca , si atunci vor sta acasa cu wc in fundul curtii .

 

Stiinta spune ca daca-i tratezi pe ocnasi ca pe niste animale,

atunci ei animale ramin. Bineinteles ca si eu gindesc ca trebuie pedepsiti la singe. Dar daca facem asta, toata societatea pierde.

Privind unitatile militare, toata lumea crede ca ele pot deveni inchisori, dar uitam ca unitatile militare au fost concepute ca sa permita soldatilor sa le paraseasca rapid si sa impiedice inamicul sa intre in ele. Poate ca aceste unitati militare pot deveni inchisori pentru femei fiindca ele nu evadeaza niciodate. Si cam atit.

EstVest, criminalii, violatorii , talharii trebuie

tratati mai rau decat animalile. Cum poti sa fii bun cu acesti indivizi care simt placerea sa-ti de-a in cap si sa te omoare pe strada sau in casa. Nu au facut bine britanicii cand i-au urcat in vapoare pe toti acesti criminali periculosi si i-au trimis in Australia si s-au educat singuri? Shalom

ma nea marine, m-a dezamagit comentariul tau......

*

Dupa ce IED s-a facut de toata rusinea...

...anuntand acum doua zile ca CEDO e furioasa pe Romania, doamna in cauza nu se lasa nicicum.
Doamna IED, ai scris tampenii si te-ai facut de tot ra*hatul.
Ce Dzeu mai vrei de la cititori?
Cecuri in alb?
Pt ce?

Sa-ti fie rusine!

 

Nino, Nino, Nino

CEDO este FOARTE furioasa pe Romania !!!

Habar nu ai ce "palme" dupa cap si-a luat Predoiu le CEDO !

Vai de capul tau...

Doamna ii psd-ista pana-n maduva oaselor , acum mai baga...

cate un articol contra psd-ului , dar asa fin , ca daca vin aia inapoi sa aiba loc de munca .

Norvegienii au pus la dispozitie bani pentru constructia unei

puscarii.
Nici un guvern nu a vrut banii astia !

Sa vedem ce face acum Orban.

 

ce va face sa credeti

ca norvegienii sau altii au facut oferta pe termen nelimitat ? Doar nu stau cu banii blocati special pentru noi ca poate , poate, cineva ii va lua si ii va folosi. Sa nu uitam ca Romania a pierdut aprox.18 miliarde de euro de la intrarea in UE pana in prezent, pentru ca nu au fost concepute proiecte pentru a fi accesati.De cand cu procesul Tel Drum in care sunt suspiciuni de fraudare a banilor europeni psd-itii s-au ferit ca dracul de tamaie sa mai acceseze acesti bani , pt ca au realizat ca nu pot fura din ei fara sa existe consecinte .

traiasca regele puturos klaus si gollanii lui

...

 

Alex-7, cred ca esti foarte mult dus cu pluta!

Nu-ti este frica ca te pedepseste Dumnezeu cand debitezi atatea minciuni despre presedintele tarii noastre, care la recentele alegeri prezidentiale aproape jumatate din populatia Romaniei l-au votat? Puturos esti tu, nu Klaus Iohanis, cel care provine din etnia celor care a facut Romania Mare. Shalom

NU CA M-AM PITIT DEJA !

-esti evreu "Shalom" sau asa te cheama parintii ?

Cu ceva timp in urma citeam

ca datorita acestei legi detinutii se cereau in conditii "grele" si acolo unde penitenciarele erau renovate nu prea erau clienti. Daca e asa, in prima faza ar fi sa niveleze gradul de ocupare, oricum o gramada au fost pusi pe liber si sit nu mai e ca si acum cativa ani

 

Buna analiza !

Eu i-as pune chiar pe puscariasi sa construiasca alte puscarii.Cu reducere de pedeapsa,nu scris carti.Cine nu vrea, 30% in + la pedeapsa.

 

Vai, asta ar insemna umilinta

Cum sa munceasca ei, cand au programe de reeducare, cursuri , activitati artistice, sport?
Nici sa-si renoveze ei celulele, baile nu sunt pusi. A pune mana pe bidinea e o injosire, o incalcare a drepturilor omului!

Ati revenit a starea initiala

d-na IED ?Ieri multi dintre noi am constatat si aplaudat faptul ca ati fost echidistanta , ati prezentat faptele integral si ca tonul artiolului a avut o nota un pic pozitiva fata de cele anterioare. Azi ati revenit la starea neagra , iar ceea ce ati prezentat este incomplet . De ce nu ati vobit deloc despre imprumutul facut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei exact in ziua abrogarii recursului compensatoriu ? Acest imprumut reprezinta prima masura luata de PNL in ceea ce priveste constructia a doua penitenciare . De ce nu ati integrat si aceste informatii in cadrul artcolului sau nu mai suna atat de sumbru tonul artcolului? https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/statul-imprumuta-177-de-milioane-de-euro-pentru-construirea-a-doua-penitenciare-si-a-unor-centre-destinate-personalului-anp-1226983

 

Pai hastagisti dezinformati ,ce credeati ma ,ca astia au dat legea

ca-i iubeau pe infractori ?Dar in razboiul lui cu PSD ,Iohannis mai tinea cont de cererile Europei ?Dadea bine la populime ,,era pt Dragnea ,pt infractorii pesedisti etc!
Asa e cand puneti botul la orice se arunca pe piata de servicii ca voi sa votati ca rumegatoarele!
Acum sariti pe UE asta sa va ierte ,habarnisti de doua parale!

 

Sistem RĂU

Dupa cum arata situatia, intreg sistemul actual ar trebui sa fie la puscarie. De la boschetari, la parlamentari si presedinti.

 

Guvernare..marca PDL..!

Cap I:DEMOLĂM ..ceea ce există...!
Cap II:
1)Incepem construcția:
a) Săpăm și turnăm fundația.
b) Ne apucăm de ridicat zidurile.
c) Cofrăm și turnăm betonul in grinzi și placă.
d) Acum,este timpul să stabilim ce am construit.
e) Ne informăm ! Ce este..?..ce ne-a ieșit..!?
f) SURPRIZĂ..!!!! Aflăm că trebuia să folosim: un proiect in care am fi știut in scris(dinainte) ce construim,cateva unelte de măsură,un studiu geotehnic **(prostii nesemnificative comuniste de care se folosesc și occidentalii)**,trebuia să avem un PUD corelat cu...un PUG și firește o Autorizație..!
g) Căutăm să le obținem..!
h) STUPOARE...!!!
i) Aflăm că trebuie să demolăm (construcția)** noastră și
să reconstruim..construcția INIȚIALĂ..(pe care nu trebuia să o demolăm..pentru că era construită..perfect legal).
i) Obținem permisiunea..in schimb,ca după reconstrucție..să ii dăm o culoare diferită de cea care a avuto precedenta..!
Nu credeam,că vor mai ajunge vreodată la butoane..AMATORII ăștia..!

 

Sa puna o bordura marchizul de BELINA. .

.

Humor kaghebist de gulak!!!

.

PNL, USR și #rezist vor favoriza infractorii!

Ultimul proiect de acest fel, repede linșat de electoratul bine agitat de "politicieni" dar și de ziariștii chiar de aici, i-a aparținut ministrului Tudorel Toader (la inceputul lui 2019) și prevedea plata a cate 5 lei pentru fiecare zi de pușcărie in spații necorespunzătoare. Aceste măsuri de compensare financiară sunt cerute explicit de CE.
Alții plătesc mai mult .. Italia – 8 euro/zi, Ungaria – 5 euro/zi, Bulgaria de 3 euro/zi.
Eu cred că de-asta nu a fost aprobată legea asta. Se doresc a fi plătite sume mai mari! Ăsta e chichirăul! Pardon chichirezul!
Ia să vedeți cat va da Guvernul Klaus, doar să nu supere Impărăția!
Predoiu o fi Tumorel, Buboșel doi?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor