Ziare.com

Ce pret vei plati tu ca sa scape ei? De ce te privesc direct, in viata de zi cu zi, modificarile Codurilor?

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Vineri, 20 Aprilie 2018, ora 09:15

   

Ce pret vei plati tu ca sa scape ei? De ce te privesc direct, in viata de zi cu zi, modificarile Codurilor?
Modificarile preconizate pentru Codurile Penale nu sunt in primul rand despre infractiunile de coruptie, desi de ele profita in mod special coruptii cu putere politica.

Nu sunt in primul rand despre Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, desi se potrivesc manusa pe cazurile lor si sunt printre principalii beneficiari. Ba chiar CPT este mentionat explicit in expunerea de motive, fara nicio perdea, unii ar spune jena.

Nu sunt despre magistrati. Ei isi vor face treaba, asa cum ii va lasa legea, ba chiar cred ca in anumite situatiii viata le va fi mai usoara, pentru ca e intotdeauna mai usor sa nu faci decat sa faci.

Modificarile acestea sunt in primul si primul rand despre siguranta fiecaruia dintre noi, cetateni ai Romaniei, care vom fi cu mult mai usor victime ale unor infractori extrem de periculosi.

L-am intrebat pe procurorul Alexandru Codreanu, de la Parchetul Tribunalului Brasov, ce efecte practice pot avea modificarile propuse pentru Codul de Procedura Penala, dincolo de chestiunile de coruptie intens discutate.

Adica, mai pe romaneste, ce pret putem plati fiecare dintre noi pentru ca niste politicieni sa scape cu ce au furat sau sa poata fura linistiti.

* Modificarea art. 3 al. 3 NCPP. "Actualmente judecatorul de camera preliminara nu este incompatibil de a judeca pe mai departe cauza pe fond. In urma modificarilor preconizate, judecatorul de camera preliminara va deveni incompatibil cu exercitarea oricarei alte functii judiciare si astfel un alt judecator va solutiona cauza pe fond.

In conditiile in care se asteapta un val de pensionari ca efect al intrarii in vigoare a Legilor Justitiei, instantele vor intampina probleme majore de personal", explica Alexandru Codreanu.

Procesul care nu se mai termina, pentru ca nu are cine sa-l judece, ar putea fi cel in care tu iti cauti dreptate, omule, de exemplu procesul celui care ti-a lovit copilul pe trecerea de pietoni.

* "La art. 8 se introduce un nou aliniat care prevede printre altele ca 'repartizarea tuturor cauzelor catre judecatori sau procurori se face aleatoriu'.

Consecinte: procurorii cu o anumita specializare (coruptie, omoruri, evaziune fiscala etc.), prin efectul aleatoriu al distribuirii cauzelor, se vor afla in situatia solutionarii unor dosare care nu ar avea legatura cu specializarea respectiva si astfel anii de formare s-ar dovedi inutili".

Dosarul care ar trebui sa-ti faca tie dreptate, omule, ar putea incapea pe mana unui procuror specializat in alt tip de infractiuni. In loc sa te tratezi de cataracta la oftalmolog, te va opera la ochi un ortoped, ca lui i-a picat cazul tau si tot medic se numeste.

*"La art. 10 al. 2 se modifica astfel incat, in situatia luarii masurii retinerii inculpatului, 6 ore vor fi necesare pregatirii apararii in fata procurorului, iar alte 6 ore in fata judecatorului de drepturi si libertati, in conditiile in care este numit un avocat din oficiu la Parchet si un alt avocat din oficiu la instanta.

Prin noul aliniat introdus la art. 10 (al. 5 ind. 1) legiuitorul se asigura ca sanctiunea va fi nulitatea absoluta. Asadar, in situatia comiterii unui omor, de exemplu, intervalul de timp al retinerii (24 de ore) se poate epuiza si nimic nu-l impiedica pe inculpat sa dispara inainte de pronuntarea judecatorului de drepturi si libertati", spune procurorul Alexandru Codreanu.

Cel astfel plecat fluierand de sub nasul procurorilor poate sa fie cel care ti-a violat sora sau un violator a carui urmatoare victima sa fie sora ta.

* "La art. 91 se introduce aliniatul 2 ind. 1 prin care se interzice substituirea aparatorului ales cu unul din oficiu, in lipsa acordului inculpatului, cauza urmand a fi amanata.

Consecinte - orice cauza va fi amanata pana la prescriptie, in conditiile in care interesul inculpatului ce are avocat ales va fi ca aparatorul sa lipseasca de la termenele stabilite".

Si hotul care astfel va scapa (se reduc substantial si termenele de prescriptie) poate sa fie cel care ti-a spart tie casa sau cel care imediat ce va scapa ti-o va sparge.

*"La art. 92 al. 2 se modifica astfel incat avocatul suspectului sau inculpatului trebuie anuntat cu cel putin 24 de ore inainte de orice act de urmarire penala, fiind dezvaluita inclusiv identitatea persoanei ce urmeaza a fi audiata.

Consecinte: in termenul de 24 de ore, orice martor ce urmeaza a fi audiat poate fi intimidat de suspect sau inculpat astfel incat declaratia ulterioara nu va putea conduce la aflarea adevarului in cauza.

De asemenea, suspectul/inculpatul va putea participa la orice audiere, or, in aceste conditii, victimele unor infractiuni grave (viol, tentativa la omor etc.) vor suferi victimizari secundare".

Iar pedofilul care a scapat pentru ca a intimidat victima si/sau martorii poate sa-ti atace a doua zi copilul chiar tie, omule.

* "La art. 99 al. 2 se prevede, prin modificarile preconizate, ca orice dubiu cu privire la vinovatia suspectului sau inculpatului ii profita exclusiv acestuia. Observam ca se renunta la sintagma 'dubiu rezonabil', astfel incat chiar si un dubiu 'nerezonabil' ii va profita suspectului sau inculpatului".

Cati criminali scapati de dubii nerezonabile ar putea ucide din nou?

* "La art. 116 se introduce aliniatul 2 ind. 2 care impune ca un martor protejat sau amenintat sa nu poata fi audiat si in calitate de martor cu identitate reala, in aceeasi cauza.

Au fost situatii in care, in cauze care priveau cercetarea unor infractiuni extrem de grave (viol, omor, trafic de persoane etc.), un martor sa nu consimta sa dea o declaratie decat daca identitatea sa este protejata, iar declaratia sa sub identitatea reala sa fie in mod intentionat neadevarata ca urmare a presiunilor suportate din partea persoanelor apropiate persoanelor acuzate.

In astfel de situatii extrem de delicate, martorul isi va expune siguranta proprie sau a familiei, fara a i se putea asigura o protectie adecvata".

Daca martorul in pericol ar fi tatal tau? Sau daca martorul care nu va mai spune nimic de frica ar putea elucida talharia a carei victima ai fost tu?

* "Se abroga aliniatul 3 de la art. 139, astfel incat inregistrarile efectuate de parti sau de alte persoane (martori de exemplu) si care privesc propriile convorbiri nu vor mai putea fi folosite ca mijloace de proba.

De asemenea, prin abrogarea amintita, dispare posibilitatea ca orice alte inregistrari sa poata constitui mijloace de proba, daca nu sunt interzise de lege.

Efecte: daca o persoana discuta cu un primar, de exemplu, despre remiterea unor sume de bani in schimbul indeplinirii de catre primar a unor atributii de serviciu si persoana inregistreaza aceasta conversatie, aceasta inregistrare nu va mai putea fi folosita ca mijloc de proba pentru dovedirea unei infractiuni de luare de mita".

Si daca, omule, inregistrarea aceea eliminata ar fi una in care esti amenintat de cel care ulterior te-a batut si tu nu poti sa dovedesti altfel?

* "Se abroga aliniatul 5 de la art. 146 ind. 1 astfel incat procurorul, chiar si in situatia in care s-ar pune in pericol siguranta victimei sau altor persoane, nu ar putea dispune de urgenta obtinerea datelor privind tranzactiile financiare efectuate sau care urmeaza a fi efectuate.

Astfel, chiar si in situatiile de urgenta maxima (de exemplu, situatia unui copil rapit), procurorul va trebui sa se adreseze judecatorului de drepturi si libertati.

Mergand pe linia exemplului adoptat, putem avea situatia in care exista date cu privire la conturile persoanei suspectate de rapirea unui minor si care se pregateste sa paraseasca tara, efectuand in acest scop diferite tranzactii financiare, iar in rastimpul solutionarii cererii de catre judecator, consecintele asupra sigurantei copilului pot fi dramatice", arata procurorul Alexandru Codreanu.

Si daca ar fi copilul tau?

* "Art. 213 al. 2 se modifica astfel incat contestatia formulata de inculpat impotriva masurii controlului judiciar se solutioneaza in termen de 5 zile (termen de decadere), sanctiunea nejudecarii in termenul respectiv fiind incetarea efectelor masurii preventive.

Interesul inculpatului va fi ca aparatorul sau ales sa nu se prezinte in fata judecatorului, astfel incat contestatia sa nu se judece in termenul de 5 zile".

Si daca va scapa de control, in cat timp va disparea?

Procurorul Alexandru Codreanu s-a referit si la consecintele "absolut nefaste" ale modificarilor operate in ceea ce priveste art. 305 - 311 NCPP:

* "daca actul de sesizare cuprinde si numele persoanei banuite de comiterea unei infractiuni, in mod obligatoriu si sub sanctiunea nulitatii absolute, se va dispune inceperea urmaririi penale atat cu privire la fapta, cat si la faptuitor.

Suspectul trebuie chemat imediat pentru a i se comunica atat calitatea respectiva, cat si probele din care rezulta savarsirea faptei, incadrarea juridica si drepturile procesuale, sanctiunea nerespectarii tuturor acestor exigente fiind din nou nulitatea absoluta.

Astfel, o persoana suspectata de pornografie infantila va putea distruge toate datele informatice inainte de efectuarea unei perchezitii; o persoana suspectata de omor va putea ascunde mijloace de proba inainte de efectuarea unei cercetari la fata locului; o persoana suspectata de trafic de persoane va cunoaste inca din faza incipienta persoana care a 'indraznit' sa formuleze plangere penala etc.

* se introduce un termen de maxim un an de la momentul in care plangerea sau denuntul au fost formulate, termen in care, daca autorul ramane neidentificat, este obligatorie dispunerea clasarii.

Aici se identifica mai multe chestiuni absolut inacceptabile - infractiunile de omor, de exemplu, sunt imprescriptibile, astfel incat o solutie de clasare nu vad cum s-ar putea dispune in cazul omorurilor cu autor necunoscut.

De asemenea, situatia cauzelor foarte complexe (accidente de munca, ca urmare a unor explozii unde expertizele INSEMEX dureaza) ar avea de suferit in conditiile in care culpa unei persoane este posibil sa nu se poata stabili in interiorul termenului de 1 an.

* la art. 375 se introduce aliniatul 4 prin care declaratiile date de un inculpat care recunoaste invinuirea nu pot constitui probe impotriva altor inculpati cercetati in aceeasi cauza sau in alte cauze.

Per a contrario, asemenea declaratii pot fi folosite doar in folosul altor inculpati, fapt care creeaza un dezechilibru evident intre acuzare si aparare. In plus, instanta se va vedea in situatia de a avea un mijloc de proba administrat in conditii de legalitate, dar pe care nu-l poate valorifica in scopul aflarii adevarului.

* la art. 421 se introduce un nou aliniat prin care, dupa achitarea inculpatului in prima instanta, nu se poate pronunta o hotarare de condamnare in apel decat daca sunt administrate probe noi care sa conduca la desfiintarea solutiei de achitare a primei instante.

Prin aceasta modificare, solutia unui judecator de achitare de la o instanta inferioara se definitiveaza practic, iar judecatorii cu mai multa experienta de la instanta de apel sunt pusi in situatia in care nu vor putea reinterpreta probatoriul administrat, caci este iluzoriu sa ne imaginam ca peste noapte, in apel, vor "aparea" probe noi care sa desfiinteze solutia de achitare.

Se incalca, asadar, dublul grad de jurisdictie si independenta judecatorului de a adopta solutia care reiese din probatoriul administrat nemijlocit in fata sa, cat timp condamnarea dupa achitare devine interzisa".

Aceste observatii se adauga celor deja formulate de alti magistrati, in frunte cu procurorul general al Romaniei. Si este tot mai clar ca aceste modificari cu dedicatie, pe alocuri chiar explicita, pun in pericol fiecare cetatean al Romaniei care va trai intr-o tara mai nesigura.

Fiecare dintre noi poate deveni victima unor infractori lasati sa scape pentru ca acum niste politicieni fac orice ca sa scape.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre modificare cod procedura penala
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 16931 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
35 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

si daca

ramuri bat in geam
si se cutremur plopii
e ca in minte sa te am
si-ncet sa mi te-apropii
Dogioaico...

si daca am doi martori, unul protejat si unul nu in aceeasi persoana si neprotejatul isi confirma insusi declaratia in calitate de protejat si te baga la mititica, ca doi martori cica diferiti au facut aceeasi afirmatie, despre asta ce parara ai Dogioaico? ca exact asa actiona unitatea de elita si baga nevinovati la zdup... ce parer ai Ioano, faibletea mea?!

 

Ca eu zic, Doamna Dogiou, ca nu ne privesc direct!

Ne privesc de sus !!
Numai maggaria-i pa fatza, si prosteala-i la ochi !!!

 

Draknea distruge Romania

omul e caz de targa. distruge sistematic Romania.

aici doar hotii or sa mai ramana peste cativa ani. dar de la cine sa mai fure.... ca noi plecam.

ps. nu imi imaginam ca Draknea uraste in asa hal oamenii cinstiti. pur si simplu omul asta e bolnav de putere si darama orice numai sa fie in varf.

o sa se prabuseasca. va veni si momentul acela. hai ca se poate....

 

Ori plecati,ori ii prabusiti ? Hotarati-va ! Si puneti odata

mana pe treaba si nu mai macanitzi pe aici.....

si daca tu, Dogioaico, ai fi acea persoana, ti-ar

place?
Ti-ar place la zdup, bagata de doi martori in una si aceeasi persoana?
Da' poate-ti trece prin cap ca de ce numai un protejat si nu doi protejati, in aceeasi persoana 3 martori? cum ti se pare?

Ba @penSULA,, dar ce ai furat de nu poti dormi la

ora 3:00 noaptea de grija ?

Luați din față ...., nu stați la rand!

Așa cum ești circumspect la consultațiile medicale oferite de un mecanic, cei interesați ar trebui sa fie circumspecți la opiniile juridice ale nespecialiștilor, oricat de mult ar abunda spațiul public de ele. Nu spun ca cineva care nu e specialist in drept sa nu participe la dezbateri, ci spun ca audienta sa fie circumspecta si sa treacă prin filtrul critic orice astfel de opinie.
In drept, interpretarea legii nu e mereu facila, iar chestiunea precum cea in cauza naște dispute si controverse la nivel doctrinar, caracterizate prin evidențierea unor aspecte subtile sau argumente juridice complexe, departe de nivelul simplelor păreri aruncate in spațiul public, de multe ori si acelea vădit subiective, in funcție de tabăra politica susținută de autor.

Se umple paharul

Dragnea exagereaza mult si noi, totusi, nu suntem nici nord-coreeni, nici din America de Sud sau din Africa.
Ce-i drept, mai tarziu decat normal, dar mamaliga va exploda.
Efectul va fi sfarsitul dictaturii securisto-mafiote care s-a instalat in decembrie'89.

Din ciclul "Sa va mai aburesc niteli", astazi iar

.. madam Dogioiu! Care a gasit un procuroras, nu stim daca e Portocala sau Eva, si iar ne zice ca va fi jale!

Omule, dar Europa cum se descurca cu Legile Normale pe care vrem sa le avem si noi?
Mmm????

Marin 2134

Nu știu ce găsești normal la niște coduri penale ce descurajează vădit victimele in favoarea inculpaților.
Europa se descurcă pentru că, in primul rand, nu are condamnați, nici măcar inculpați in funcții de conducere.

@Ene

Nu mai bine proceda Dragnea exact ca Macovei si Pruna ?

In locul lui Dragnea nu as tine cont nici de mama CSM-ului in ceea ce priveste modificarile Codurilor Penale, le-as modifica pe repede inainte fara absolut nici o consultare, consultarea este doar pierdere de vreme...

Oricum, indiferent de continutul legilor, opozitia le ataca la CCR, asa ca, nu vad rostul consultarilor...

Sunt foarte aberante aceste consultari, pai daca o dam pe consultari, de ce nu au fost consultati romanii si cei din CSM inaintea semnarii protocoalele clasificate intre SRI si zeci de insitutii ? cam asta-i logica...

Care mai e rolul parlamentului daca la orice lege ori pachet de legi trebuiesc consultari ?

Dintr-o 100 de modificari / adaugiri la lege (exemplu), normal ca sunt cateva care probabil nu sunt in regula, dar, avem opozitie, avem CCR...

Ieri era o tanti de la PNL la TV, (Cristina Traila) care "tipa" in gura mare ca protocolul SRI - Parchet General este 100% legal, bravo PNL, pentru cateva dosare ascunse in dulap, te-ai vandut...

 

Ziare.Com by DNA via Cipru

Doamna Dogioiu, dar de ce nu mai scoateți tefeliștii in stradă, mama lor de comuniști, nu vedeți ce fac? Nu vă mai ascultă, apelați la galeriile de fotbal!
Mă așteptam la cate hotărari a luat ieri CSM in defavoarea doamnei K, să ieșiți astăzi cu un articol de susținere, acum cand ii este greu, de ce o lăsați singurică? Păi așa se face jurnalismul?!? Nu-l vedeți pe Lăzărică, nu mai știe ce să inventeze, totul pentru salvarea Zeității Sale.
P.S. Jos Iliescu.

adevaru care ne ingroapa: l-am impuscat pe ceasca,

si ce-am rezolvat ?
Daca nu invatam nimic util, nu numai ca e degeaba, e chiar degradant. Uitam prea usor ce a fost si ce anume a realizat, e drept ca cu un efort inuman, dar fiind trecut merita apreciat la justa lui valoare. Printre altele izmenele lui ceasca erau obiect de inventar, celebra avere a familiei a fost de fapt a securitatii, samd.
Si ce a fost cu adevarat important, a fost distanta fata de Moskova, dar daca nu-l impuscam, aflam mai repede o serie de chestii utile, nu crezi ?
Asta e trecutul, bun sau rau e datoria noastra sa invatam din "greseli", altfel ramanem doar "astfel" de patrioti natangi care fugim de Soros ca sa-l blagoslovim pe liviutu, pe calinutu, pe victoras cu toata famelia lui si intreaga ghashka comunistoida mai abitir decat a fost Ceasca ca persoana, nu ca personaj.
Cei vizati de tine merita judecati la Haga, nu in RO demo, si trimisi pachet pe ulitele patriei cu exact ce le mai ramane din salariile de bugetofagi consacrati: sa vada lumea adevarata valoare a conducatorilor ei in carne si oase! Eventual si cu o pancarta de gat pe care sa scrie mare: eu v-am furat cinstit pentru ca m-ati ales, desteapta-te Romane!

Mi-e greu sa inteleg zelul celor ce-i cobzaresc...

...sub balcon lui Dragnea si Clica pana pe la 3 dimineatza in scheunat de pisici aflate "in saptamana branzei" ca-n "Groapa" lui Eugen Barbu si printre "boaf- boaf" de borcane de iaurt aruncate de la balcon cu "Zzat - hatzi dumneacurea", cand nivelul este jalnic pana si la Ministrul Educatiei (la 105 ani de la infiintarea ASE) :
https://a1.ro/news/social/ministrul-educatiei-valentin-popa-ii-face-concurenta-lui-eminescu-acei-cesi-serbeaza-existenta-la-inflorit-mijloc-de-aprilie-id754111.html
La asa poesii cu accentul pe E, oda poporului (aia cu "Oooda-te-n pm) nu mai e de-o pensioara la SSR alaturi de poiata Firea (-r sa fie !), ci trebuie una mai lucrata, mai patriotic de patriotarda :
"Sub un steag de biruinti,
Sa v-o trag la toti in dinti.
Sub un steag de vitejii,
Sa v-o trag oe la gingii,
Iar sub stezgul tricolor,
Sa va f. sa va omor."
Ei, astea da opere... complecte !
Nu-i asa, colega Manolescu ?!

Ce pret vei plati tu sa vina securist Dan Barna - NU olimpic nDan

securistii spala creiere (v Ene Dogoiu & ...)
...vor doar o schimbare de garnitura
...alti mafioti ...alte interese ...psd, pnl ...usl ...pe cine prostiti voi ?

votati ca fraierii
...succes
...

 

Cum e vremea la Moskova, komisare Programov ?

SRI Baaaaad ?
KGB Gooood ?

O stire pt. linistea "rezistentzilor" din Romanica

... ca urmare a rezultatelor inregistrate la ultimele alegeri din Ungaria, moshu Soros a decis sa mute sediul "rezistentzilor" unguri din Budapesta la... Berlin !

Hai liberare ! ... :)

https://www.zerohedge.com/news/2018-04-19/another-victory-orban-soross-open-society-foundation-closes-budapest-office

inceteaza ba cu onomatopeele!

o sa avem un martor cu n identitati protejate in n inculpari... acuma portocala are la toate actiunile doi denuntatori profesionali protejati... condamnati penali care scapa astfel de pedeapsa...

jurnalism de 2 bani platit de

antiromani cu interese financiare pentru urmatorii 50 ani ... si majoritatea au sediile in afara romaniei .... luminati-va creierii nu va lasati spalati de ziare.com

pots@ ne-ai luminat TU,,,acum poti lua din FATA

Vad ca ai vedenii ...cu statul paralel in afara tari
Nu a mai fost un Presedinte RROM ales de 3 ori de voi
care zbiera "Nu ne vindem tara" !! si unde e tara acum??
sa vrei iei din fata nu esti singurul mai sunt si hndroid benga marin vintagiov cetateanu Pensul/PILULA...etc!

 

Postaci de rasul curcilor

Văd in articolul dnei dogioiu vreo 20 de argumente de ce modificările la coduri nu sunt bune. Gasca trolilor ne da un singur exemplu și ăla biasat, și incep sa cotcodăcească ca găina cu mărgică din poveste. Se scoala postacii noștri pe la ore imposibile și iși revarsă portia de dezinformare. Trebuie sa fi f prost sa le dai dreptate și intr-adevăr romanii s-au trezit, sondajele vorbesc.

P.s ma aștept la un 1 dat de 6 escroci. F rapid.

cu alte cuvinte

nu te mai poti baza pe lege si legiuitori sa iti apere drepturile, deci se dischide sezonul la vanatoare: fiecare isi va face dreptate dupa cum il duc mintea, forta, oportunitatile etc.

 

Romania a incaput pe mana unor mafioti!

Toate aceste anti-legi care blocheaza activitatea justitiei va trebui sa fie prioritatea viitorului parlament controlat de forte democratice aparatoare ale statului de drept si al interesului cetateanului:sa fie abrogate!
Prin exceptie ,retroactiv,data fiind absurditatea lor!Teo

 

Parlamentul

penal și guvernul sunt ai infractorilor. Pe ei ii apără și pentru ei luptă. Psd-Alde-Udmr sunt malefici pentru Romania.

 

cucoana ied si penalii ei

cucoana ied , mai lasa magleala de 2 lei aldo damaroaia , judecatorii le dau drumul la infractori pe codul penal a comuniste de makovei alea schimbate in 24 h noaptea ca hotii ! ! procurorii pot sa acuze pana le vin spumele ,canci... febletea ta ,sponsora matale e in coasta rica dupa ce ea cu base ,videanu si cocos sr. au devalizat bucurestiul financiar! daca judecatorul ii punea interdictie de a nu parasii tara era la bulau acum ,idem, si ghita ,mazare,etc ! cine e in cardasie cu hotii de lux romaniei madam ? nu judecatorii cumva ? la fapta scrie in CP 2-7 ani iar judecatorii le dau 2 cu suspendare... cine pe cine elibereaza cucoana IED ? justitia .... altei "cocoane" comuniste zisa livia stanciu cumva ?

 

Smith - tu nu poti avea o un pic de logică?!

Spui ca legile lui Macovei (de fapt ale lui Nastase + Cristian Diaconescu - da' tu ești habarnist total) sunt greoaie și infractorii scapă usor.

Dar acum, Dragnea cu Iordache vor sa pună piedici si mai mari in calea procurorilor, infractorii nu mai pot fi nici macar deranjați !

Atunci? Ce vrei să spui? Ai in fișa postului din Kiseleff,inteleg, dar făra faulturi grosolane la adresa logicii nu se poate?

Simplu: ca să scape Dragnea și Tăriceanu...

... dau drumul la toți talharii, violatorii și criminalii din inchisori.

Asta in aplauzele mancătorilor de eugenii care sunt in tură la subsolul din Kiseleff.

Da. Poate că vor scăpa acum dand toată țara peste cap - uitați-vă ce dezastru economic sunt in stare sa facă intr-o perioadă cand alții cresc real, fără inflatie si deficit.

Insă tot vor plăti! Și Iliescu cu banda lui de kaghebiști au violat țara la fel cum face acum sleahta lui Dragnea.
Si n-au scapat, sunt acum la judecată după atatia ani.

 

@Mr.Smith! pai matale ai incheiat sedinta ! oricat s-ar stradui

toarasa colonel,nu are argumente....!....ciorba asta, cu coruptia,au reancalzit-o astia,pina s-a rancezit de tot si hotii continua sa strige hotii......!

 

Chiar nu iti dai seama de stupizeniile pe care le spui?

Si nu iti e nici pic de jena pentru minciunile grosolane pe care le emiti.

De ce mai conteaza justitia in lupta pentru puterea absurda de a con

-testa realitatea legal si dupa bunul plac!
Intr-o tara care a rastalmacit paradoxul, a deturnat moralitatea si a asezat hotia, minciuna si umilinta la rang de politica de stat, orice inadvertenta publica aduce lezare principiului legitimitatii democratiei care este.
Asemanator cu cultul talamb al fameliei traditionale "eu te-am facut, eu te ..", puterea pesede are nevoie de aprobare majoritara pentru a a-si continua opera de existenta la limita umanitatii; pentru ca poate.
Aceasta evolutie rastalmacitoare, care este cumva un specific dambovitean cinstit, a fost posibila prin mentinerea instinctiva si apoi programata a omului in saracie si nesiguranta ajungand adevarata politica de stat; dar o parte de justitie s-a opus acestei politici a absurdului mincinos si risca sa devoaleze adevarata intentie si cultura a conducatorilor, respectiv lacomia, hotia si p.p-rostia devenite virtuti.
E o vorba veche si verificata ca p.p-rostul nu e pe deplin daca nu e si fudul, sau alta care zice ca daca incerci sa indrepti hotul, sau betivul, sau incultul in mod rational, ti-ai pus in card cu necuratul; curat adevarat tradus de mai toti apologetii puterii de a fura, minti cinstit. Asa sunt ei si nu suporta modificari, sunt in toata lumea.
Ei, cam asa am ajuns noi in prezent, incercand absurd sa-i schimbam pe tovarasii culturalizati nativ cu furtisagul in conditiile in care ei ne arata clar ca nu poseda filtrele necesare acceptarii alternativei, ori e ca ei, ori nu mai e deloc.. orice analogie cu famelia traditionala e intamplatoare si reala, din pacate.
Tot din pacate am depasit nepermis de usor cadrul de victima in cel de complice permitand pesedeului sa ajunga unde este: acum vedem lucrurile altfel decat in urma cu 28 de ani, dar conditiile restaurarii normalitatii sunt altele, pe care ne incapatanam cu indarjire sa le descifram in avantajul lor si dezavantajul nostru traditional: la noi lucrurile au mers intotdeauna altfel, nu-i asa ?
Chiar daca platim din greu pretul ce ei sa se simta legali, legitimi si chiar providentiali.. in tara in care daca nu furi, nu contezi!

 

Ce spune un procuror:

“De foarte multe ori le reproșez, in glumă, cursanților că nu au imaginea clară a modului in care este construit procesul penal și că nu pot aprecia in profunzime cum se desfașoară.

După lecturarea propunerilor de modificare a C. pen. și C.proc.pen. imi dau seama că orice student in primul an la Facultatea de drept este un geniu prin comparație.

Legiuitorului, care dorește clasarea cauzei după un an dacă nu a fost identificat autorul infracțiunii, ii recomand să citească textele privind prescripția răspunderii penale, să invețe să coreleze articolele din coduri și să intrebe măcar cate talhării au fost soluționate după un an de la sesizare sau să citească dosarele de omor in care ai reușit să găsești autorul după 5-10 ani.

Criteriul ‘castigului material’ văzut ca singurul de natura să determine gravitatea unei fapte poate fi adoptat doar de un om a cărui lume este atat de meschină și mică incat nu ințelege alte valori. "

[Alexandra Lăncrănjan - procuror]

 

D-na Ene, haideti sa parasim lumea juristilor si sa gasim lumea vii-

torilor jurati, in eventualitatea ca ne va veni mintea la cap si-i vom trata exact cum merita pe acesti vajnici si cinstiti conducatori alesi!
Adica sa coborati in strada alaturi de 2-3 colaboratori si sa luati interviuri persoanelor obisnuite cu ecou: adica 2-3 intrebari simple despre politica si despre liviutu, par egzample, cu raspunsuri la fel de simple dupa care ii invitati undeva, daca sunt dispusi si disponibili, unde veti aprofunda subiectul. Asta ar fi ecoul.
Iar ca ecoul sa fie veridic aveti nevoie de o locatie cu cateva mese nu inghesuite, cativa colaboratori animatori, si ceva de pus pe masa pentru o relativa intimitate; scenariul e simplu si obligatoriu pentru a surprinde adevarata reactie a romanului in fata microfonului, pentru ca stiti desigur cat de conventionalisti, batosi si scortosi ne regasim fiecare in fata unui asemenea moment de glorificare mediatica.
Deci colaboratorii animatori vor inregistra reactiile reale ale viitorilor eventuali jurati cand se vor intoarce la locurile lor dupa interviul cu dvs, vor consuma ceva si vor beneficia de barfa uzuala a colaboratorilor dvs; abea atunci se vor trezi si vor reactiona oamenii din persoanele intervievate de dvs, in fata subordonatului dvs care va va barfi sau elogia, dupa caz.
Ce faceti dvs acum nu mai prezinta interes pentru nimeni: manipulita este la cote maxime, revansa celor corecti la cote identice, subiectivismul mai tine cap compas pe subjugarea justitiei, dar doar strada mai poate reactiona rational eficient impotriva iresponsabilitatii oficiale.
Este usor mai dificila si neconventionala initiativa, dar merita tot efortul, va asigur, si poate asa reusim sa spargem firesc carapacea traditionala a romanului din fata realitatii obiective, mai stii!

 

Tov.col.ied!

Nu aveti competentele necesare acestei judecati. Aceste coduri sint supuse dezbaterii deci lasati opozitia si cei indrituiti sa isi faca treaba. Sint absolut sigur ca nu va scapa nimic aiuristic acolo. In schimb doresc sa dispara posibilitatile statului politienesc asta sa va fie clar. Sintem o democratie, nu doresc continuarea dictaturii basesciene si in vremuri iohaniste!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor