Cei patru judecatori de la TB acuzati de fapte de coruptie au fost retinuti (Video)

Marti, 20 Mai 2014, ora 07:24
2728 citiri
Cei patru judecatori de la TB acuzati de fapte de coruptie au fost retinuti (Video)

Cei patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti (TB) acuzati ca au cerut si primit bani si bunuri in schimbul unor servicii legate de anumite dosare de insolventa au fost retinuti, in noaptea de luni spre marti, dupa ce Sectia pentru judecatori a CSM a dat aviz pentru masuri preventive in cazul lor.

Ion Stanciu, Elena Roventa, Ciprian Sorin Viziru si Mircea Moldovan au petrecut noaptea in arest, iar marti vor fi prezentati Curtii de Apel Bucuresti, cu propunerea de arestare preventiva.

CSM a avizat retinerea si arestarea celor patru judecatori de la TB - magistratii vor fi dusi in arest

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca dosarul judecatorilor a fost deschis in urma mai multor denunturi, unul dintre acestea fiind formulat de un lichidator judiciar.

Aceleasi surse spun ca, pe parcursul anchetei, in cauza au fost infiltrati cinci investigatori sub acoperire si au fost facute numeroase inregistrari ambientale ce dovedesc acuzatiile aduse celor patru.

DNA: Cei patru judecatori de la TB cereau mita in faina, carne, cherestea si haine

Potrivit procurorilor anticoruptie, cei patru judecatori au cerut si primit atat bani - intre 10.000 si 15.000 de lei pe luna -, cat si bunuri, de la carne si faina la cherestea si obiecte vestimentare.

Banii si bunurile erau cerute si primite de la practicieni in insolventa, lichidatori sau administratori judiciari si administratori ai intreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitata.

DNA a solicitat Sectiei de judecatori a CSM, luni seara, aviz pentru retinerea si arestarea preventiva a celor patru judecatori.

Anterior, tot luni, anchetatorii le-au adus la cunostinta calitatea de suspect judecatorilor Ion Stanciu, Elena Roventa, Ciprian Sorin Viziru si Mircea Moldovan. Primii trei au fost adusi la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), iar Moldovan a venit singur, dupa ce a fost cautat de anchetatori inclusiv la locuinta sa din Voluntari.

Dupa ce au fost in fata anchetatorilor, magistratii au plecat, pe rand, de la DNA. Ultimul a plecat Moldovan, care a declarat ca nu a luat mita si ca a avut "discutii amiabile" cu procurorii.

In acest dosar, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii (SRI).

Citeste si:
Marcel Ciolacu va veni în Parlament cu bilanțul „nefardat” al primelor 6 luni de guvernare
Marcel Ciolacu va veni în Parlament cu bilanțul „nefardat” al primelor 6 luni de guvernare
PSD va prezenta în fața Parlamentului, joi, de la ora 18.00, bilanţul primelor 6 luni de guvernare. Liderul partidului, Marcel Ciolacu, a afirmat că bilanţul va fi unul cinstit şi realist,...
Cenzura odioasă impusă de „infamul Doi și-un sfert”. Istoricii nu mai pot cerceta documentele sensibile din istoria României
Cenzura odioasă impusă de „infamul Doi și-un sfert”. Istoricii nu mai pot cerceta documentele sensibile din istoria României
Istoricii și cercetătorii români acuză serviciul de informații al Ministerului Afacerilor Interne că le-a „tăiat” accesul la studiul documentelor sensibile din trecutul recent al țării...