Cine este Mircea Moldovan, judecatorul urmarit penal care a fugit de DNA

Luni, 19 Mai 2014, ora 20:10
8684 citiri
Cine este Mircea Moldovan, judecatorul urmarit penal care a fugit de DNA

Judecatorul Mircea Moldovan, de la Tribunalul Bucuresti, care este urmarit penal pentru fapte de coruptie si a fugit de procurori a fost exclus din magistratura, in anul 2002, pentru "fapte ce aduc atingere deontologiei profesionale", fiind ulterior reprimit in breasla magistratilor.

Mircea Moldovan este judecator sindic, adica are atributii in cadrul procedurilor de faliment si insolventa. El ar fi fost implicat in solutionarea dosarelor privind insolventa Rodipet, insolventa Metro si insolventa Hidroelectrica, potrivit B1 Tv, el fiind cel care a admis cererea de intrare in insolventa a Hidroelectrica.

Judecatori saltati si dusi la DNA - suspiciuni de coruptie in mari dosare de insolventa (Video)

Judecatorul face parte din Sectia a VII-a Civila a Tribunalului Bucuresti, fiind reprimit in magistratura urma unui recurs facut la ICCJ.

In declaratia de avere depusa in luna iunie 2013, Mircea Moldovan a scris ca detine 7.800 de metri patrati de teren extravilan in judetul Mures, precum si 1.560 de metri patrati intravilani in acelasi judet.

De asemenea, are doua case de locuit - una in Voluntari, cu o suprafata de 142 de metri patrati, dobandita in anul 2002, si a doua in comuna Solovastru, din Mures, dobandita in anul 2004 si care are o suprafata de 215 metri patrati.

In plus, are un autoturism Mercedes cumparat in anul 2006 si un cont deschis la BCR, in anul 2013, insa fara a specifica despre ce valuta este vorba. Totodata, are o datorie de 90.000 de euro, imprumut contractat de la o persoana fizica, in anul 2013. Salariul sau in ultimul an fiscal incheiat era de peste 96.500 de lei, bani proveniti din activitatea de la Tribunalul Bucuresti.

Judecatori suspectati de coruptie in dosare de insolventa

Procurorii DNA au cerut Consiliului Superior al Magistraturii, luni, incuviintarea arestarii preventive a patru judecatori suspectati de fapte de coruptie. Magistratii ar fi cerut bani pentru a da solutii favorabile in anumite dosare.

Cei patru judecatori sunt de la Sectia a VII-a Civila a Tribunalului Bucuresti si sunt suspectati ca ar fi avut intelegeri cu lichidatorii judiciari si ar fi comis fapte de coruptie in legatura cu solutionarea unor litigii de insolventa.

Judecatorul suspectat de coruptie, care a fugit de procurori, s-a prezentat la DNA

Procurorii DNA - Sectia de combatere a coruptiei au dispus efectuarea urmaririi penale fata de cei patru judecatori, acuzandu-i pe acestia ca "ar fi pretins si primit sume de bani sau bunuri in scopul de a indeplini/ a nu indeplini sau a intarzia acte privitoare la indatoririle de serviciu, respectiv atribuirea anumitor dosare de insolventa, numirea unor administratori judiciari in dosare de insolventa ori furnizarea de informatii in legatura cu dosare de insolventa in favoarea unor lichidatori judiciari sau administratori judiciari care erau interesati in cauze aflate in solutionare la judecatorii vizati de cercetari", se arata intr-un comunicat al DNA.

Televiziunile de stiri transmiteau, luni dupa-amiaza, ca Mircea Moldovan nu ar fi ajuns inca la audieri, asa cum au facut trei dintre colegii sai, si ca s-a baricadat in casa.

Ulterior, magistratul a sarit gardul casei sale si a fugit, potrivit imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, montate la o societate comerciala din fata casei sale, care au fost ridicate de anchetatori.

Cand a ajuns la sediul DNA, insotit de avocatii sai, in jurul orei 18:00, Mircea Moldovan a spus ca nu stia ca este cautat si ca s-a plimbat in acest timp.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Mircea Moldovan DNA, #judecatori Tribunalul Bucuresti coruptie, #judecatori DNA coruptie , #justitie