Barcagiul "fara suflet" care a lovit un stol de pelicani in Delta raspunde penal. Firma care detine salupa a refuzat sa prezinte actele

Luni, 14 Iunie 2021, ora 15:21

   

Barcagiul "fara suflet" care a lovit un stol de pelicani in Delta raspunde penal. Firma care detine salupa a refuzat sa prezinte actele
Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) a anuntat ca a facut o sesizare pentru inceperea actiunilor de cercetare penala in cazul barcii care a intrat cu viteza intr-un stol de pelicani, in Delta Dunarii.

Reprezentantii ARBDD au transmis ca au fost identificati atat prestatorul de servicii turistice de care apartine ambarcatiunea, cat si cel care o conducea.

"Sesizare pentru inceperea actiunilor de cercetare penala

Chiar de la primele semnale primite de la cei care inteleg sa respecte armonia locurilor pe care le viziteaza, inspectorii din cadrul Comisariatului de control al Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii s-au autosesizat cu privire la acest caz de comportament total iresponsabil intr-o arie naturala protejata.

A fost identificat atat prestatorul de servicii turistice de care apartine ambarcatiunea care a deranjat pasarile cat si cel care o conducea.Reprezentatul societatii a fost chemat la sediul institutiei pentru clarificarea situatiei si verificarea documentelor de functionare.

Deoarece acesta nu s-a prezentat, Comisariatul de control impreuna cu Serviciul juridic al ARBDD va intocmi o sesizare catre organele abilitate pentru inceperea actiunilor de cercetare penala", au scris oficialii ARBDD pe Facebook.Un fotograf a surprins in urma cu cateva zile o serie de imagini in care se vede cum o barca loveste in plin un stol de pelicani din Delta Dunarii. Imaginile postate pe Facebook de Marian Strinoiu, sunt insotite de un scurt text: "Un om fara suflet care ar trebui tras la raspundere".

Acesta precizeaza ca cel care a lovit stolul a facut-o intentionat si ca detine o filmare cu momentul impactului.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6363 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Gerbeldir
rank 5
nesimțit ordinar!
Nu vor să dea actele??

Desființati firma cu totul!
Alooo
rank 5
Alooo...rasa umana e ea mai monstruosa inventie a naturii...
Iar romanii sunt dihaniile care isi distrug tara , natura si viitorul cel mai tare din lume...Sau poate nu fuse atent ...Poate asculta manele si nu s-a concentrat...Pacat de bietii pelicani...Se stie ca iubitorii de manele manca lebede...Sa fii trecut acu la felul doi???...la valicani???...Rusine totala...
Flying_Dutchman
rank 1
Iata dovada,dupa 30 de ani a "democratiei originale"a lui Iliescu!
"democratia " prost inteleasa de un popor needucat care nu a luptat pentru democratie si libertate!
Suntem un popor de troglodiți needucați,rușinea Europei civilizate!
Mirlănia și neamurile proaste sunt Regi si Regine in Romania de dupa 1990!Aleluia!
Terente
rank 4
Institutiile statului
sunt ridicole. Ei sunt acea "mafie", despre care se tot vorbeste dar nu o identifica nimeni. Ei distrug Romania.
Terente
rank 4
Aceasta "autoritate" a statului roman
numita ARBDD, este principala vinovata de dezastrul din Delta. Sub ochii ei, s-au umplut de 30 de ani pescariile din Bucale, de toate speciile periclitate cum ar fi somnul, salaul, stiuca numerosi sturioni...Sub ochii lor s-a braconat fara jena, cu plase monofilament, cu "curentul", sau cu tunul cu carbid. Pe vremea anacronicului si inapoiatului de Ceasca, nu exista sa intri pe canalele secundare ale Deltei, tocmai acelea de tipul la care exista aceasta filmare, unde isi gasesc refugiul si locul de cuibarit, fauna Deltei, deci nu era permis sa intri cu barca cu motor cu o viteza la care s-ar fi putut produce si cel mai mic val. Orice val, deranjeaza plaurul si erodeaza malul oricum foarte sensibile la inundatii si dezghet.
Iar acesti nenorociti, plonjeaza cu salupa ca o racheta, distrugand si tocand cu turbina, vegetatie si fauna de mii de ori mai valoroasa de cat jegurile lor de afaceri necurate.
Dracula1942
rank 4
Statul e de vina. ca nu ia masuri sa protejeze animalele
Ar trebui sa le dea putina puscarie si munca in folosul comunitatii
Saptamanal scrie in ziare de violente impotriva animalelor de la omorat caini si pisici la altul care a taiat calul cu drujba
In toate tarile civilizate abuzul animalelor este pedepsit dar justitia din Romania protejeaza mafiotii
florescujohn
rank 3
Salupa trebuie confiscata
Nu mai lasi instrumentul crimei la indemina inconstientilor.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor