Ziare.com

Raportul MCV: Parlamentul, numirile procurorilor sefi si inlaturarea lui Papici - criticate

de Camelia Badea
Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 11:09

   

Raportul MCV: Parlamentul, numirile procurorilor sefi si inlaturarea lui Papici - criticate
Schimbarea vine din interiorul Romaniei si Bulgariei si depinde de guvernele celor doua tari, Comisia Europeana oferind deplina sustinere, se arata in ultimul raport MCV, mecanism care nu va fi inchis pana cand aceste state nu isi vor respecta angajamentele luate la aderare, in 2007.

Purtatorul de cuvant al Comisiei Europene Mark Gray a prezentat public un scurt rezumat al raportului anual, adoptat miercuri, referitor la progresele inregistrate de Romania si Bulgaria in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) si a raspuns intrebarilor jurnalistilor.

Cu acest prilej, el a subliniat faptul ca in cele doua tari s-au inregistrat progrese in domeniul justitiei, dar sunt si o serie de lucruri criticabile, care trebuie sa fie imbunatatite, acestea regasindu-se in recomandarile facute de Comisia Europeana in baza unei analize tehnice extrem de riguroase.

Mark Gray a subliniat faptul ca CE nu face aprecieri cu privire la faptul ca raportul MCV ar fi unul pozitiv sau negativ, ci statele membre UE interpreteaza in aceasta maniera atunci cand se pune, de exemplu, problema aderarii la Spatiul Schengen.

"Etaloanele UE nu se vor revizui. Ele sunt cele fixate in momentul aderarii, erau foarte clare. CE nu face doar verificari in ultimii 7 ani, ci a si investit semnificativ in cooperarea cu cele doua guverne pentru a se indeplini aceste etaloane. Avem datoria, fata de celelalte stat membre si fata de cetatenii celor doua tari, de a ne asigura ca procesul de reforma continua si etaloanele sunt atinse", a subliniat purtatorul de cuvant al CE.

De asemenea, acesta a precizat ca raportul cu privire la lupta anticoruptie, care va fi instituit la nivelul tuturor tarilor membre UE, si raportul MCV, specific Romaniei si Bulgariei, sunt doua mecanisme diferite, chiar daca ele vor fi coerente.Ziare.com a transmis principalele declaratii in format LIVE text:

- CE a adoptat ultimele rapoarte pentru Bulgaria si Romania. Va fi disponibil un comunicat de presa si un memo pentru fiecare tara in parte. Fac un rezumat al concluziilor cheie, apoi astept intrebari.

- De la ultimul raport din 2012, Bulgaria a facut progrese. S-au facut imbunatatiri in ceea ce priveste procedurile de numire, Consiliul pe justitie, volumul de munca. Progresul nu este suficient, ramane fragil. Au fost controverse legate de numiri cu probleme de incompatibilitate. Criminalitatea organizata sau coruptia au fost cazuri in instanta. Pentru ca reforma sa dea rezultate e nevoie de o abordare coerenta si bazata pe consens la nivelul societatii. Au existat trei guverne diferite, deci nu a fost consens.

- Sunt recomandari specifice. De exemplu, Bulgaria trebuie sa implementeze planul de actiuni privind urmarirea penala, sa gaseasca moduri in care sa se evite sustragerea de la sentintele cu inchisoarea si sa se coordoneze combaterea coruptiei.

- Romania a facut progrese in multe domenii de la ultimul raport MCV. Performantele institutiilor sunt pozitive. Anumite modificari legislative s-au mentinut in calendar, cooperarea institutionala a fost buna.

- Situatia politica a fost mai buna, mai calma, incepand cu primavara 2013.

- Exista ingrijorari fata de respectarea independentei justitiei. Amendamentul la Codul penal a dus la ingrijorari privind decizia regimului de a combate coruptia.

- Sunt proceduri transparente si bune, dar altele pot fi criticate.

- Se poate sa avem evolutii pozitive, dar sa se ramana pe aceasta cale.

- Recomandari: Codul de conduita pentru parlamentari sa includa dispozitii astfel incat sa se respecte independentta justitiei. La fel Constitutia.

- Sa nu existe exceptii in aplicarea legislatiei privind incompatibilitatea, conflictul de interese. Legislatia sa se aplice tuturor, echitabil.

- CE va continua sa lucreze cu cele doua tari pentru a progresa.

- Urmatorul raport va fi peste un an.

INTREBARI:

- (Bulgaria: frauda electorala si ascultarea telefoanelor + aveti incredere in guvernul Bulgar?) La nota de subsol 11 din raportul politic si la pagina 20 din raportul tehnic veti gasi pozitii fata de aceste probleme. CE nu a neglijat aceste aspecte, dar nu comentam. Chestiunile ne ingrijoreaza si sunt abordate in raport. Trebuie sa asteptam evolutia cazurilor. Apoi, raportul face referire la o perioada de 18 luni, au fost trei guverne, nu e o evaluare a actualului guvern. Suntem increzatori ca actualul guvern bulgar va lua in serios acest raport. Suntem hotarati sa cooperam.

- (raportul urmator va fi peste un an, de obicei erau la 6 luni. Ati stabilit unilateral sau v-ati consultat cu Bulgaria si Romania? Tarile de Jos au afirmat ca vor 2 rapoarte pozitive pentru Schengen. Vor trebui sa astepte si mai mult. Exista vointa politica in Bulgaria?) Despre cele 6 luni e o decizie luata de CE in aceasta dimineata. Probabil ca nu a fost discutat cu cele doua guverne. La un moment dat rapoartele s-au redactat la 6 luni, in ultimii ani au fost perioade mai lungi. Ciclul de 6 luni nu a fost intotdeauna util, uneori a creat tentatia de a rezolva probleme pe termen scurt, sa spunem ca s-au realizat progrese, dar pentru ca incepeam imediat o noua evaluare, se genera o anumita dinamica. S-a considerat ca e nevoie de un cadru temporal mai lung. Lucrurile sunt echilibrate, pentru Bulgaria in loc de 18 luni va fi un an. Trebuie sa vedem si decizia CE urmatoare, nu sunt angajate actiunile CE viitoare. Hotararea va fi luata de CE ce va veni.

Despre Schengen, rapoartele pozitive si aceasta conditionare - CE nu a intrat in acest joc de caricaturizare a raportului MCV. Nu am spus ca sunt pozitive sau negative, ele sunt de la sine graitoare, independente, CE nu caracterizeaza rapoartele. Daca statele membre o fac, e problema lor, trebuie sa le cereti lor parerea. Noi consideram ca in anumite sectoare s-au inregistrat progrese clare, in altele trebuie sa se mai faca progrese.

Cand vorbim despre vointa politica, evaluarea e de 5 ani. Nu facem caracterizari pentru un guvern.

Purtatorul de cuvant al comisarului pentru afaceri interne, Michele Cercone: Romania si Bulgaria au fost deja verificate. Nu ne mai trebuie criterii suplimentare pentru a spune clar si raspicat ca Romania si Bulgaria sunt gata sa intre in Schengen. Orice alta legatura politica nu va face decat sa trateze aceste doua tari incorect. Ele au fost evaluate pe baza criteriilor Schengen. Lasam la latitudinea statelor membre sa evalueze daca consecintele rapoartelor MCV pe plan politic sunt pozitive si ce inseamna acest lucru. Noi nu facem aceasta legatura, sunt aspecte distincte.

- (joia viitoare va fi un raport pentru o strategie anticoruptie in toate statele. Va exista o evaluare? in Raport este evaluata mass-media, sunteti multumiti?) CE lucreaza la un raport prin care analizeaza situatia din toate statele membre in privinta coruptiei. E prea devreme sa intram in detalii. Raportul anticoruptie si raportul MCV sunt mecanisme diferite. MCV e pentru Romania si Bulgaria, au fost fixate la aderare. Rapoartele vor fi coerente, dar nu au acelasi domeniu de aplicare, sunt doua exercitii distincte.

Legat de mass-media, CE in raportul din 2013 s-a ocupat de acesta chestiune. Am avut mai multe institutii care ni s-au adresat, au exprimat ingrijorari legate de presiuni care se faceau asupra magistratilor.

Libertatea presei e un principiu fundamental si nimeni de la CE nu pune sub semnul intrebarii acest principiu cheie.

Consideram ca exista mai putine presiuni, trendul este descendent, s-a facut un mare pas inainte, dar trebuie sa ramanem vigilenti.

- (tot despre mass-media, comentarea procedurilor in instanta. Are de a face cu respectarea presei in Romania? Daca raportul nu e pozitiv sau negativ, cum calificati declaratia ministrului de Justitie care a cerut doamnei Reding un raport tehnic, nu politic?) Intr-adevar e o evaluare politica. Raportul intreg, CE, adoptat, contine referiri politice, dar pe baza unei analzie tehnice. Ne bazam pe o analiza tehnica, pornita de la surse foarte variate, multe informatii sunt factuale, puse la dispozitie de guvern. In raport figureaza cooperarea pozitiva a autoritatilor guvernamentale cu CE.
Orice raport s-a adoptat unanim la nivelul Consiliilor de ministri, inclusiv cu sprijinul Romaniei si Bulgariei.

Pozitiv sau negativ? Nu pot spune, statele membre decid cum il evalueaza. Eu pot doar sa fixez un cadru obiectiv, iar rapoartele sunt graitoare. Intotdeauna e tentant sa spui mai bine, mai rau, pozitiv, negativ, dar noi nu procedam asa.

In privinta notei de subsol la care v-ati referit, voi verifica cu expertii si voi reveni ulterior.

- (doi ministri ai Justitiei din Romania au discutat cu doamna Reding plangadu-se ca tot timpul apar noi chestiuni, ceea ce face ca tara noastra sa nu mai stie ce trebuie sa faca. CE intentioneaza sa simplifice acest proces? Ministrul bulgar spunea ca MCV va fi eliminat in 2018) Va rog sa consultati rapoartele in parte, sunt mii de pagini de analiza, sute de sedinte, interviuri pe baza misiunilor efectuate. S-a ajuns la recomandari foarte clare. Fiecare raport din cei 7 ani va poate arata punctele subliniate de CE. Avem un sistem de prioritati. Nu putem spune ca ce s-a sugerat nu e clar, de fiecare data a fost clar. Noi am spus unde s-au facut progrese.

Etaloanele nu se vor revizui. Ele sunt cele fixate in momentul aderarii la UE. Erau foarte clare. CE nu face doar sa verifice in ultimii 7 ani, ci a si investit semnificativ in cooperarea cu cele doua guverne pentru a se indeplini aceste etaloane. Avem datoria catre celelalte stat membre si fata de cetatenii celor doua tari, de a ne asigura ca procesul de reforma continua si etaloanele sunt atinse.

2018 - am luat nota de aceasta declaratie, noi nu fixam termene de acest gen. CE face totul ca sa ofere asistenta, dar schimbarile se produc in interiorul tarilor
. Exista persoane care chiar doresc a reforma sa se faca. Daca se va face la anul sau mai tarziu, depinde de cele doua tari, nu de CE.

- (care sunt motivele pentru care progresul este atat de lent? dorim detalii legate de conflictul de interese si achizitiile publice in Bulgaria) Cele 13 rapoarte din ultimii 7 ani spuneti dvs ca nu au generat schimbari convingatoare. Se fac schimbari, dar pentru asta e nevoie de timp pentru ca este vorba de probleme deosebit de complicate. Noi consideram, lucru confirmat de Consiliu, ca fara acest mecanism progresele inregistrate nu ar fi fost vizibile. Progresele nu sunt rapide cum ne-am dori, dar au existat. Daca avem un cadru institutional acum, se datoreaza si acestor rapoarte.

Ne-ar fi placut ca lucrurile sa se desfasoare rapid, dar mai este de lucru. Nu as spune ca lucrurile sunt negative.

Care sunt cauzele? Nu e o cauza unica, sunt multe lucruri complicate, e vorba de schimbari organizationale: pentru a crea legi, e vorba si de atitudine, e vorba de indreptarea unei societati intr-o anumita directie. E nevoie de timp, noi consideram ca prin MCV avansam.

Legat de conflictul de interese, avem un cadru institutional, dar consideram ca nu functioneaza cum ne-am dorit, e loc de mai bine. Cu privire la achizitiile publice, au existat modificari ale legislatiei, dar trebuie sa ne intrebam daca au redus cu adevarat posibilitatea de frauda.

Legile au fost schimbate, important e sa vedem rezultatele concrete, pe teren. Aici sunt semne de intrebare.

- (parlamentul Romaniei e una dintre institutiile cele mai criticate in raport. Ce trebuie sa faca pentru a demonstra ca lupta impotriva coruptiei si ca respecta hotararile ANI? ati vorbit si despre numiri controversate) Daca ne referim la raportul politic, pagina 4, vorbim despre o imagine amestecata. Spunem ca in cazul ICCJ nu au existat semne de interfereta in procesul de numire. Au fost situatii dificile in numirile de la Parchet, septembrie 2012. In toamna 2013 au existat probleme la numirea sefului si adjunctului DNA. Au fost numiri temporare, intr-o prima etapa, nu a fost o procedura de consultare, au existat critici din partea CSM, publicului... Lucrurile nu au decurs fara probleme.

Exista ingrijorarea legata de influenta politicului asupra acestor numiri. E foarte rar ca eu sa fac comparatii, dar am constatat in ambele tari in ceea ce priveste numirile in functii cheie (noi nu comentam persoane), noi insistam sa se faca numiri transparente, pe baza de merit, a unor persoane profesionsite. E crucial in ambele tari si vom sublinia acest lucru si de acum incolo.

Legat de parlament, trebuie sa lamurim problemele de integritate. Pagina 8 din raportul politic se refera la acest lucru. Constatam ca e un pas util. S-a introdus o claritate mai mare si termene limita, dar peisajul e neclar si acest lucru nu e o surpriza.

Veti vedea in raport comentarii legate de evenimentele din decembrie 2013, care au pus la indoiala respectarea unor principii cheie.

Statului si Codul de conduita sunt foarte importante, desi sunt in stadiu de proiect. Din perspectiva CE, toti sunt legali in fata legii.

- (cand se va termina raportul MCV?) Perfectiunea e de neatins, sunt de acord, nu vizam perfectiunea. Noi cautam sa avem un angajament clar politic pentru beneficii pentru cetatenii romani si bulgari, asta inseamna un istoric solid privind combaterea coruptiei la toate nivelele, inclusiv la nivel inalt. Pentru Bulgaria inseamna seriozitate pentru aducerea in instanta a celor vinovati.

Raportul va continua cat timp va fi nevoie pentru ca angajamentele celor doua tari sa fie respectate. Nu fixam un calendar. Sunt sigur ca statele membre sustin acest proces, la toate concluziile Consiliilor se arata ca cele doua tari trebuie sa se tina de aceste angajamente si sa coopereze.

Schimbarea vine din interior, noi oferim sustinerea, totul depinde de cele doua guverne.

Informatii preliminare

Draftul raportului a fost prezentat autoritatilor de la Bucuresti si a ajuns, pe surse, in mass-media.

Conform acestui document preliminar, CE critica activitatea Parlamentului in ultimul an, in special incercarile de a modifica pe furis Codul penal si de a da Legea amnistitiei.

In schimb, CSM, CCR, ANI si DNA sunt laudate pentru progresele inregistrate in 2013.

Urmatorul raport va fi prezentat peste un an.
Citeste mai multe despre raport MCV Romania 2014
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7124 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
28 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Tare imi este teama ca la Craciunul viitor voi veni tot eu la voi!

Ma gandeam sa ies la pensie anul acesta, si sa il rog pe Mos Craciun sa va aduca daruri...
Credeam ca dupa atatia ani, v-ati saturat pana in gat de Mos Gerila! Dar se pare ca sint inca foarte iubit, unii mai duc inca si astazi flori si lui Nicu si Leana...
Social-nationalismul USL are inca zile frumoase in fata... Multumesc tovarasilor Ponta si Antonescu, pentru fidelitatea lor nemarginita fata de PCR si filialele sale actuale...

 

Traiasca guvernu DR. Victor Ponta ! Traiasca lupta dintre USL !

Toarasi, numai impreuna cu restu da 70% putem sa intram in spatiu Shanghai, alfel, NU !
Jos MVeceu !

Jos espluatarea omului sarac de catre omu bogat !

Traiasca poporu chinez frate cu poporu roman !

 

Mi se pare un raport MCV echilibrat. Au fost scoase in evidenta

punctele negre reprezentate de incercarea de a diminua responsabilitatea parlamentarilor, incercarea de a se modifica constitutia de maniera abrupta si netransparenta.
Au fost incurajate intitutiile care fac spaima escrocilor de tot soiul, politicieni si parlamentari inclusi.
Astept sa fac lectura completa a raportului, dar cred ca putem avea sperante ca intrarea in Spatiul Schengen sa devina de actualitate, mai repede decit ma asteptatam, in ciuda potlogariilor uslamiste.

 

Ti separe tie..

Celor ce azi,fara onor,guverneaza Romania li se pare ca raportul este pozitiv si critic la adresa presedintelui.

...

...pai ce sa spuna un nicolcea sau un ivan? criticile nu si le asuma, basescu fiind de vina si pentru suspendare si pentru "martea neagra"...

Nenorocitii uslasi se cred...felicitati,iar populatia

naiva,semianalfabeta si lasa ....tace!

Anestezia inoculata de regimul Ceausescu in creierele si

spiritele romanilor are efect...intarziat si a la long!

Bravo romani,sunteti cei mai tari!

 

Alooooooo Comisia Europeana ???

Despre care Justitie se mentioneaza inraportul MCV ???

Romania din 90 NU mai are justitie , Interlopi Securisti Comunisti Politici au avut grija sa o privatizeze .

NU vedeti ca , cum se schimba putere cum isi numesc securisti in functiile de conducere din sistemul judiciar.

Pana NU va pleca GADDAFI de la Cotroceni sigur NU vom beneficia de o justitie.

Gadea,ce esti tata asa suparat?Lasa ca vine si

vremea ta!

M-am uitat in raport, nu apare numele lui pa-pici

Iar dezinformati in interesul lui baseRau. Si nici despre procurori nu se scrie. Doar ca este neclara procedura de numire facuta de macovei si baseRau

Kiatra- Neamt, ai incurcat rau de tot borcanele,

Gaddafi despre care vorbesti tu nu se afla la Cotroceni, ci la Palatul Victoria, acolo unde se incearca desfiintarea Justitiei, acolo unde se afirma ca acea condamnare a lui Nastase a fost una politica, la fel ca cea a doamnei Timosenko, din Ucraina.Shalom

Raportul pare ceva "mai bun" in ochii USL...

..pt ca este facut comparativ cu dezastrul din 2012. E ca si cum anul trecut, un copil obraznic a fost admonestat ca a spart 5 geamuri, iar anul acesta e ceva mai bine pt ca nu a mai spart decat 3.
Si pt ca anul trecut USL nu a mai incercat o demitere fara motiv a presedintelui, pt ca nu au mai incercat sa elimine CCR din deciziile legislative, pt ca nu au mai avut loc demiteri peste noapte a sefilor Cam Deputatilor si Senatului...
De accea USL-amistii incearca sa faca pe multumitii dar de fapt ei stiu foarte bine ca raportul MCV critica Parlamentul si Guvernul si lauda doar acele institutii pe care USL le ataca inca, la foc continuu.
Deci, raportul pare ceva mai bunicel fata de cel anterior, dar totodata , la nivel european este la fel de critic fata de modul in care USL conduce Romania, mai ales in domeniul justitiei.

uslamalele

no vor admite ca au fost critci in raport nici daca acele critici le-ar plesni intre ochi..
oricum ai da-o, vor spune ca UE au doar laude la adresa plagiatorului si a acolitilor lui.
eventual vor gasi niste fraze pe care romanul de rand n-are cum sa le vada, in care scrie ca Basescu e vinovat de orice.

 

@ursache citeste raportul

si daca nu-ti place ia o gura de bambus, nu mai bate campii pe aici cu lozincile tale generale pe care le decupezi de la altii !

credeți că acești comuniști cățărați la putere vor să meargă...

spre UE,niciodată!de abia ațteaptă să se ivească o portiță cu "luminița"de la răsărit și veți vedea de ce sunt in stare???nu vedeți s-au nu vreți să vedeți nenorocirea asta pestriță din Șarlament,care la cel mai mic semn calcă totul in picioare doar pentru interesele lor meschine??!!!

 

Ce tupeu pe europeni,sa laude TOATE institutiile basiste fara sa

aminteasca deloc de Antena 3! Nici macar de gadea!!Asta da tupeu!

 

@chici daca ai fi citit raportul (ma indoiesc !)

vei constata ca "otrava" tradatoarei de neam romanesc, Monica Macovei, nu mai transpare ! Deh, au fost prostiti odata, au invatat lectia, asa ca nu se mai lasa pacaliti, doamnele si domnii de la UE!

Raportul MCV: Parlamentul, numirile procurorilor sefi si inlaturarea

lui Papici - criticate . Titlu de articol .

In articol nu scrie nimic concret despre inlăturarea procurorului Papici . Absolut nimic . Dacă in Raport se face referire la "inlăturarea lui Papici" , adică la revocarea lui , adică la faptul că s-a incetat prelungirea delegării delegării ( adică delegarea la pătrat ) unui procuror , atunci MCV-ul Comisiei Europene are la bază principii care nu mai țin de democrație . La anul s-ar putea să asistăm la argumentul Comisiei Europene că nu i s-a permis lui Băsescu să candideze a treia oară la președenție sau că nu i s-a prelungit automat cu 5 ani mandatul de Stăpan al Țucalelor - iar ăsta să fie argumentul decisiv pentru un Raport MCV negativ , in virtutea precedentului creat cu "destituirea" lui Papici - și s-ar putea să asistăm la o alte răcnete autohtone din WC-ul garajului , despre lovituri de stat , nerespectarea principiului separației puterilor in Famiglie șamd , etc , etc . Sper că nu au fost in stare să scrie , negru pe alb , că incetarea prelungirii prelungirii ( prelungirii la pătrat ) delegației lui Papici este un atac la independența Justiției .

Dacă a băgat-o Camelia Badea pe asta cu Papici , de dragul nașului din suflet , atunci ințeleg . Asta-i fișa postului . Asta are ziare.com in dotare , cu asta defilează . He he he ...

21 decembrie 2014 : "Și te-ai dus , dulce minune ..."

 

Cu cine vorbesti, don?

Cine e madam Ghergheta? Ceata mare in capu' ta, ma, ceata mare!

Ia meri frumusel cu poliloghia matale gaunoasa la Haga sau la CEDO sau pe unde se mai face dreptate si spune ca Base a fraudat, a delapidat etc. Fara dovezi, numa' pe vorbe, te dau afara. Daca le ai, du-te acolo, nu-mi zii mie. Cat despre Danilet, revocarea lui a fost ilegala, conform hotararii CCR, e normal sa-si incaseze drepturile. Ba a fost fraier ca n-a cerut si despagubiri de la colegii lui habarnisti si invidiosi, care au facut nelegiuirea. Lefteri sa-i fi lasat, eu asa faceam!
Asa-i Ambidextre, zis Cocardasse, zis Gonzagues, zis...sau cate nick-uri mai ai?!

Tovarășa cercetător Ghergheață

Ai dreptate , justiția este impecabilă , procurorii sunt independeți ( de ideea de justiție ) , judecătorii sunt cei mai profesioniști și cei mai incoruptibili de pe planetă , CSM-ul este unic in galaxie , iar Stăpanul Țucalelor n-a delapidat nimic , a lapidat doar ideea de justiție in Romania . Mea culpa . Tu ai dreptate . Eu sunt cu vălul minciunii pe ochi și vocile din capul meu imi susură numai dezinformări in ureche . Iarta-ma și miluiește-mă , doamne ( cu d mic ) , pe mine , păcătosul națiunii .

He he he ...

Rămane cum am stabilit , madam Ghergheață :
21 decembrie 2014 :" Și te-ai dus , dulce minune..."

 

 

Am citit Raportul .

"In autumn 2013 another difficult issue arose with the appointments of head and deputy heads
of section in the DNA. Again, temporary nominations to ad interim positions were abruptly
terminated, and nominations were made by the Minister of Justice which did not fully follow
the procedure of consulting the head of DNA. Following criticism by the public and the SCM,
a second, more consensual process took place in line with the rules which resulted in a different set of permanent appointments. The timing also led to public concerns that a link was being made with DNA decisions on political figures, alongside public political criticism
of prosecutors."

Mda , Comisia Europeană vrea ca procurorii băsiști să fie veșnici in foncție , delegarea să fie forever , să nu mai existe mandate limitate in timp . Comisia Europeană vrea ca Băsismul să fie veșnic in Romania . Forever . Numai Băsismul iți arată Calea cea Dreaptă și numai adepții Băsismului să fie Aleșii . Ar fi bine dacă s-ar stipula in Constituție că Băsismul trebuie să fie Religie de Stat , iar Romania să nu mai fie un stat laic .

Mulțumim din inimă Conducătorului Unic Comisia Europeană , Stăpanului Țucalelor și slugilor lor credincioase .

IMPORTANT !
Mark Gray , purtătorul de cuvant al Comisiei Europene , a declarat miercuri la Bruxelles, cu ocazia prezentării MCV că :

"Am transmis mereu clar că, din punct de vedere al evaluării respectării criteriilor de aderare la Schengen, Romania și Bulgaria indeplinesc pe deplin criteriile. Sunt două exerciții diferite și nu trebuie amestecate. Romania și Bulgaria au fost deja evaluate și răspunsul este un ‘Da’ convins."

Cată IPOCRIZIE !

21 decembrie 2014 : "Și te-ai dus , dulce minune ..."

 

N-ai inteles nimic!

Absolut nimic. Sau ai inteles, dar esti un mincinos si manipulator. Procurorii nu sunt basisti sau nebasisti, ei sunt procurori, pana ies la pensie, prin urmare fac dosare la foc continuu, ca sunt multi talhari in tara asta. Sunt independenti, nu sunt ai nimanui, dar asta nu poti pricepe. Judecatorii, la fel. Voi, puii de comunisti, sunteti invatati sa le dati ordine si sa nu va bage la zdup cand faceti prostii. Uite ca nu va merge!
Go Nastase! Go, Fenechiu, go, Dragnea, go Voiculescu, mai repede, mai repede, pana nu se ocupa toate paturile bune din puscarie si dormiti pe jos...

Madam Ghergheață

Hai să-ti spun una bună , am aflat-o azi și am realizat cat de echidistanți sunt procurorii :

Il ții minte pe Toni Neacșu ? Era un judecător băsist din CSM care nu a mai vrut să fie băsist . Și l-au scos procurorii lui Băse că a fraudat , a delapidat , a luat bani pe deconturi fictive și salar degeaba că lipsea de la servici(i), i-au făcut dosar pă jdemii de lei și acum e judecat la ICCJ . Ei bine , monsieur Dănileț , ăla suspendat și revocat de judecătorii care l-au ales in CSM , a făcut aceleași manării de care e acuzat Neacșu : pe perioada revocării a luat salar , diurne , i s-au decontat avioanele de la Cluj la București și vițăvercea , bașca a incasat banii de chirie pentru locuința din București - 600 de euroi pă lună , deși el n-avea ce să caute in București pe perioada suspendării ( revocării ) . Deci aceleași matrapazlicuri pentru care e judecat Neacșu . Știi cine i-a aprobat și decontat toți banii ăștia ? Madam Hăineală , șefa "integră" a CSM . Pentru că amandoi sunt cu nașul in suflet , nu i-a deranjat nici un procuror echidistant și competent . Pană acum , cand are o plangere penală la PICCJ și DNA . Să vedem ce vor face procurorii echidistanți in 2 cazuri de aceeași speță , dar unde diferă infractorul : unul il are pe naș in suflet , altul nu .

Ce zici , madam Ghergheață : am ințeles ceva ?

21 decembrie 2014 :"Și te-ai dus , dulce minune ..."

@ambiguo procurorii fiind oameni au sanse sa

greseasca. Daca ai avea notiuni elementare de matematica regula reducerii la absurd ti-ar fi dat reacti / solutia - presupunind ca desi oameni nu gresesc niciodata ar pute fi considerati ... roboti. Ori robotii sunt programati. Daca concluzia este gresita inseamna ca ipoteza-i falsa - adica nu sunt ... corecti! Q.E.D.!

De acum ne sparg urechile,

corurile trompetistilor,pe de o parte portocalii si de partea cealalta rosii amestecati cu galbeni.Fiecare citeste din raportul asta total inutil ce vrea si zice ce vrea in interesul propriu.Raportul asta e un prilej de a zapaci babele si mosnegii care au mai ramas prin Romania si se duc la votare.Le place faza ca se plimba cu masinile concurentilor pe degeaba.Sa vedeti de acum isterie la tvuri.Toti is cu raportul babei aleia n.f.si o sa faca atata tam-tam de nu se duce nimeni la europarlamentare la vot.
Ce prostie,sa accepti ideea tam-pita ca din miile de procurori din Romania numai Pipici asta e noul Cattani mondial.S-o fi culcat cu baba asta,ca dupa mecla nu prea sta bine cu capul,de l-a trecut cu nume si prenume acolo.
Daca e asa sa puna si filmarile nocturne ca anexe la raport.

 

"Sa nu existe exceptii in aplicarea legislatiei privind

imunitatea"....asa zice UE! Pai atunci de ce Base nu intra sub incidenta legilor Romaniei?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor