Clanul Camataru, mai sarac cu patru lei - Animalele, duse la Zoo Ploiesti

Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 11:16

   

Clanul Camataru, mai sarac cu patru lei - Animalele, duse la Zoo Ploiesti
Reprezentantii Garzii de Mediu si cei de la Vier Pfoten au venit, miercuri dimineata, la casa lui Nutu Camataru pentru a ridica cei patru lei si doi ursi, pe care ii vor duce la Gradina Zoologica Bucov de langa Ploiesti.

Kuki Barbuceanu, de la Vier Pfoten, a declarat, la intrarea in curtea casei lui Ion Balint, cunoscut ca Nutu Camataru, ca animalele vor fi tranchilizate si duse la Gradina Zoologica Bucov, unde se vor adapta foarte bine, intrucat sunt conditii mai bune decat pe proprietatea lui Nutu.

El a spus ca animalele sunt usor subdezvoltate, dar au o stare buna de sanatate.

Intrebat despre eventualul transfer al leilor in Africa de Sud si adaptarea lor acolo, Kuki Barbuceanu a spus "te obisnuiesti repede cu binele".

In curtea casei lui Nutu Camataru au intrat mai multe masini, printre care si un autocamion cu care vor fi transportate animalele.Reprezentantii Vier Pfoten vor verifica animalele, le vor tranchiliza si vor supraveghea transportul pana la Gradina Zoologica Bucov.

Animalele ar putea ajunge in Africa de Sud

Vier Pfoten preciza, marti, intr-un comunicat de presa, ca analizeaza "mai multe posibile solutii" privind adapostirea permanenta a animalelor ce vor fi preluate de la Nutu Camataru, printre care transferul celor patru lei in rezervatia Lionsrock din Africa de Sud, transferul ursilor intr-una din rezervatiile organizatiei din Europa sau amenajarea unui amplasament la Zoo Bucov, "dupa cele mai inalte standarde internationale privind bunastarea animalelor".

"Animalele au fost bine intretinute, insa nu aveau carnete de sanatate si nici alte documente care sa ateste ca erau detinute legal si ca au fost sub supravegherea unui medic veterinar. Salutam viteza de reactie a autoritatilor in acest caz si speram ca aceasta rapiditate sa se manifeste si in cazul altor animale salbatice detinute ilegal in captivitate privata", a spus Kuki Barbuceanu.

Potrivit legislatiei, detinerea in captivitate a animalelor salbatice este permisa persoanelor fizice numai cu acordul scris al ANSVSA si pe o perioada de timp limitata.

"Incalcarea prevederilor legale privind detinerea si comercializarea animalelor salbatice este infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la o luna la un an, sau cu amenda penala de la 500 de lei la 10.000 lei si confiscarea animalelor", a precizat Vier Pfoten.

Comisarii Garzii Nationale de Mediu care au descins luni pe proprietatea lui Nutu Camataru au constatat ca aici sunt crescuti patru lei - doi adulti si puii lor - si doi ursi, fara documentele aferente.

Celelalte animale de pe proprietatea lui Nutu Camataru, printre care cai si canari, sunt detinute in legalitate, au precizat reprezentantii Garzii de Mediu.

Liderii clanului Camatarilor, Ion si Vasile Balint, precum si Radu Cristian Rosca, liderul gruparii Sportivilor, au fost arestati preventiv in 23 februarie.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2272 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
b22
rank 5
cred ca si pe animalul asta..ar trebui...
cred ca si pe animalul asta..ar trebui...sa-l duca in Africa..sau poate in bangladesh.
Totusi pt siguranta Inchideti-l intr-o cusca si puneti si doua lacate acolo!!Sa nu uitati sa-i dati si ceva de mincare.."Rabdari Prajite" si un celular..adica un colt intr-o celula!!!
arbo
rank 5
Custi
Da aia care au ajutat la aducerea acestor animale in curtea acestor mafioti vor fi depusi in custi? Ma refer la cei care au primit mita ca sa nu vada animalele cum trec granita.
MosGerila
rank 5
>Arbo. Aveti dreptate. Ar trebui pedepsiti si cei care inchid
ochii la toate faradelegile de tot soiul...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor